Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 29/12/2022 - 10:52

Svindelmistænkte Sanjay Shah skal udleveres til Danmark

Afgørelsen om udlevering af den svindelmistænkte Sanjay Shah kan appelleres inden for 30 dage.

Af: /ritzau/

Sanjay Shah, der anklages for at have snydt den danske statskasse for milliarder, skal udleveres til Danmark. Det har en domstol i Dubai afgjort torsdag formiddag dansk tid.

Det bekræfter Udenrigsministeriet over for Ritzau.

Ifølge de lokale myndigheder kan afgørelsen ende med at blive appelleret inden for de næste 30 dage. Det oplyser ministeriet.

Shah har siddet fængslet i Dubai siden maj.

/ritzau/

København, 29/12/2022 - 08:00

Peter Mygind: Jeg er ydmyg over mit liv

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Skuespiller og tv-vært Peter Mygind ser tilbage på et år med mindeværdige øjeblikke i familien. Nytårsaften skal han og hustruen dyrke yin-yoga på Bornholm.

Året er ved at nå sin slutning, og den sidste aften nærmer sig. Mens mange skal fejre det med bulder, brag og masser af alkohol, fejrer skuespiller Peter Mygind det på lidt anden vis.

Fejringen af årsskiftet skal ske på Bornholm, hvor dagen starter med halvanden times yin-yoga. Sådan har han aldrig prøvet at holde nytårsaften før.

- Jeg skal sidde sammen med nogle gode venner på en fed restaurant og bare nyde den vildeste mad, mens vi kigger ud over klipperne.

- Og så er det meningen, at vi også skal hoppe i vandet og ind i en sauna. Men nu må vi lige se, hvordan det bliver, siger Peter Mygind med latter i stemmen.

Skuespilleren er ikke lige så ferm til yoga som sin hustru, Lise Mühlhausen.

- Jeg er ikke så stærk i det. Jeg er lidt stiv i lemmerne. Men jeg kaster mig ud i det, og så sker der det, der sker, griner han.

Den 59-årige skuespiller kan endelig slappe af efter et hæsblæsende år, hvor han har haft premierer på hele tre tv-serier.

Derudover sang han julen ind med tv-vært Natasja Crone i programmet "Alletiders juleshow", der kan ses på TV 2 Play.

Næste år bliver også begivenhedsrigt for Peter Mygind. Han håber på at lave en fjerde sæson af "Sommerdahl" og på at filme en ny tysk tv-serie. Og så glæder han sig til at se sit barnebarn starte i skole og selv at fylde 60 år i august.

Her fortæller Peter Mygind om året, der er gået, og det år, han ser ind i.

Hvad er det mest mindeværdige, der er sket i 2022?

- Mit barnebarn Rosa er blevet fem år. Det er meget rørende at få lov at være øjenvidne til et lille menneske, der er på vej ud i verden og bliver klogere, større og modigere på at gøre og sige ting. Det er meget vidunderligt.

- Og så har jeg været heldig, at jeg har lavet tre store tv-serier. Jeg har været med i "Borgen", "Riget Exodus" og "Sommerdahl". Det er tre vidt forskellige serier, som alle har et publikum, der elsker det.

Du fylder jo 60 i 2023. Giver det anledning til at tage ting op til revision?

- Næ. Jeg er bare taknemmelig for, at jeg har haft et langt liv med den samme hustru, at Lise har kunnet holde mig ud i snart 32 år, og at vi stadig holder i hånd og er vilde med hinanden. Det er jeg meget lykkelig over.

- Jeg har det godt med mine sønner og svigerdatter og har skønne venner, og jeg har noget at lave. Der er meget, der fylder mit taknemmelige hjerte. Jeg er meget taknemmelig og ydmyg over mit liv.

Hvilke nedture har der været i 2022?

- Selvfølgelig har der været mørke dage, hvor jeg har været frustreret, vred og ked af det eller er blevet såret. Sådan er det. Men det er ikke noget, der har sat sig fast og har ikke været noget stort og voldsomt.

- Jeg lader ikke ting gro fast i mig, hvis nogle ikke er ordentlige over for mig. Det er jo desværre konsekvensen, når man går ud ad sin hoveddør og møder andre mennesker, som man risikerer uenighed med, fordi de har andre måder at betragte livet på.

Hvad ser du mest frem til i 2023?

- Jeg glæder mig helt vildt til at se lille Rosa starte i skole og have rygsæk på. Det bliver så vildt at se hende bevæge sig ud i det store fællesskab, som det jo er at gå i skole.

- Det er et spring at gå fra børnehaven til pludselig at stå i skolegården med en masse store elever, der kigger på dig, og være den mindste. Det er en voldsom verden at træde ud i. Den er skøn og vidunderlig og spændende, men den kan eddermame også være svær og følsom.

Har du nogen projekter i kikkerten for 2023?

- Jeg skal forhåbentlig lave mere "Sommerdahl". Det kører nu på fjerde sæson, så det er jo dejligt. Der er stor chance for, at vi kommer igen til næste år, teaser han.

- Desuden ser det ud til, at jeg skal være med i en stor tysk, international serie, som jeg skal spille i Tyskland. Dér spiller jeg røvhullet, for det gør jeg, når jeg er i Tyskland. Et højt skandinavisk røvhul, fordi de har set mig i "Borgen" som Michael Laugesen, hvor jeg var kold og kynisk.

Hvad håber du, der sker i 2023?

- Jeg vil bare opfordre alle til at passe på hinanden og holde igen med vredesudbrud på sociale medier. Folk skal tænke over, at vi skal opbygge hinanden, vi skal ikke nedbryde hinanden, uanset hvor uenige vi måtte være.

- Verden har mere end nogensinde brug for, at vi sender noget kærlighed ud i universet. Altså, som i rigtig meget kærlighed ud i universet!

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 29/12/2022 - 08:00

Forliste forhold: Danske stjernepar gik fra hinanden i 2022

Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Flere forlovelser er blevet brudt det forgangne år. Blandt andre mellem Remee og Mathilde Gøhler.

Kærligheden er brast for en række danske stjernepar det forgangne år.

Nogle prøvede endda at give forholdet endnu et forsøg, men måtte til sidst gå endegyldigt fra hinanden.

Efter otte års forhold og en forlovelse kuldsejlede kærligheden mellem Remee og modellen Mathilde Gøhler.

- Beslutningen om at gå fra hinanden for at blive tættere har været den rigtige for os, forklarede Mathilde Gøhler i en erklæring delt på Instagram.

Den 48-årige popproducer og den 30-årige model og influent har to døtre, hvoraf den yngste kom til verden i 2021.

Parret har tidligere fortalt i deres selvbetitlede realityprogram på discovery+, "Remee og Mathilde", at de har været ved at gå fra hinanden før og havde søgt hjælp hos en parterapeut.

Det uddybede Remee over for B.T.

- Vi er klart meget forskellige, Mathilde og mig. Hun er klart meget mere stille og rolig og trækker vejret, hvor jeg er lidt mere impulsivt anlagt, sagde han sidste år til avisen.

Men det lykkedes ikke at redde forholdet, og i 2022 var det endegyldigt slut.

Vild med dans-veteranen Karina Frimodt og hendes kæreste, Kasper Lentz, brød også deres forlovelse i 2022.

Det oplyser parret i to enslydende opslag på deres respektive Instagram-profiler:

- Vi har altid været supergode partnere, og vi vil altid være en familie, uanset hvor vi hver især ender i livet. Vores børn er vores absolutte første prioritet, og vi kommer til at gøre alt, hvad vi kan, for bedst muligt at få dem igennem en svær tid for vores familie.

Sammen har de en søn, og så har Karina Frimodt også en datter fra et tidligere forhold.

Efter ti år sammen som kærester brast kærligheden i 2022 også mellem sportskommentatoren Jimmy Bøjgaard og Aftenshowet-værten Ulla Essendrop.

Det oplyste de til Billed-Bladet.

- Vi vil fortsat være helt fælles om vores dejlige søns liv og opvækst og ser frem til nye oplevelser sammen på nye måder, sagde den 48-årige TV 2-kommentator og den 45-årige DR-profil til ugebladet.

Efter mange år sammen slog sangeren Jimilian og stylisten Helene Metz op i 2022.

Det sagde den 28-årige albansk-fødte stjerne til Se og Hør.

- Vi gik fra hinanden med respekt, og hende og hendes familie vil altid have en særlig plads i mit hjerte, sagde Jimilian til ugebladet.

Også musikeren Malte Ebert er blevet single.

Over for B.T. har han for nylig bekræftet, at han ikke længere danner par med influenten Sophie Lundsfryd.

- Ja, det er rigtigt, men jeg har ikke lyst til at gå ind i det, sagde Malte Ebert til avisen.

Skuespillerinden Ditte Ylva Olsen, der kunne ses i dette års DR-julekalender, "Julehjertets hemmelighed", har ikke længere flettet sit julehjerte sammen med Jon Bojsen Cettis.

De gik fra hinanden efter omkring tre år sammen i oktober, oplyste de i hvert sit opslag på Instagram.

- Det er på mange måder et stort tab og en stor sorg. Også i forhold til alle de skønne, dejlige mennesker omkring os. Men det er det rigtige for os at gøre, lød det fra Jon Bojsen Cetti.

- Vi ønsker hinanden alt det bedste i verden og vil altid have en del af hinanden med os i vores liv. Ditte, du er et fantastisk menneske, skrev han om den 45-årige skuespillerinde.

Bruddet var også svært mellem Le Gammeltoft og iværksætteren Tommy Ahlers.

Den 44-årige radioprofil og den 47-årige iværksætter mødte hinanden på Folkemødet på Bornholm i 2019.

Efter et års forhold stod de frem på den røde løber i 2020. Men i 2022 brast forholdet, oplyste Le Gammeltoft i et opslag på Facebook.

- Når kærligheden er der, skal man rykke på det. Derfor valgte vi at flytte sammen sidste forår. Man skal dog også erkende, når tingene ikke fungerer, skrev hun på det sociale medie.

- Den erkendelse er vi i fællesskab nået frem til, og derfor har vi valgt at gå fra hinanden. Det har været for svært at flytte sammen - hver med to børn - og få det til at fungere. Vi er kede af det, men glade for alt det, vi havde sammen.

Mens sangerinden Iris Gold var ved at få foden ind på det danske marked, mistede hun fodfæstet i privatlivet, da hun og kæresten gik fra hinanden.

Det fortalte hun forud for årets udgave af "Toppen af poppen".

- Det er ret vildt, at noget så stort som "Toppen af poppen" kommer ud på et tidspunkt, hvor jeg nok er allermest ulykkelig og virkelig stresset, lød det fra sangerinden.

- Jeg håber selvfølgelig, at programmet kan være med til at løfte tingene for mig her i Danmark, især når jeg skal tage mig af min søn alene det meste af tiden.

2022 var også året, hvor komikeren Linda P bekræftede, at hun ikke længere var sammen med sin kæreste, som hun aldrig har vist frem offentligt.

Hun meldte det ud på Instagram for at mane en række rygter til jorden.

- Lad os bare få det på plads: Det er rent faktisk et rigtig godt stykke tid siden nu, at min datters kære fader og jeg er gået fra hinanden. Jeg har aldrig mødt nogle, der var så gode til at gå fra hinanden som han og jeg. Som man siger efter en fødsel - alle har det godt, lød det fra Linda P.

Skuespillerinden Anne Louise Hassing præsenterede pressen for sin nye kæreste, arkitekten Christian, til uddelingen af Isbjørnen i november. Men måneden efter oplyste hun i et opslag på Instagram, at forholdet var forbi.

- Nogle gange går livet ikke, som man lige havde drømt om, skrev Badehotellet-stjernen blandt andet i opslaget.

- Single igen og alt er o.k., selv om det er hårdt, lød det fra den 55-årige skuespillerinde.

Kærligheden kan være kompliceret.

Efter et brud sidste sommer gav kagekendissen Ditte Julie Jensen og iværksætteren Joakim Skak alligevel forholdet endnu en chance. Men parret gik endegyldigt fra hinanden, bekræftede Ditte Julie Jensen i sommer over for Se og Hør.

Kort inden fødslen af parrets første fælles barn gik reggaestjernen Wafande og kæresten Ana Maxime fra hinanden.

Det lykkedes dog for musikeren og influenten at finde melodien igen, inden deres lille datter kom til verden i foråret.

Livet går ikke altid, som man håber og tror. Sådan skrev klimaminister Dan Jørgensen og skribent Katherine Diez i et opslag i begyndelsen af 2022, da den 47-årige socialdemokrat og den 33-årige debattør oplyste, at forholdet var forbi.

- Vi har besluttet, at vi ikke længere skal være kærester. Intet drama eller vrede. Der er stadig meget kærlighed, omsorg, humor og forståelse imellem os, så vi fortsætter med at være de bedste venner, lød det i to enslydende opslag.

/ritzau/Læs Mere >>

København, 29/12/2022 - 10:00

FAKTA: Sundhedsstyrelsens anbefalinger til alkohol

* Intet alkohol er risikofrit for dit helbred.

* Er du over 18 år? Højst 10 genstande om ugen og 4 genstande på samme dag.

* Er du under 18 år? Lad være med at drikke alkohol.

* Er du mellem 18 og 25 år? Vær særlig opmærksom på ikke at overskride anbefalingerne.

* Er du gravid, eller prøver du at blive det? Lad være med at drikke alkohol.

* Ammer du? Vær forsigtig med at drikke alkohol.

Kilde: Sundhedsstyrelsen.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 29/12/2022 - 10:00

FAKTA: Sådan spotter du et muligt alkoholproblem

* Tænk over, om du har sat forbruget op og har svært ved at stoppe igen i byen.

* Det kan være et faretegn, hvis dit blodtryk eller din vægt stiger.

* Din familie og dine venner begynder at komme med kommentarer om din adfærd efter en bytur, som du ikke rigtig kan huske.

* 860.000 drikker over det anbefalede. 600.000 har skader, mens 140.000 er afhængige af alkohol.

Kilde: Bjarne Stenger Elholm, leder af Alkolinjen hos Alkohol & Samfund.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv