Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Dette indeholder sponsoreret indhold

Sover du dårligt? Her er tips til det bedste indeklima og den bedste indretning i soveværelset

Sover du dårligt? Her er tips til det bedste indeklima og den bedste indretning i soveværelset

Er du en af dem der ligger du og vender og drejer dig hele natten? Der kan være mange grunde til, at man sover dårligt om natten. Stress er en af de mest fremtrædende, men vidste du at indretningen og indeklimaet i dit soveværelse, også har stor betydning for, om du kan finde ro til at sove. Det er vigtigt at soveværelset er rent og indbydende uden for meget larm og lys. Der er mange gode råd at hente i denne artikel for at få helt styr på soveværelset indretning og indeklima, så du kan undgå de mange gener du får af en dårlig nats søvn.

Indretningen

Først og fremmest har indretningen af dit soveværelse stor betydning for, om du overhovedet kan finde ro til at sove. Dit soveværelse bør indrettes som en hyggelig hule. Det ligger i menneskets ur-instinkt at ville finde en tryg hule i sikkerhed fra rovdyr, når det er tid til at sove. Her i den Danske sommer har vi lange lyse nætter, hvor solen næsten ikke går ned. Derfor kan det være vigtig at få investeret i nogle gode gardiner, der kan mørklægge soveværelset. Har du for eksempel ovenlysvinduer, kan du hos Velux gardiner købe mange forskellige typer af gardiner som, rullegardiner, mørklægning, plissé gardiner mm. der passer lige til dit vindue. Mørklægning vil være et oplagt valg til soveværelset, da for meget lys kan være forstyrrende for din søvn, da der reducere produktion af melatonin, der er det hormon, som gør os trætte. Hvis du derimod typen der vågner lettere sammen med solens stråler, kan du også vælge lamelgardiner, der tillader at lidt lys trænger igennem. Udover lyset i soveværelset er det vigtigt ikke at have for meget rod inde i soveværelset, da dette vil stresse endnu mere. Lamper fra internet routere, telefoner, computere eller andet er vigtigt at opbevare et andet sted, da disse også kan være meget forstyrrende.

Tænk over indeklimaet

For en god søvn er det også vigtigt at have styr på luftkvaliteten i dit soveværelse. Så husk at lufte ud gerne flere gange dagligt. Derudover bør du altid tørre kondens af vinduernes kanter hver morgen. På den måde undgår du, at der kommer skimmelsvamp i vindues kanterne hvilket vil forringe luftkvaliteten. Ydermere er det vigtigt med jævnlig rengøring af værelset, det vil også fremme det gode indeklima. Til sidst er det en god ting at bevare en god luftcirkulation i huset ved at holde dørene åbne i løbet af dagen og sørge for at holde en temperatur mellem 20-23 grader. Sover du bedre i koldere temperatur, kan du lufte ud i soveværelset før sengetid.