Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 14/04/2021 - 10:57

Politisk flertal vil droppe coronapas ved udendørsservering

Udendørsservering bør kunne åbne 21. april uden krav om coronapas, mener flertal på Christiansborg.

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Oppositionen, Enhedslisten og De Radikale mener alligevel ikke, at der er fornuft i at indføre krav om, at kunder skal vise et gyldigt coronapas ved udendørs serveringer.

Det oplyser partierne til DR.

Det er ellers en del af aftalen om rammerne for en genåbning af Danmark fra 22. marts. Her blev skrevet ind, at der kunne åbnes for udendørsservering fra 21. april, hvis kunderne kunne fremvise et gyldigt coronapas.

Et gyldigt coronapas kan opnås på tre måder: En negativ coronatest, der er maksimalt 72 timer gammel, en overstået infektion eller en fuldført vaccination.

Men selv om det indgik i aftalen, er hverken Venstre, Dansk Folkeparti, Konservative, Liberal Alliance, De Radikale eller Enhedslisten store tilhængere af kravet.

- Vi har hele tiden været skeptiske i forhold til brugen af coronapas, siger Peder Hvelplund, der er coronaordfører for Enhedslisten, til Ritzau.

- Og i særlig grad i forhold til udendørsservering, fordi det simpelthen er svært at se, hvilken smittedæmpende effekt det har.

- Vi har hele tiden haft den tilgang, at coronapasset skulle bruges så lidt som muligt og i kortest mulig tid, fordi det i vores øjne er et ret problematisk redskab.

- Når vi nu kan konstatere, at det i forhold til udendørsservering ikke har nogen effekt, så vi gerne, at man i kredsen af partier bliver enige om, at det krav sløjfer vi.

Hos Venstre vil politisk ordfører Sophie Løhde også gerne overtale de andre partier til at gå endnu længere.

- Det er rigtig godt, at der nu samler sig et flertal for at afskaffe coronapas ved udendørsservering. Det har vi kæmpet for, og vi skal også have det væk ved indendørs servering.

- Vi mener grundlæggende ikke, at coronapas i en begrænset periode skal bruges til andet end festivaler, koncerter og natteliv, siger hun og tilføjer, at dette også kun bør være tilfældet i en begrænset periode.

Ifølge De Radikales sundhedsordfører, Stinus Lindgreen, understreger den nuværende udformning af coronapasset, hvorfor krav om fremvisning af et coronapas skal begrænses til et absolut minimum.

- Alle kan tjekke på deres telefon, at man fremviser sit cpr-nummer. Det kommer jo ikke folk ved, siger han.

- Det er helt bizart: Hvis jeg vil sidde udenfor og drikke en kop kaffe med mine venner, skal jeg dele mine sundhedsoplysninger og mit cpr-nummer med en fuldstændig fremmed person.

/ritzau/

Nyhedsarkiv