Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 11/03/2021 - 10:58

Sundhedsstyrelsen anbefaler at vaccinere ældste først

Når de allermest sårbare er blevet vaccineret, anbefaler Sundhedsstyrelsen at vaccinere ud fra alder.

Af: /ritzau/

Sundhedsstyrelsen anbefaler at gøre vaccineprogrammet mere simpelt.

Det betyder, at man fremover vil vaccinere ud fra alder, når de mest sårbare er blevet vaccineret. Det foreslås at vaccinere folk over 50 år først.

Det fremgår af et notat, som Ritzau er i besiddelse af.

- Det vil sikre en mere fair og logistisk mere effektiv vaccinationsudrulning, lyder det.

Partilederne i Folketinget bliver præsenteret for anbefalingerne torsdag på et møde med sundhedsminister Magnus Heunicke (S) ifølge Ritzaus oplysninger.

Hidtil har der været 12 forskellige målgrupper, som har bestemt rækkefølgen for, hvornår de forskellige grupper skulle vaccineres.

Det skal fremover gøres mere simpelt, fordi det er vanskeligt at foretage en afgrænsning af personer under 65 år i øget risiko og personer i samfundskritiske funktioner.

Derfor skal alle over 50 år vaccineres først, når de sårbare er vaccineret.

Dernæst foreslås det at vaccinere de yngste samtidig som de ældste. For eksempel dem på 16-19 år sammen med dem på 45-49 år og så fremdeles.

Statsminister Mette Frederiksen (S) mener, at det vil være en bedre fremgang. Hun kommenterer kort nyheden torsdag under et besøg på Herlev Hospital.

- Det er i høj grad ældre, der er i risiko for indlæggelse og alvorlig indlæggelse. Alder er et godt kriterie, når det handler om udrulning, siger hun.

I praksis betyder det en udskydelse på måske en uge for nogle grupper.

Det skyldes, at der fra starten af maj ventes at være vaccination af borgerne i stor skala med cirka en halv million vaccinationer om ugen, lyder det i notatet.

Det kan Mette Frederiksen godt acceptere, uddyber hun.

/ritzau/

Nyhedsarkiv