Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 22/03/2023 - 11:00

Strejkende skraldemænd opløser blokade på Amager

I cirka tre timer onsdag blokere strejkende skraldemænd indgangen til energianlæg på Amager.

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

I tre timer onsdag morgen var indgangen til Amager Bakke, også tidligere kendt som Amagerforbrændingen, blokeret af strejkende skraldemænd.

Blokaden startede omkring klokken seks onsdag morgen og blev opløst omkring klokken ni.

Omkring 550 skraldemænd i København og på Frederiksberg har nedlagt arbejdet. Fagbladet 3F kunne tirsdag berette, at der er tale om en strid mellem skraldemændene og Amager Ressource Center (ARC).

ARC har onsdag været i kontakt med politiet for at få blokaden brudt, og politiet har også været til stede og opfordret til at opløse blokaden.

Selv om blokaden er opløst fortsætter arbejdsnedlæggelsen.

Skraldemændene mener ifølge fagbladet, at ARC har brudt en aftale om skraldemændenes arbejdsvilkår. Der er ikke tale om løn, men andre vilkår fortalte Mike Stirling, der er afdelingssekretær for 3F Kastrup, til Fagbladet 3F.

ARC bestrider den udlægning.

- 3F og renovationsmedarbejderne har gentagne gange fremført, at ARC skulle være løbet fra en indgået aftale i sidste uge. Det er ARC magtpåliggende at understrege, at det ikke er tilfældet, siger Helena Hasselsteen Nielsen, der er chef for affaldsindsamling hos ARC.

- Efter et dialogmøde tirsdag om de københavnske renovationsmedarbejderes fremtidige arbejdsvilkår modtog ARC en mail med udkast til en arbejdstidsaftale fra tillidsrepræsentanterne.

- Men udkastet havde aldrig været drøftet med ARC. Og ARC måtte konstatere over for 3F, at en aftale ikke kan indgås uden modpartens accept.

Tirsdag har ARC fået arbejdsrettens ord for, at skraldemændene har nedlagt arbejdet i strid med deres overenskomst.

De strejkende skraldemænd henter normalt skrald i København, på Frederiksberg og på Amager.

Helt præcist er det i Københavns Indre By, Christianshavn, Tårnby, Dragør, resten af Amager, Vesterbro, Østerbro, Nørrebro, Nordvestkvarteret, Valby, Brønshøj, Husum og Frederiksberg.

/ritzau/

Utah, 22/03/2023 - 10:17

Gwyneth Paltrow afviser hensynsløs kørsel ved skiulykke i 2016

Rick Bowmer/Ritzau Scanpix

En 76-årig mand anklager Gwyneth Paltrow for at være skyld i skiulykke, der angiveligt gav ham en hjerneskade.

Den amerikanske skuespiller Gwyneth Paltrow var tirsdag i retten i den amerikanske delstat Utah for at forsvare sig i en sag om en skiulykke.

Det skriver flere medier - herunder BBC og The Guardian.

50-årige Paltrow, der også er influencer, beskyldes for at være skyld i et sammenstød med en mand på en skiløjpe i 2016.

Manden, den i dag 76-årige Terry Anderson, pådrog sig angiveligt blandt andet en hjerneskade og brækkede ribben i kollisionen. Han hævder, at Paltrow var skyld i ulykken og sagsøger hende for 300.000 dollar.

Han har tidligere droppet et krav om erstatning på 3,1 million dollar.

- Hun vidste godt, at når hun stod på ski fuldstændig i blinde ned ad et bjerg med blikket alle mulige steder, så var det hensynsløst.

- Hun vidste, at hvis hun blev ved med at stå på ski på denne måde, så ville hun styrte ind i en foran hende, siger anklager Lawrence Buhler ifølge BBC.

Han tilføjer, at "distraherede skiløbere forårsager styrt".

Ifølge anklageren har sammenstødet haft store konsekvenser for 76-årige Anderson. Han hævder blandt andet, at manden før i tiden var udadgående og charmerende, men at det ikke længere er tilfældet.

Paltrow har besvaret sagsanlægget med selv at lægge sag an mod Anderson. Hendes advokat siger, at beskyldningerne er noget "helt og aldeles vrøvl".

Paltrow sagsøger Anderson for 1 dollar i erstatning.

Ifølge Paltrows advokat, Steve Owens, var hun netop gået i gang med at køre ned ad løjpen, da et par ski dukkede op mellem hendes ben, og en mand styrtede ind i hendes ryg. Det skriver BBC.

Paltrow har desuden beskyldt Anderson for at overdrive sine skader og forsøge at udnytte skuespillerens berømmelse og rigdom.

Gwyneth Paltrow vandt i 1999 en Oscar i kategorien Bedste Kvindelige Hovedrolle for sin præstation i "Shakespeare in Love".

De seneste år har hun kun været med et i et begrænset antal film. En af de seneste var i 2019, hvor hun havde en mindre rolle i "Avengers: Endgame".

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 22/03/2023 - 08:00

Macklemore og Tobias Rahim spiller til Fredagsrock

Jack Plunkett/Ritzau Scanpix

I alt 31 grupper og artister går på scenen til Fredagsrock i Tivoli fra april og til slutningen af september.

Om under en måned slår Tivoli dørene op til Fredagsrock, når Eee Gee og Soleima spiller dobbeltkoncert.

Det er den første af et tætpakket program på 24 koncerter med både danske og internationale stjerner i forlystelsesparken i København.

Det skriver Tivoli i en pressemeddelelse.

I alt skal 31 grupper og artister spille op til fest i Tivoli.

Blandt andet kan man opleve danske navne som Jada, Hans Phillip, Thomas Helmig og TV2 på programmet. Tobias Rahim står for årets sidste koncert 22. september.

- Set over en hel sommersæson er Fredagsrock faktisk Danmarks største musikfestival, og så foregår koncerterne endda i et sommerpyntet Tivoli midt i landets hovedstad.

- Det har vi grund til at være stolte af som by og som verdens smukkeste forlystelseshave, der fylder 180 år i år, siger Frederik Wiedemann, som er kulturdirektør i Tivoli i pressemeddelelsen.

Men det er ikke kun danske navne, som gæster scenen i parken.

Man kan også opleve den amerikanske rapper Macklemore på scenen i Tivoli 21. juli. Andre internationale navne er Rick Astley og gruppen Deep Purple.

Syv af årets koncerter er dobbeltkoncerter. Ud over Eee Gee og Soleima er der blandt andet dobbeltkoncerter med de danske sangerinder Annika Aakjær og Lis Sørensen.

I sommermånederne kommer der til at være ekstra meget musik i Tivoli. Dels bliver der varmet op til Fredagsrock med koncerter fra klokken 16.

Men Tivoli planlægger også, at der skal være koncerter både klokken 19 og 22 i de måneder. Hvilke navne, man kan opleve til de tidligere koncerter, bliver offentliggjort senere, skriver parken i pressemeddelelsen.

Tivoli forventer, at der bliver stor interesse for de to koncerter med Thomas Helmig og for koncerterne med Macklemore og Tobias Rahim.

Derfor kræver det ud over billet en pladsreservation, hvis man vil opleve dem på scenen.

Tivoli skriver i pressemeddelelsen, at pladsreservationen er gratis, og at man kan reservere plads fra 14 dage før den koncert, man vil se.

2023 er den 26. sæson for Fredagsrock i Tivoli.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 21/03/2023 - 09:00

FAKTA: Påske uden promiller

* Lav din egen iste på ingredienser, der passer til maden. Tilsæt for eksempel chili, hvis du serverer lam.

* Den fermenterede te kombucha fungerer også som et fint alternativ til alkoholiske drikke. Du kan lave den selv eller købe den færdiglavet.

* Har påskesolen fået bøgen til at springe ud, kan du plukke de friske skud og lægge dem i sukkerlage. Dermed få du en lysegrøn sirup, som kan give et friskt pust til en hjemmelavet citronlemonade.

Kilde: Emil Vang, bartender og partner i Nordic Ethanol og Sune Risum-Urth, udviklingschef i Copenhagen Destillery.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 21/03/2023 - 09:00

Påskefrokost: Nip til akvavitten eller brug den i drinks

Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

To erfarne bartendere giver fif til, hvad du kan servere til påskefrokostens stenbiderrogn og lammesteg.

Traditionen tilskriver akvavit i glassene, når du samler familien og vennerne om bordet til påskefrokost.

- Det er jo vores skandinaviske nationalklenodie. Man kan sige, at det er vores cognac eller champagne, siger Emil Vang, der er bartender og partner i destilleriet Nordic Ethanol.

Han foreslår, at du både serverer den stærke drik rent og bruger den i drinks.

Til fiskeretter som stenbiderrogn, æg og rejer og kryddersild lyder anbefalingen, at du skænker dildakvavit op til dine gæster.

Følges fisken op af lune retter som lam, passer kommenakvavit dog bedre, fordi den emmer af varme krydderier. Men ingen af delene bør hældes ned i store mængder, understreger Emil Vang.

- Hele idéen med akvavit er, at den fungerer som en ganerenser, så lad endelig være med at bælle den. Tag i stedet små nip mellem retterne, siger han.

Samme budskab kommer fra hans fagfælle Sune Risum-Urth, som er bartender og udviklingschef hos Copenhagen Destillery.

- Akvavit har et blakket ry som noget, du kun drikker for at blive utroligt beruset. Sådan bør det slet ikke være. Du skal drikke mindre og tænke det som en god ledsager til maden, siger han.

En anden uskik er at smide flasken i fryseren inden servering, mener begge bartendere.

- Kulden fjerner sødmen, og så er der kun bitterheden tilbage. Det giver en ubalanceret smag, forklarer Sune Risum-Urth.

Giv i stedet akvavitten en plads i køleskabet eller vinskabet, før du hiver den frem på påskebordet.

Du kan også forkæle dine gæster ved at bruge den i cocktails.

- Når vi har gæster hjemme hos mig, kan jeg godt lide at lave en martini til dem, og en dildakvavit smager megagodt i en martini, siger Emil Vang.

Han blander akvavitten med vermouth, rører rundt med isterninger, og hælder det op i kolde glas, der har været en tur i fryseren. Til sidst garnerer han med lidt dild eller citronskal.

Sune Risum-Urth har også en stor forkærlighed for martinien. I stedet for vermouth bruger han dog lillet, som er en fransk aromatiseret vin.

Her blander du halvanden centiliter lillet med fem centiliter dildakvavit og rører det hele sammen med is.

- Det er utroligt dejligt at gå rundt og småfryse mellem erantisserne i haven og drikke martini og spise stenbiderrogn, siger Sune Risum-Urth.

Er der stadig akvavit tilbage efter maden, kan du kreere en cocktail, som dine gæster kan slå mave på. Det kan for eksempel være en mai tai, lyder det fra Emil Vang.

- Her fungerer en akvavit med kommen eller orangeskal rigtig godt. Det skyldes, at det er en spiritus med varme krydderier, som passer godt ind i mai tai-opskriften, der også er krydret, siger han.

Bland akvavitten med appelsinlikør, mandelsirup og lime. Ryst det godt og top med knust is, mynte og eventuelt et drys kanel.

Er det dildakvavitten, du har tilovers, kan du blande den med grapesodavand eller cider og blot pynte med en skive citron.

- Det bliver dejligt let, og dilden er sjov i sådan nogle drinks, fordi den fremhæver friskheden, siger Sune Risum-Urth.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv