Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 11/08/2023 - 10:50

Rejseselskabet Primo Tours fortsætter opkøbsstrategi

Det er planen, at Bravo Tours skal køre videre som et selvstændigt selskab i Primo Tours-koncernen.

Af: /ritzau/

Det danske rejseselskab Primo Tours har udset sig den næste konkurrent, der skal være en del af den stadigt voksende koncern.

Hvis alt går efter planen, køber selskabet konkurrenten Bravo Tours. Det oplyser Primo Tours i en pressemeddelelse ifølge mediet Finans.

Det er planen, at Bravo Tours skal indgå som et selvstændigt selskab i koncernen.

Aftalen er dog betinget af, at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen godkender opkøbet, fremgår det.

- Konstellationen, hvor Primo Tours og Bravo Tours spiller sammen, er helt oplagt, da vi repræsenterer samme, stærke værdisæt med fokus på kvalitet og service, siger Bjarke Hansen, administrerende direktør i Primo Tours i pressemeddelelsen.

- Vi tror på, at den nye konstellation vil betyde, at vi også fremadrettet kan tilbyde de rigtige produkter til vores gæster.

På nuværende tidspunkt er det ikke muligt for de to parter at udtale sig yderligere om aftalens indhold.

Det skyldes, at den først skal godkendes af konkurrencemyndighederne.

Ifølge Finans var Bjarke Hansen en af stifterne, da Primo Tours blev etableret tilbage i 2009.

Siden er det blevet til opkøb af rejseselskaber Aarhus Charter og SunCharter.

I 2020 overtog Primo Tours desuden Danmarks største skirejsekoncern Skinetworks, der består af rejsebureauerne Danski, Northlander, Slopetrotter, Active Alps og Summit Week, skriver Finans videre.

/ritzau/

København, 11/08/2023 - 09:45

Veteran vraget i Vild med dans: Jeg er oprigtigt ked af det

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Jubilæumssæsonen i "Vild med dans" bliver uden Vild med dans-veteranen Michael Olesen, og det er ikke med hans gode vilje.

Når ballet begynder den 22. september, og "Vild med dans" valser over skærmen for 20. sæson i streg, bliver det uden veteranen Michael Olesen.

Han er nemlig ikke blandt de professionelle dansere, der skal lære nydanserne at mestre alt fra tango til cha-cha-cha.

Det oplyser han i et længere opslag på Instagram.

- Jeg modtog desværre et af de største øv-telefonopkald, jeg nogensinde har fået, da jeg fik at vide, at der ikke var plads til mig i år på Vild med dans-holdet, skriver Michael Olesen efterfulgt af et udråbstegn og en græde-emoji.

- Jeg elsker "Vild med dans", og alt det kan, og det er en meget stor del af mig. Derfor er jeg også oprigtig ked af ikke og skulle være en del af "Vild med dans" og få lov til at fejre 20-års jubilæet sammen med min Vild med dans-familie.

Michael Olesen debuterede på dansegulvet i det uhyre populære program tilbage i fjerde sæson i 2007 med Badehotellet-stjernen Anne Louise Hassing.

Med undtagelse af 18. sæson, som strøg over skærmen i 2021, har Michael Olesen været blandt de faste professionelle dansere i samtlige sæsoner siden sin debut.

Selv i 18. sæson i 2021, hvor han var på barsel med sin og kæresten Joan Divines søn, Felix, medvirkede han i særprogrammet "Vild med dans - Knæk Cancer".

Michael Olesen, der ved siden af dansen er uddannet ingeniør, dansede skuespillerinden Sofie Lassen-Kahlke til tops i 2017.

Gennem sine 15 sæsoner i "Vild med dans" har han blandt andre været makker med dansktopstjernen Hilda Heick, skuespillerinden Neel Rønholt og modellen Lisa Lents, som han siden i en periode dannede par med privat.

Senest dansede Michael Olesen med tv-værten Heidi Frederikke Sigdal.

I alt byder værtsduoen bestående af Sarah Grünewald og Martin Johannes Larsen ti par velkommen på gulvet i årets "Vild med dans", som får premiere på TV 2 og TV 2 Play den 22. september.

Den første nydanser har afsløret sig selv. Det er debattør Özlem Cekic, der tidligere har siddet i Folketinget for Socialistisk Folkeparti.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 11/08/2023 - 08:00

Ny test skal forhindre antallet af skilsmisser i DR-program

Årets eksperthold har grebet matchmetoden anderledes an, i håbet om at deltagerne i den nye sæson af "Gift ved første blik" bliver sammen.

De fleste ægteskaber, der er indgået i DR-datingprogrammet "Gift ved første blik", er endt i skilsmisse.

I håbet om at lægge kimen til kærlighed og forhindre, at parrene ender eksperimentet med at vriste vielsesringen af fingeren, har folkene bag programmet anvendt nye matchmetoder.

Det oplyser DR i en pressemeddelelse.

- Der er ikke noget, vi hellere vil, end at det skal lykkes for vores par, understreger programchef Anne Garlichs i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Derfor har vi i den kommende sæson valgt at lave flere ændringer med ønsket om at skabe de bedste betingelser og det bedste potentiale for kærligheden.

I den nye sæson bliver de medvirkende matchet efter personlighedstype i kombination med samtaleforløb og hjemmebesøg.

Undervejs i eksperimentet er der også indlagt pauser, og til sidst i forløbet skal alle de medvirkende på en getaway sammen, hvor de kan sparre med hinanden.

Derudover har eksperterne også, som DR tidligere har oplyst, besluttet at sænke presset på de medvirkende, som ikke længere skal tilbringe bryllupsnatten sammen.

Det er et nyt eksperthold, som har sat parrene sammen. Det består af psykolog Eivind Johansen, der har personlighedstesten NEO-PI-3, som for første gang anvendes i "Gift ved første blik", som sin ekspertise.

Hvor han matcher personlighedstyperne på baggrund af NEO-PI-3-metoden, afholder psykolog Trine Hjorth Bønnerup alle samtaler med de medvirkende.

Holdet fuldendes af etnolog Sarah Holst Kjær, der har speciale i parforhold. Hun har analyseret og undersøgt, hvordan par klarer sig godt. Blandt andet hvad der styrker - eller forstyrrer - relationen i hverdagen.

Som programtitlen, "Gift ved første blik", antyder, indgår en række singler ægteskab med et komplet fremmed menneske, de møder for første gang, når de siger ja til hinanden.

Skilsmissestatistikken er tårnhøj i programmet, selv om det da er blevet til kærlighed og siden familie for nogle af parrene i de foregående sæsoner.

Niende sæson af "Gift ved første blik" får premiere på DR1 og DRTV den 24. august klokken 20.00.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 11/08/2023 - 08:00

FAKTA: Find det rette mobilabonnement til dit barn

* Vælg en abonnementstype, der passer til barnets forbrug.

* Et taletidskort kan bruges op til en vis grænse, hvorefter der skal sættes nye penge ind - medmindre du sætter den til at tanke automatisk op.

* I abonnementspakker har du typisk et inkluderet forbrug, men kan tale eller bruge internet ud over det, der er i pakken.

* Indsæt saldokontrol på abonnementet, og vælg, hvilke begrænsninger der skal beskytte dit barn. Du kan også stoppe for opkald til udlandet og overtakserede sms'er.

Kilde: Forbrugerrådet Tænk.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 11/08/2023 - 08:00

Undgå at regningen løber løbsk når barnet får sin første mobil

Kasper Palsnov/Ritzau Scanpix

Er det tid til, at dit barn skal have sin første mobiltelefon, og frygter du for pengepungen i samme ombæring? Læs, hvordan du forhindrer en uventet regning.

Barnets første tand, barnets første cykel og barnets første sygedag. Der er mange første gange i et ungt liv.

På et tidspunkt skal barnet nok også have en mobiltelefon. Og det kan skabe grobund for økonomiske nerver hos de forældre, som ender med telefonregningen.

Forbrugerøkonom Ann Lehmann Erichsen fra Sydbank anbefaler, at forældrene sikrer sig, at udgifterne ikke løber løbsk, når den tid kommer.

- Det er ikke alle, som er klar over, at sim-kortet også er et betalingsmiddel.

- Som forælder kan man spærre for muligheden for at købe for eksempel spil og ringetoner med sim-kortet, siger forbrugerøkonomen.

Teleselskabet skal blot have at vide, at det er et barn, som bruger sim-kortet, og at alt, der ikke er inkluderet i abonnementet, skal spærres.

Som mobilejer har du flere muligheder, når det kommer til abonnementer. Og ifølge mobilekspert og chefredaktør for mediet meremobil.dk John G. Pedersen bør forældre finde et abonnement, der passer til barnet.

Her skal du blandt andet kigge på, hvor meget data der er brug for, hvor ofte der skal tales i telefon og skrives sms'er, og om du vil kombinere abonnementet med eksempelvis en musik- eller streamingtjeneste.

- Sørg for at finde et abonnement, som indeholder en vis mængde data, som passer til behovet, lyder rådet fra John G. Pedersen.

Du kan også kaste dig over såkaldte børneabonnementer, som de fleste mobiltjenester tilbyder. Her får du ofte en begrænset mængde data med i pakken.

- Vil du sikre dig mod overforbrug, så start med at sørge for, at abonnementet ikke understøtter brug i udlandet, siger John G. Pedersen.

- Det kan hurtigt gå rigtig stærkt med databrugen, hvis dit barn ser meget Netflix eller YouTube på ferien.

Det bliver hurtigt en dyr fornøjelse, da taksten for at bruge data ud over det, der er i abonnementet, kan koste knaster.

Måske er det ikke nødvendigvis en smartphone, som skal være dit barns første telefon. Et andet råd fra John G. Pedersen, som mange børneforældre kan overveje, er nemlig i stedet at anskaffe sig et smartwatch til børn.

- I stedet for at give adgang til hele det store internet på én gang har du som forælder mere kontrol med et smartwatch til børn.

- Du kan eksempelvis via en forældre-app styre, hvilke kontakter der må kontakte barnet og omvendt, siger John G. Pedersen.

Mobileksperten peger slutteligt på, at det er muligt for forældrene at følge barnet, hvis man ønsker det, da der også er en indbygget gps-funktion i de fleste ure.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv