Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 11/12/2022 - 10:53

Topskattelettelser var en af årsagerne til SF-exit fra forhandlinger

Pia Olsen Dyhr skriver på Facebook, at topskattelettelser var del af aftaletekst, da SF forlod forhandlinger.

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Det ser ud til at være lykkedes for Venstre at få topskattelettelser som en del af et nyt regeringsgrundlag i den mulige brede regering.

I et opslag på Facebook skriver SF-formand Pia Olsen Dyhr, at topskattelettelser var en del af den aftaletekst, der var på bordet, da SF forlod forhandlingerne for fire dage siden.

- Nu er der gået fire dage, efter SF forlod regeringsforhandlingerne, fordi de var for blå. Jeg håber fortsat på, at noget af det vi forhandlede ind i teksten om børn og unges trivsel, om natur og klima, og ligeløn overlever. Det vil være godt for Danmark.

- Men der er så også elementer i teksten, der gik i den helt forkerte retning blandt andet topskattelettelser, skæve arbejdsudbudsreformer, og derfor forlod vi forhandlingerne. Vi kunne ikke længere genkende SF i det, skriver Pia Olsen Dyhr på Facebook.

Hverken Venstre eller Socialdemokratiet gik til valg på at sænke skatten i toppen.

Men emnet kom pludselig på bordet i november, da der lød nye toner fra Jakob Ellemann-Jensen (V) efter et forhandlingsmøde med kongelig undersøger Mette Frederiksen (S).

- Det handler også om at justere på topskattegrænsen. At rykke den, så det for flere kan betale sig at yde en ekstra indsats, sagde Ellemann 23. november.

Mette Frederiksen har heller ikke afvist, at topskattelettelser kan blive aktuelle.

Regeringsforhandlinger fortsætter ifølge TV 2 søndag.

Lørdag var der fælles forhandlinger mellem Socialdemokratiet, Venstre, Moderaterne og De Radikale.

Hvis det bliver en regering med Socialdemokratiet og Venstre, er det nødvendigt at have minimum Moderaterne som parlamentarisk grundlag.

Med Moderaterne som en del af regeringen kan det blive en flertalsregering med 89 mandater.

Da de fire nordatlantiske mandater traditionelt ikke blander sig i dansk indenrigspolitik, kan regeringen reelt være en flertalsregering uden at have 90 mandater.

Skulle forhandlingerne bryde sammen, står SF klar igen.

- Og hvis nu det politiske projekt hen over midten bryder sammen, kære socialdemokrater, så er vi også klar til nye forhandlinger, skriver Pia Olsen Dyhr.

/ritzau/

København, 11/12/2022 - 08:00

Forelskede Albert: Min første juleaften med Jenna

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Juleaften bliver ekstra speciel i år for den Tinka-aktuelle skuespiller Albert Rosin Harson. Han skal nemlig danse om juletræet med kæresten Jenna Bagge i år.

Der er godt gang i december, og landet over samles børn og barnlige sjæle foran fjernsynet for at se julekalender.

På TV 2 kan Albert Rosin Harson ses i rollen som Lasse i "Tinka og sjælens spejl", der er den tredje og sidste sæson om nissepigen Tinka.

- Det føles meget hjemligt og familiært at vende tilbage til Tinka-universet. Jeg har kendt både skuespillerne og dem bag om længe nu. Så det er en lille Tinka-familie, jeg vender tilbage til, lyder det fra Albert Rosin Harson.

I år bliver juleaften helt speciel for den 20-årige skuespiller.

- Jeg skal fejre jul med min kæreste og familie. Det er første gang, vi skal fejre jul sammen. Det bliver med min familie juleaften, og så ses vi med hendes familie i juledagene, afslører Albert Rosin Harson.

Han danner par med den professionelle danser Jenna Bagge. De mødte hinanden, da de blev dansepartnere i 2020-udgaven af "Vild med dans".

Mens du venter på juleaften, kan du læse om Albert Rosins jul herunder:

Hvornår er det rigtig jul for dig?

- For mig er det jul næsten hele december måned. Det er rigtig jul, når det er den 1. december.

Hvor meget juler I derhjemme?

- Vi går ikke all in, men der bliver i hvert fald pyntet op. Vi skal lave nogle julegodter og -lækkerier. Måske nogle småkager, som man kan gå og snacke af. Jenna skal nok også se med på julekalenderen i december.

Mister julen sin magi, når man optager julekalender om sommeren?

- Nej, men det kan godt drille lidt. Det er sommer, og man går ind i en stue, hvor der er gran og julepynt over det hele. Eller man går rundt i "Nissernes rige", og alle har nissehuer på.

- Man kan godt komme lidt i julestemning, selv om det er sommer, men jeg synes ikke, at det ødelægger den julestemning, der kommer om vinteren. Det er bare dobbelt op på jul, glæde og hygge.

Hvad er dit bedste juleminde?

- Jeg synes, jeg har mange gode juleminder. Jeg har et godt minde, fra den første "Tinka" blev vist. Der var en spænding og glæde i det. Det husker jeg ret tydeligt fra 2017.

- Og så har jeg mange gode minder fra mange gode gaver, jeg fik, da jeg var lille.

Hvad er din mest mislykkede jul?

- Der har måske være noget med nogle brunede kartofler. Det er jo sådan noget sukkerlage med smør, og det kan hurtigt blive brændt.

- Men vi gjorde det jo bare om. Der har heldigvis ikke været noget helt kaotisk – og forhåbentlig fortsætter det sådan, siger Albert Rosin Harson med et smil.

Hvad er din rolle i julen?

- De senere år har jeg været med inde over maden. Jeg kan godt lide at stå i køkkenet, fordi jeg synes, det er sjovt og hyggeligt. Jeg vil i hvert fald meget gerne stå der igen i år.

Hvad er den bedste gave, du har fået?

- Det må have været et klaver, jeg fik engang. Hvis nogle vil synge flere sange, når vi har danset om juletræet, kan jeg godt sætte mig ved klaveret og spille til, mens jeg kigger i julesalmebogen. Det er meget hyggeligt, lyder det fra Albert Rosin Harson.

"Tinka og sjælens spejl" kan ses hver dag frem til den 24. december på TV 2 og TV 2 Play.

/ritzau/

Læs Mere >>

Reykjavik, 10/12/2022 - 23:24

Dansk-kroater vinder filmpris ved europæisk uddeling

En svensk film blev den store vinder ved prestigefyldt europæisk filmpris, som blev uddelt i Island.

Den dansk-kroatiske skuespiller Zlatko Burić vinder lørdag aften prisen for Bedste Europæiske Skuespiller ved European Film Awards for sin rolle i den svenske film "Triangle of Sadness".

I Danmark er han blandt andet kendt fra filmen "Pusher" fra 1996 og tv-serien "Taxa".

"Triangle of Sadness" er lørdagens store vinder. Filmens svenske instruktør Ruben Östlund har vundet prisen for bedste film, bedste instruktør og bedste manuskript.

I alle tre kategorier slog den den danske Oscar-indstilling "Holy Spider".

"Holy Spider" er baseret på en virkelig historie om en seriemorder i den hellige iranske by Mashhad.

"Triangle of Sadness" er Ruben Östlunds første film på engelsk. Filmen havde verdenspremiere på filmfestivalen i Cannes og vandt den prestigefyldte hovedpris Guldpalmen.

Filmen har blandt andet også den danske skuespillerinde Vicki Berlin på rollelisten.

Den danske skuespiller Elliott Crosset Hove var også nomineret som bedste mandlige skuespiller for sin rolle i "Vanskabte Land". Men han måtte se sig slået af Zlatko Burić.

Danske Simon Lereng Wilmonts film "A House Made of Splinters" var nomineret som bedste europæiske dokumentar. Men den blev slået af dokumentaren "Mariupolis 2".

"Mariupolis 2" skildrer livet i den ukrainske by Mariupol under krigen i Ukraine. Ifølge mediet The Economist blev filmens litauiske instruktør, Mantas Kvedaravicius, dræbt imens han arbejdede i Ukraine.

European Film Awards afholdes én gang om året og blev etableret i 1988.

Statuetterne uddeles af European Film Academy, der er en sammenslutning af europæiske filmskabere og -professionelle.

Det er en af de mest prestigefyldte europæiske filmpriser.

Årets prisuddeling holdes i Reykjavik i Island.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 11/12/2022 - 10:00

FAKTA: Hold en utraditionel jul

* Skal du og din partner holde jul uden jeres voksne børn, er der flere ting I kan gøre, som er utraditionelle sammenlignet med den klassiske juleaften.

* I kan for eksempel vælge at tage i sommerhus eller ud at rejse.

* I kan også vælge af bruge aftenen på at hjælpe andre.

* Det kan være som frivillige på et sygehus eller plejehjem. I kan også hjælpe udsatte familier ved at invitere dem inden for juleaften.

Kilder: psykolog Camilla Carlsen Bechsgaard og Woman.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 11/12/2022 - 10:00

Pak egoisten væk og giv dine voksne børn en god jul hos svigerfamilien

Vibeke Toft/Ritzau Scanpix

Skal dine voksne børn holde jul med for eksempel svigerfamilien, skal de sendes afsted med god vind i ryggen - også selv om det er svært for dig som forælder.

Du husker, som var det i går, at du klædte dig ud som julemand eller lod den yngste få mandlen.

Nu er dine børn pludselig blevet voksne og har fået deres eget liv med både kæreste og svigerfamilie, som de for første gang skal fejre juleaften med.

Det betyder, at du og din partner må undvære børnene på den store dag.

- Hvis man går meget op i, at julen skal være som den plejer, så tror jeg, at man bliver hårdere ramt af, at børnene ikke er der, siger psykolog Camilla Carlsen Bechsgaard.

Holder du og din partner fast i den traditionelle jul, handler det om at vælge kropssprog og ord, som sender børnene afsted med god vind i ryggen, siger Camilla Carlsen Bechsgaard.

Her skal I signalere, at I altid vil være der for børnene, men at det også er godt, at de skal ud og være voksne og lave andre ting uden forældrene.

- Man kan sagtens sige: "Det bliver godt nok underligt, og vi kommer til at savne jer". Men det er ikke det samme som at give udtryk for, at hele ens verden er ved at gå i stykker, fordi børnene ikke er der, siger hun.

Psykologen råder også til, at I mødes med børnene for at lave noget hyggeligt for eksempel før jul eller i juleferien.

- Man skal ikke nødvendigvis holde en jul nummer to, men man kan udvikle andre juletraditioner de år, hvor man ikke holder jul sammen med børnene, siger hun.

Selv om den første jul uden børnene kan være svær, bør du og din partner holde jer fra at være egoistiske, siger psykolog og forfatter Lene Stephensen.

- Det gælder om, at man ikke giver børnene skyldfølelse, men lidt frejdigt kan sige: "Vi laver en hyggelig juleaften her, og det glæder vi os til", siger hun.

Begge psykologer anbefaler også, at I prøver at undersøge mulighederne for at holde en jul, der ikke er, som den plejer at være.

- Man kan prøve at sætte sig ned sammen og finde ud af, hvordan man kan lave en sjov jul, som er anderledes, end den plejer, siger Lene Stephensen.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv