Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Malmø, 14/10/2019 - 10:58

Plader ved Zlatan Ibrahimovic-statue er fyldt med fejl

Granitpladerne ved Zlatan Ibrahimovic' statue i Malmø rummer flere fejl, skriver Fotbollskanalen.

Johan Nilsson/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Statuen af Zlatan Ibrahimovic foran Malmö FF's fodboldstation er lavet som en hyldest til den svenske fodboldlegendes karriere.

Selve statuen har været flere år undervejs, men alligevel har der sneget sig en række fejl ind på de granitplader, der udgør skulpturens fundament.

Det skriver det svenske medie Fotbollskanalen.

På pladerne står der blandt andet "Ligue !" i stedet for Ligue 1 med henvisning til den bedste franske fodboldrække, som Ibrahimovic spillede i for Paris Saint-Germain fra 2012 til 2016.

Der står også "Fifa Club World Gup" i stedet for Fifa Club World Cup, som klubturneringen hedder, og "FZ Internazionale" i stedet for FC Internazionale - den italienske klub, som var Zlatan Ibrahimovic' arbejdsgiver fra 2006 til 2009.

Fejlene vil blive rettet, forsikrer skulptør og kunstner Peter Linde, der står bag statuen af angriberen.

- Jeg har bare fået titlerne tilsendt af fodboldforbundet, og så har stenhuggeren overført dem til stenene. Jeg videresendte teksterne, og de har indeholdt stavefejl, siger han til Fotbollskanalen.

- Stenhuggeren havde også sendt det til kontrol i fodboldforbundet, og han troede, at de havde tjekket det, så jeg ved ikke, hvad det skyldes. Jeg ved ikke, hvem der læser korrektur på det, siger han.

Zlatan Ibrahimovic var selv til stede, da statuen blev indviet i sidste uge. Først deltog han på et pressemøde, og efterfølgende hilste han på de mange fremmødte fans i hjembyen Malmø.

/ritzau/

Nyhedsarkiv