Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 15/10/2019 - 10:58

Se billederne: Prins Christian fylder 14 år

Kronprinsparrets ældste barn fylder 14 år tirsdag. Kongehuset markerer dagen med nye billeder af prinsen.

Lise Aaserud/Ritzau Scanpix

Af: Af Signe Julie Andersen, ritzau fokus

Tirsdag hejser kongehuset flaget, når prins Christian træder et skridt nærmere de voksnes rækker.

Prins Christian kan nemlig fejre sin 14-års fødselsdag, og i anledning af den store dag har kongehuset delt nye billeder af prinsen på Instagram og Facebook.

På to af billederne sidder en smilende prins Christian sammen med kronprinsfamiliens hund, mens to andre billeder viser prinsen i gang med at spille tennis.

Som så ofte før er det prins Christians mor, kronprinsesse Mary, der har stået bag kameraet og taget billederne af prinsen.

Som det ældste barn af kronprins Frederik og kronprinsesse Mary er det prins Christian, der en dag skal overtage tronen og stå i spidsen for det danske monarki.

Det seneste år er den unge prins trådt lidt mere frem i rampelyset.

Under Royal Run i maj 2019, som blev afholdt i anledning af kronprins Frederiks 51-års fødselsdag, sendte prins Christian for eksempel en personlig hilsen på kongehusets Instagram-profil.

- Om lidt vil jeg sammen med mine søskende løbe en familie-mile. Vi glæder os til at løbe i mål over slotspladsen. H.K.H. Prins Christian, skrev prinsen, der ligeledes uddelte highfives til løberne og stillede op til interviews, efter at han selv havde gennemført løbet.

I august deltog prins Christian i en stor kongelig fejring i udlandet.

Det skete, da prinsen sammen med sine forældre deltog i den norske prinsesse Ingrid Alexandras konfirmation.

Ifølge lektor i historie Lars Hovbakke Sørensen var det ikke uden grund, at prins Christian deltog i netop dette arrangement.

- Når det er Ingrid Alexandra, der bliver konfirmeret, så er det meget naturligt, at prins Christian er med, for han skal være konge engang, og hun skal være dronning engang. Og derfor er det noget særligt, når hun bliver konfirmeret, i forhold til når de andre bliver konfirmeret, sagde lektoren til BT i august.

Til dagligt går prins Christian i ottende klasse på Tranegårdskolen i Hellerup, hvor også hans tre yngre søskende, 12-årige prinsesse Isabella og de 8-årige tvillinger prins Vincent og prinsesse Josephine, går.

Men det næste år kommer til at byde på en stor og spændende udfordring for den 14-årige prins og hans tre søskende.

Den royale søskendeflok skal nemlig gå 12 uger på den internationale skole Lemania-Verbier i Schweiz i starten af 2020.

Prins Christian Valdemar Henri John kom til verden på Rigshospitalet i København den 15. oktober 2005 klokken 01.57.

Se de nye fødselsdagsportrætter af prins Christian på Instagram her: https://www.instagram.com/p/B3oFn-Kg2Za/?utm_source=ig_web_copy_link

Og på Facebook her: https://www.facebook.com/pg/detdanskekongehus/posts/?ref=page_internal

/ritzau/

Nyhedsarkiv