Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Albertslund, 19/04/2019 - 10:41

Politiet forbyder demo: Paludans sikkerhed er i fare

Københavns Vestegns Politi har etableret et demonstrationsforbud, der foreløbigt gælder til lørdag klokken 08.

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Rasmus Paludan får ikke lov til at demonstrere i Københavns Vestegns politikreds fredag.

Den kontroversielle islamkritiker og stifter af partiet Stram Kurs havde ellers bebudet demonstrationer i Værebro eller Bagsværd fredag formiddag.

Det fortæller politiinspektør Mogens Lauridsen fra Københavns Vestegns Politi, der oplyser, at man har nedlagt et demonstrationsforbud, som gælder til lørdag.

- Vores vurdering er, at der er en alvorlig trussel mod de arrangementer, han vil lave på vestegnen. Vi vurderer også, at der er en alvorlig trussel mod Paludan som person.

- Den trussel kommer fra flere forskellige sider, tror vi. Den kommer fra utilpassede unge, men også fra det bandemiljø, vi har på vestegnen.

Spørgsmål: Frygter I et attentat mod Rasmus Paludan?

- Vi frygter i hvert fald, at det kan være mere alvorligt end at forsøge at standse en demonstration ved at kaste med sten, eller andet som man traditionelt kan forestille sig, en moddemonstration vil lave.

- Det hænger sammen med, at når man snakker bandemiljø, så er der en parathed, og de har typisk adgang til våben og andre ting. Så det tæller selvfølgelig med, siger Mogens Lauridsen.

Paludan havde et planlagt arrangement onsdag i Bagsværd, men det blev aflyst, da politiet indførte et tilsvarende forbud.

Demonstrationsforbuddet gælder foreløbig til lørdag klokken 08.

Uroen startede søndag eftermiddag, da flere blev provokeret af Rasmus Paludans optræden på Blågårds Plads på Nørrebro i København. Blandt andet kastede han med en koran.

Herefter antændte nabolaget, og det endte i kampe mellem ballademagere og politiet.

Mandag rykkede balladen så til Albertslund, hvor Paludan skulle have holdt en demonstration. Her blev der kastet med sten og affyret fyrværkeri mod politiet. Tirsdag havde man lignende tilstande i Lyngby.

Balladen har ført til, at også Københavns Politi har indført et demonstrationsforbud. Det løber helt til efter påske.

Rigspolitiet oplyste onsdag, at cirka 50 personer er blevet anholdt siden søndag i relation til urolighederne.

/ritzau/