Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 20/04/2023 - 10:55

Retten giver Power medhold: Reklamer krænkede ikke DBU

Powers reklamer i forbindelse med EM i 2021 brød ikke markedsføringsloven, mener domstol.

Af: /ritzau/

Tre reklamer, som elektronikgiganten Power bragte i forbindelse med EM-slutrunden i fodbold i 2021, krænkede ikke Dansk Boldspil-Unions (DBU) rettigheder efter markedsføringsloven.

Det fremgår af en dom, som Sø- og Handelsretten har lagt på sin hjemmeside.

I reklamerne viste Power et billede af en fodboldspiller i fodboldtrøje og brugte ordet "fodboldfest".

Samtidig udloddede virksomheden billetter til Danmarks kamp mod Finland i gruppespillet. Billetter, som Power havde fået af hvidevareselskabet Gorenje, der var officiel sponsor for turneringen.

DBU mente, at markedsføringen var en krænkelse af DBU's egne kommercielle rettigheder, men retten var uenig.

Selv om reklamerne kunne skabe association til det danske fodboldlandshold, var den ikke tilstrækkelig stærk til, at der efter Sø- og Handelsrettens vurdering var tale om kommerciel udnyttelse af landsholdet.

Desuden påpeges det i dommen, at der ikke anvendes nuværende eller tidligere landsholdsspillere, og at den primært orange trøje ikke er for tæt på landsholdets rød-hvide trøje.

- Retten finder på den baggrund, at de omtvistede reklamer ikke hverken direkte eller indirekte indeholder en reference eller skaber en så tydelig konkret association til det danske landshold, at dette er i strid med god markedsføringsskik, jævnfør markedsføringslovens paragraf 3, lyder det i dommen.

Sagen, der var anlagt af Power, indbefattede også en påstand om, at DBU's daværende kommercielle direktør, Ronnie Hansen, skulle have handlet i strid med loven med påstande om Powers markedsføringsstrategi i radioprogrammet "Radio4 Morgen" i 2021.

Her sagde han blandt andet, at Power var "notorisk kendt for at gå lige til grænsen også lidt over, når det kommer til markedsføring".

Sø- og Handelsretten fandt ikke grundlag for, at det var i strid med loven, og her fik Power altså ikke medhold.

Som konsekvens af dommen skal DBU betale 50.750 kroner i sagsomkostninger, mens Power må punge ud med 10.000 kroner.

/ritzau/

København, 20/04/2023 - 10:40

Dansk skuespiller springer ud som solomusiker

Laus Høybye startede karrieren i rampelyset som barn. Nu udgiver den 44-årige skuespiller for første gang musik i eget navn.

Skuespiller Laus Høybye, som blandt andet spiller Krumme i 90'er hitfilmene "Krummerne" og er en del af satiregruppen "Platt-Form" med Mille Lehfeldt og Jakob Fauerby, debuterer nu som solomusiker.

Det gør han med singlen "Electric Skin" og EP'en med samme navn.

Det oplyser artisten selv i en pressemeddelelse.

- Jeg er vanvittig spændt på at udgive min egen musik. Jeg har haft det her mini-album i maven i en del år, og nu skulle det være, siger Laus Høybye i pressemeddelelsen.

- Jeg elsker alle de genrer, jeg arbejder med, men det er noget helt specielt at udgive min egen musik i mit eget navn. Med denne EP har jeg gjort 100 procent, hvad jeg vil.

Ifølge musikeren selv består "Electric Skin" af catchy, elektroniske popsange, der består af fortællinger om livet i byen, møder, venskaber, livsdrømme, og om at noget, der kan blive til kærlighed.

- Jeg er en KÆMPE popdreng. Så det er helt klart en pop-plade, jeg har lavet. Og jeg glæder mig helt vildt til at sende den ud i verden, siger Laus Høybye.

I pressemeddelelsen fortæller musikeren, at han har haft musikken som fast følgesvend gennem hele sin karriere, hvor han blandt andet har skrevet sange til "Platt-Form", som er den satiregruppe, han er en del af.

Laus Høybye brød som 11-årig ind på den danske skuespilscene med et brag i rollen som Krumme i Krummerne-filmene.

Siden da har den i dag 44-årige skuespiller været med i en række danske film, tv-serier og forestillinger.

Singlen "Electric Skin" udkommer på streamingtjenesterne 12. maj, og EP'en af samme navn kommer 2. juni.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 20/04/2023 - 02:46

Anmeldere byder Viftens opgør med Danmarks slavefortid velkommen

Simon Læssøe/Ritzau Scanpix

"Viften", der har premiere torsdag, er en stikpille til den danske opfattelse af vores fortid som slavenation.

Den danske film "Viften" er et tiltrængt input til samtalen om Danmarks fortid som slavenation.

Sådan lyder det fra flere anmeldere forud for filmens biografpremiere torsdag.

- At denne skamplet så fremstilles så kulørt, med så tindrende et sarkastisk temperament, ja, det er blot en gave til en samtale, der aldrig må stoppe, skriver Information.

Filmen tager udgangspunkt i Danmarks kolonifortid i Dansk Vestindien i 1948.

Den er instrueret af Frederikke Aspöck, der i 2019 stod bag fængselsfilmen "De Frivillige".

Manuskriptet er skrevet af Anna Neye, som også spiller med i filmen og er kendt fra satireprogrammet "Normalerweize".

- Det er det første indslag i en forhåbentlig lang samtale om vores ikke-særlig-fjerne fortid og dens lange løse ender, skriver Soundvenue.

Mediet giver filmen fire stjerner ud af seks mulige.

Der lægges i anmeldelsen også vægt på, at filmen i sin sidste tredjedel har for travlt med at binde en sløjfe på de løse ender.

Kristeligt Dagblad kvitterer med samme bedømmelse - fire ud af seks stjerner.

- Den vælter en selvopfattelse, der har været førende i Danmark lige siden slavetidens ophør i midten af 1800-tallet: At vi danskere var særligt gode ved vores slaver. Og at vi i øvrigt også var en sympatisk og mild kolonimagt i Grønland, skriver avisen.

Ekstra Bladet giver filmen tre ud af seks mulige stjerner og skriver, at opgøret med "romantiseringen af Danmarks slavetid" bliver "kun mere absurd set fra de sortes synsvinkel".

- De hvide var racistiske idioter, og de sorte spillede med for at overleve. Men provokationen udebliver, fordi så banebrydende er det heller ikke at se kolonitiden fra slavernes synsvinkel, skriver anmelderen.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 20/04/2023 - 08:00

Fra asparges til ferskener: Få ny inspiration til grillmenuen

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Selv om det ofte ender med hotdogs og burgere er der næsten uanede muligheder for, hvad du kan tilberede på grillen. Her får du inspiration til nye grillretter.

Det er sommer, solen bager, og duften af grillkul breder sig i haven.

For mange vil det naturlige skridt være at smide nogle pølser eller bøffer på grillen. Det smager skønt, men hvis du har lyst til at gøre lidt ekstra ud af grillmaden, er det slet ikke så svært.

Det fortæller Nikolaj Juel, der er kok og kogebogsforfatter til blandt andet bogen "Grill grønt".

- Nu er det snart aspargessæson. Smid dem på grillen, og bland dem derefter med tomater, salatblade, lidt citron, olivenolie og høvl parmesan over. Så har du en fantastisk salat, der smager af sol og varme, anbefaler han.

Nikolaj Juel foreslår, at du også laver en mexicansk salsa på grillen.

Her skal du have fat i en støbejernspande, der kan tåle den hårde varme fra grillen. På den smider du hele fed hvidløg, store stykker løg, chilier og tomater. Panden skal derefter direkte på grillen.

- Det hele får en brændt overflade, og det er en del af smagen - så det skal du ikke være bange for, siger han.

Når grøntsagerne er tilberedte, skal de over i enten en morter eller en foodprocessor og blandes med frisk limejuice og lidt koriander. Så har du en salsa, der for eksempel kan bruges som tilbehør til et stykke kød.

Carsten Wandorf, til daglig direktør for Fritz Schur Consumer Products, der har skabt grilluniverset grillmestrene.dk, mener heller ikke, at du skal være bange for at udforske grillens mange muligheder.

Han griller selv året rundt. Og selv om fjerkræ og kød ofte er på menuen, så er fisk også blandt favoritretterne.

Det kan for eksempel være en hel side laks.

- Du lægger laksesiden på et stykke stanniol, som du har penslet med olivenolie og krydrer den med lidt citronpeber. Læg laksen på kuglegrillen, luk låget og grill den indirekte i omkring 30 minutter, forklarer Carsten Wandorf.

Han foreslår også, at du giver dig i kast med de italienske bruschetta.

Først skærer du nogle skiver af et daggammelt brød og griller dem kort på begge sider over direkte varme. Så tager du nogle af de grøntsager, du har i køleskabet - det kunne for eksempel være rød peber, tomater og forårsløg - og skærer dem i små stykker.

Bland grøntsagerne i en skål med lidt olivenolie og læg dem på brødet.

- Grantinér eventuelt med mozzarellaost og læg en skive parmaskinke hen over. Læg bruschetta-brødene på grillen over indirekte varme, læg låget på i fem til ti minutter, og så har du en dejlig forret, siger han.

Har du inviteret gæster på grillmiddag er det oplagt at slutte af med en dessert - og den kan faktisk også tilberedes på grillen, forklarer Nikolaj Juel. Han foreslår, at du laver grillede ferskener.

Her skal ferskenerne først grilles og derpå lægges i en støbejernspande sammen med likøren amaretto, lidt sukker og vanilje. Herefter tildækkes panden med enten et låg eller noget stanniol.

- Så sætter du det hele tilbage på grillen ved en lavere varme og lader det stå i ti minutter. Retten serverer du med enten creme fraiche eller vaniljeis, og det smager sindssygt godt, siger Nikolaj Juel.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 18/04/2023 - 10:00

FAKTA: Obligatorisk pensionsordning

* I 2020 blev der indført en obligatorisk pensionsordning, der gør, at du automatisk sparer op til pension, når du er på dagpenge, kontanthjælp eller førtidspension.

* Det er dog ikke noget, du mærker på pengepungen, da det er staten, der betaler bidragene til ordningen.

* Beløbet du sparer op, afhænger af den ydelse, du får. I 2023 betaler staten et bidrag, der svarer til 0,6 procent af din ydelse. Det vil hvert år stige, så det i 2030 ligger på 3,3 procent.

Kilde: borger.dk

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv