Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 04/03/2019 - 10:40

Syg Nicki Bille udebliver og får udskudt sin retssag

Nicki Bille er stadig så påvirket af en skudepisode i december, at han ikke kunne møde op i Københavns Byret.

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Fodboldspilleren Nicki Bille skal alligevel ikke for retten mandag.

Den tidligere landsholdsspiller, der er tiltalt for fem forskellige forhold, er syg og mødte derfor ikke op i Københavns Byret, hvor sagen mandag skulle behandles.

Det meddeler Billes forsvarsadvokat, Asser Gregersen, mandag.

Bille er stadig ikke kommet sig efter en episode i december, hvor han blev skudt i armen med et haglgevær i sin lejlighed på Sluseholmen i København.

- Det er ikke overraskende for nogen, at han har haft nogen psykiske eftervirkninger som følge af det, siger Asser Gregersen.

- Det skal passes og plejes, og han har også et forløb, hvor han skal efterses for den skade, som han har fået ved at blive skudt, siger han.

Ifølge forsvarsadvokaten skal Nicki Bille inden længe opereres i armen.

- Det tager jeg som udtryk for, at der er noget med armen, der ikke er, som det skal være, siger Asser Gregersen.

31-årige Nicki Bille er tiltalt for at have truet en person med et luft- og fjedervåben og for at transportere våbnet på uforsvarlig vis.

Derudover går anklagerne på, at Bille har været i besiddelse af cirka et kvart gram kokain, slået en dørmand med knytnæve og truet en sygeplejerske med vold.

Nicki Bille nægter sig skyldig i alle anklager, har hans advokat oplyst.

På grund af sygdommen er retssagen udsat til slutningen af april. Forventningen er, at Bille denne gang vil være i stand til at møde op.

- Det tror jeg bestemt. Han vil gerne lægge det her bag sig. Han har haft et skidt efterår, så det må han få gjort noget ved og lægge det bag sig, siger advokaten.

Mandag blev det desuden besluttet, at der skal afsættes halvanden dag til retssagen i stedet for en enkelt som hidtil planlagt.

/ritzau/