Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Annonce:

Sådan bliver det nemt at holde kæledyr

Drømmer du om at få et kæledyr, men er usikker på, om du har rammerne til det? Her finder du tips, og gode råd til, hvordan du skaber plads i dit hjem til et kæledyr.

Sådan bliver det nemt at holde kæledyr

Kæledyr når du bor i lejlighed

Det er stor forskel på, om du bor i et hus med have, eller om du bor i en mindre lejlighed i byen i forhold til, hvordan du skaber rum til dit kæledyr. Det er selvfølgelig også begrænset, hvad slags kæledyr, som passer ind i en lejlighed, hvor pladsen er mindre. Men med forberedelse og god planlægning så kan det meste lade sig gøre.

Hvis du bor i en mindre lejlighed i byen, så kan det være, at du skal anskaffe dig en kat. Ofte vil bykatte blive indendørskatte, da det kan være risikabelt for dem at bevæge sig ude i trafikken. Du skal derfor indrette lejligheden sådan, at katten kan føle sig hjemme. Dette kan betyde, at du skal bygge om eller flytte lidt rundt på indretningen. Heldigvis finder du alt nødvendig udstyr hos harald-nyborg.dk.

For at katten skal trives, kan det være en god ide, at du køber noget legetøj, f.eks. et kattetræ, så den har noget at kradse kløerne på. Det skulle nødig gå ud over dine flotte møbler. Katten skal selvfølgelig også have sit eget sted i lejligheden med en lækker blød seng. For at I begge to skal trives, skal det selvfølgelig også være et hygiejnisk kattetoilet i lejligheden.

Kæledyr når du har hus og have

Hvis du er så heldig, at du bor i et hus med tilhørende have, så har du endnu lidt flere muligheder, når det kommer til at anskaffe et kæledyr. Hvis du inddrager haven som tilholdssted til dine kæledyr, så kan du faktisk anskaffe dig et mindre hushold af dyr, hvis det er dette, du ønsker. Høns kan være en god ide, da de er med til at forsørge dig og familien med æg. Mange vælger at anskaffe en kanin eller to. Dette er specielt noget, som børnefamilierne foretrækker, da det er et hyggelig og socialt dyr, som børnene vil elske.

Hvis du har tid og overskud til det, så er det selvfølgelig en mulighed at få en hund. En hund bliver for de fleste et fuldværdigt medlem af familien. En hund kan være med familien indenfor, men den kan også bruge haven til at luftes i. Inden du gør drømmen om hund til virkelighed, så skal du overveje, at en hund kræver ret meget tid, da den skal luftes og opdrages.

Kæledyr, som kan bo både i byen og på landet

Hund og kat kan bo både på byen og på landet. En landkat bliver typisk et endnu mere selvstændigt medlem af familien, da den vil løbe rundt i det fri. Samtidig som byhunden kræver, at der bliver gået lufttur på daglig basis, sådan at den ikke keder sig i den lille lejlighed.

Andre dyr, som fungerer godt både i hus og i lejlighed, er en hamster og andre gnavere. Hvis man er mere til slanger og edderkopper, så kræver denne slags kæledyr heller ikke så meget plads at boltre sig på. Faktisk har det også blevet ret populært at holde pindsvin som kæledyr. Pindsvin er meget nuttede og nemme at holde som kæledyr. Dog kan man af åbenbare grunde ikke kæle så meget med et pindsvin, så hvis man ønsker et kæledyr, man kan holde om og lege med, så kan det være, man skal få en lille hund eller en sød, lille kattekilling.

Uanset hvilket kæledyr du ønsker at invitere ind i familien, så er det vigtigt at huske på, at et kæledyr er et levende væsen og kræver både tid og omsorg. Men med den rette planlægning kan det blive ren lykke med et kæledyr i hus.