Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Dette indeholder sponsoreret indhold

Remote arbejder vinder frem: Vil du være en digital nomade?

Vil du ikke være bundet til et kontor? Så er det heldigt for dig, at remote arbejde vinder mere og mere frem. Flere virksomheder implementerer muligheden for at arbejde hjemmefra, og nogle virksomheder bliver endda 100% virtuelle, så det aldrig er nødvendigt at møde ind på kontoret.

Det er en stor fordel for dig, som gerne vil leve som en digital nomade, der arbejder, mens du rejser rundt i verden uden én fast arbejdsplads.

Arbejd fra din ønskede destination

Én af de store fordele ved at arbejde på en remote arbejdsplads er, at du kan arbejde fra den by eller endda det land, du ønsker. Det sætter krav til virksomhedens interne kommunikationskanaler, men flere og flere virksomheder får det til at lykkes.

Prøv at bo i udlandet

Hvis du lykkes med at finde en remote arbejdsplads, kan du prøve at bo i udlandet. Lyder det som noget for dig? Så kan du kigge på boliger i Spanien. På den måde kan du nyde et mildere klima og tage på eventyr, mens du har et stabilt arbejde med danske lønforhold, hvilket ofte er en del bedre end forholdene i andre lande.

Ulemperne ved at arbejde remote

For mange lyder det som en drøm at arbejde hjemmefra og at kunne rejse rundt i verden – der er dog også ulemper, du bør overveje.

Den første ulempe er det sociale arbejdsmiljø, du ikke længere er en del af. Hvis du lige nu er i en stilling, hvor du nyder dine kollegaers selskab og jeres sociale og faglige fællesskab, skal du overveje, om du har lyst til at give afkald på dette.

Den anden ulempe er, at du mister fordelene ved at arbejde på et kontor. Det vil sige, at du selv skal stå for frokostordning, kaffebrygning og meget andet. I forlængelse af det er det værd at nævne, at dit netværk vil blive mindre, og at nogle kan have sværere ved at motivere sig selv, når de arbejder hjemmefra konstant.