Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Sorrento, 11/10/2018 - 11:00

Silas Holst: Fuld fart på både kærligheden og karrieren

Musicalstjernen har et tætpakket program, men sørger for masser af tid med kæresten og sine to små børn.

Af: Af Grith Larsen

Når Susanne Biers publikumssucces "Den skaldede frisør" opsættes som musical i 2020, er Silas Holst med i det stjernespækkede cast.

Den 35-årige musicalskuespiller indtager rollen som den vordende brudgom, Patrick - den kommende svigersøn til hovedpersonen Ida, som har mistet håret efter kemoterapi, og som samtidig finder ud af, at hendes mand er utro.

Midt i den emotionelle deroute skal hele familien til Italien, hvor Idas datter skal giftes med Silas Holsts karakter, Patrick, hvis far er den benhårde forretningsmand Philip, som har mistet sin kone.

Midt i kaosset opstår der sød musik på kryds og tværs.

- Det bliver nok ikke så dansant en rolle, som jeg måske er vant til, men jeg glæder jeg mig til at prøve en mere spillepræget rolle, siger Silas Holst ved pressemødet i den italienske kystby Sorrento syd for Napoli, hvor filmen i sin tid blev optaget, og tilføjer:

- Og så er jeg på toppen over at få lov til at være med i noget, som Susanne Bier har lavet og lagt i hænderne på sin mand (Jesper Winge Leisner, red.), som jeg synes er lige så dygtig til musicals, som hun er til film. Den kombination er ret vidunderlig, og man skal virkelig være en dårlig spiller for at ødelægge det, smiler dansestjernen.

Silas Holst fik sit store folkelige gennembrud i 2008, da han debuterede som professionel danser i "Vild med dans".

Det er ti år siden i år og har været startskuddet til en alsidig karriere i showbiz i alt fra sang, musik, radio og tv til mange af landets store skrå brædder i musicalklassikere som "Grease", "The Book of Mormon" og "Dirty Dancing".

- Jeg elsker virkelig mit arbejde, jeg elsker at tage på arbejde og elsker at blive dygtigere, men jeg hader at gentage mig selv. Det gælder om - på en eller anden måde - at genopfinde sig selv.

- Så længe jeg synes, jeg kan det, så er det det rigtige sted, jeg er. Den dag, jeg synes, jeg ikke kan det, skal jeg lave noget helt andet, fastslår Silas Holst.

Det var blandt grundene til, at han holdt pause i Vild med dans inden det blev et endegyldigt exit.

- Jeg kan godt savne processen i at skabe noget nyt og gå fra 0 til 100 på seks dage inden fredag aften, men resten savner jeg som sådan ikke.

- Så længe jeg er heldig nok, til at der kommer nye muligheder, gælder det om at gribe dem og ikke - som man nogle gange har for vane - at sige nej og tage de sikre valg i stedet for. Hvis jeg gjorde det, tror jeg, at jeg ville vågne op en dag og tænke: "Hvad er det, du laver?!"

Musicaludgaven af "Den skaldede frisør" har verdenspremiere i foråret 2020, og selv om der er godt halvandet år til, har Silas Holst rygende travlt op til.

Han er snart aktuel som vært i TV3-programmet "Vi er bare mænd", har spillejob og foredrag op til jul, inden han kan ses i musicalen "Flashdance".

Det kræver masser af planlægning at forene en hæsblæsende karriere og familielivet som far til to små børn, som han har med veninden Louise Mahnkopf og eksmanden Johannes Nymark.

- Jeg tror, det er en udfordring, alle småbørnsforældre kender - det handler om planlægning.

- Nu går begge børn i institution, så jeg sørger for at planlægge mit arbejde og arbejde benhårdt igennem, når de er dér. Så er jeg familiefar, når de er hjemme, indtil de sover, og så kan jeg samle op på arbejde, være kæreste eller hvad jeg nu skal.

Sommerfuglene basker nemlig stadig i Silas Holst.

Gennem cirka ni måneder har han dannet par med tv-personligheden Nicolai Schwartz.

- Det går super dejligt mellem os, og vi er rigtig glade. Det er første gang, jeg er væk fra ham i tre dage. Det er godt at savne, siger man, og det er også dejligt at mærke, at man gør det, smiler den forelskede musicalstjerne.

"Den skaldede frisør" som musical får verdenspremiere den 5. marts 2020 i Falconer Salen i København.

Fra den 24. april 2020 spiller den i Aarhus.

Susanne Bier har sammen med Anders Thomas Jensen bearbejdet filmmanuskriptet til musicalversionen, mens det er Thomas Helmig, der skal stå for musikken.

På rollelisten i musicalen er også Niels Olsen, Bodil Jørgensen, Maria Lucia, Xenia Lach-Nielsen og Benjamin Boe Rasmussen.

/ritzau/