Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 21/02/2022 - 10:51

Rory McIlroy ser ny golfliga som et kuldsejlet projekt

En stribe golfstjerner har afvist et forslag om at deltage i ny golfliga, der er finansieret af Saudi-Arabien.

Michael Owens/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/Reuters

En ny stor golfliga skal efter planen konkurrere med den amerikanske PGA Tour, men måske er den dødsdømt, før den overhovedet kommer i gang.

Det er i hvert fald Rory McIlroys konklusion, efter at han og en række andre af de bedste spillere har afvist at deltage i den nye turnering, der er finansieret af Saudi-Arabien.

Senest meddelte amerikanerne Dustin Johnson og Bryson DeChambeau søndag, at de vil ikke vil lade sig lokke af fristende tilbud fra den nye Super Golf League.

- Hvem er tilbage? Hvem mangler at sige fra? Der er ikke nogen. Det er et kuldsejlet projekt i mine øjne. Jeg kan simpelthen ikke se nogen grund til, at nogen ville sige ja.

- Ingen vidste rigtig, hvor Bryson stod. Jeg var rigtig glad for at se DJ (Dustin Johnson, red.) og Bryson komme med deres udtalelser i den her uge. Vi vil alle sammen gerne spille mod de bedste spillere i verden, og de er helt bestemt to af de bedste.

Den tidligere verdensetter Greg Norman er udpeget som administrerende direktør for initiativtageren LIV Golf Investments, som bakkes økonomisk op af Saudi-Arabiens investeringsfond.

Ifølge den seksdobbelte majorvinder Phil Mickelson er mange topspillere blevet kontaktet med henblik på at blive medlemmer af den nye turnering.

Vælger en spiller at deltage i den nye liga, kan han blive udelukket fra at spille på PGA Tour, DP World Tour - tidligere European Tour - og i Ryder Cup.

Også Tiger Woods, Jordan Spieth, Justin Thomas og Brooks Koepka har understreget, at de har intentioner om at fortsætte på PGA Tour.

/ritzau/Reuters

Nyhedsarkiv