Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Dette indeholder sponsoreret indhold

Tre ting du skal huske, når du vælger billån

Tre ting du skal huske, når du vælger billån

Det er helt normalt at skulle optage lån, før du kan få råd til en ny bil. Det er nemlig de færreste, der bare har pengene til rådighed. Når du skal til at vælge et billån, så er der flere forskellige ting, som du skal være opmærksom på for at få den bedste pris og de mest favorable vilkår hos bankerne. Det kan være lidt af en jungle af finde ud af, hvis du ikke har lånt penge før eller ikke har en doktorgrad i privatøkonomi. Heldigvis er vi i Danmark langt fremme i forhold til at låne penge smart, og her kan du blive klogere på, hvordan du gør.

Overvej, om du skal have lån med eller uden sikkerhed

Det første, der er vigtigt at huske på, når man skal til at tage et billån, at der findes to forskellige typer lån, som begge har fordele og ulemper. Det drejer sig om henholdsvis lån med og uden sikkerhed. At have sikkerhed i lånet betyder, at banken har ret til at tvinge bilen solgt, hvis du ikke overholder din låneaftale. Det sker selvfølgelig en gang i mellem, men er ikke noget, som du skal være bekymret over.

Når banken har sikkerhed i lånet, kan du få en meget lav rente, hvilket betyder, at det er billigere at låne pengene. Ulempen ved det er, at banken typisk giver dig en pris efter, om du vil købe ny eller brugt, nogle kræver, at du selv har sparet penge op til en udbetaling og oprettelsesomkostningerne er høje sammenlignet med lån uden sikkerhed.

Hvis du vælger lån uden sikkerhed, skal banken ikke vurderer prisen på lånet ud fra, hvilken bil du ønsker at købe og det er heller ikke et krav, at du kommer med en egenudbetaling. Ulempen er omvendt, at renten typisk er højere.

Alt efter, hvilken bil du er interesseret i, kan der være fordele og ulemper ved begge, og det er derfor en god ide, at du undersøger det grundigt, inden du vælger.

Få flere tilbud på én gang

Når du har lagt dig fast på, hvilken type lån du skal have, er du allerede klædt godt på til at finde den bedste pris. Og her har forskellige muligheder. Mange vælger at kontakte deres faste bank for at få et tilbud, hvilket er en rigtig god ide, da det udgør et fremragende udgangspunkt. Det er dog ekstremt vigtigt, at du ikke stopper her, men i stedet fortsætter med at indhente tilbud fra konkurrerende banker. Du får rigtigt meget ud af, at undersøge dine muligheder, og der er heldigvis ingen forskel på pengene, uanset hvilken bank du låner dem af.

Sammenlign ÅOP og vælg det bedste lån

Nu, hvor du allerede har ét tilbud, har du en ide om, hvad det kan koste at låne penge til bilkøb hos en bank. Alternativt har din bank sagt nej, og du er nu ude efter andre løsninger. Uanset hvad, er det næste og sidste skridt, at du indhenter og sammenligner tilbud hos forskellige banker, så du kan se, hvor du får fat i det bedste lån. Der findes forskellige muligheder til at sammenligne, men den største sammenligningstjeneste for lån hedder LendMe, og her kan du få tilbud på billån fra 17 banker. Det hele foregår online, og du kan indhente tilbuddene på få minutter. Det gør det nemt at finde forskellige tilbud, og du kan herefter vælge dét lån, der giver mest mening for dig.

Der kan være mange ting, som er vigtige at huske, når man skal til at tage et billån. Som sagt er LendMe et godt bud på en god hjælp, der kan gøre det lettere for en at finde frem til det helt rigtige lån. LendMe er let og enkel at benytte, og det bedste af det hele er, at det er 100% gratis og uforpligtende at gøre brug af deres sammenligningsplatform.