Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Gaza City, 05/05/2019 - 10:52

Palæstinensisk mor og baby meldt dræbt af Israel i Gaza

Mens Hamas forhandler i Egypten, bliver der sendt hundredvis af raketter mod Israel, som svarer hårdt igen.

Sami Al-Sultan/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/AP

En gravid palæstinensisk mor og hendes etårige barn er blandt de seks dræbte efter israelske luftangreb mod Gaza lørdag, siger det palæstinensiske sundhedsministerium.

Ifølge Tyrkiets udenrigsminister, Mevlüt Cavusoglu, ramte et af de israelske angreb også den bygning i Gaza City, der huser det statslige tyrkiske nyhedsbureau Anadolu.

Øjenvidner havde kort forinden fortalt, at en seksetagers bygning, der både indeholdt private boliger og erhverv, blev ødelagt af et angreb.

Israels militær afviser påstandene fra Gaza-myndighederne. Israelerne siger, at det er Hamas, som er skyld i dødsfaldene.

- Det, som vi hører er terrororganisationens propaganda, når den er bedst, siger den israelske hærs talsmand, Ronen Manelis, på Twitter.

- Den mor og den pige, som man i Gaza siger blev dræbt ved et israelsk angreb, blev dræbt af Hamas' brug af våben, tilføjer han.

Ifølge palæstinensiske kilder var den dræbte kvinde, Salah Bat Abu Arar, gravid i ottende måned.

Den israelske hær har sagt, at luftangreb kun er rettet mod militære mål.

En af Gazastribens militante grupper oplyser, at to af deres medlemmer blev dræbt i et af luftangrebene.

Derudover meldes en 25-årig mand dræbt sent lørdag aften, oplyser en talsmand for sundhedsministeriet til nyhedsbureauet AFP.

Natten til søndag oplyses det, at endnu en civil palæstinenser er dræbt. Der er tale om en 22-årig mand.

Ifølge den israelske redningstjeneste blev to mennesker såret. En af dem var en ældre kvinde, der meldes alvorligt såret.

Tidligt søndag morgen oplyser politiet i Israel, at en israelsk mand er blevet dræbt af nye raketter fra Gaza. Der er tale om en 60-årig mand.

Militante palæstinensere har affyret 430 raketter mod Israel i det seneste døgn, siger Israels hær.

Optrapningen i den israelsk-palæstinensiske konflikt kommer samtidig med, at Hamas-bevægelsen, der sidder på magten i Gazastriben, er i Kairo sammen med dens væbnede gren, Islamisk Jihad.

Med hjælp fra egyptiske mæglere skal de deltage i forhandlinger, der skal forhindre våbenhvilen med Israel i at kollapse fuldstændig.

Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, siger i en erklæring, at Israel vil fortsætte med at gennemføre "massive luftangreb" som reaktioner på raketter fra Gaza mod Israel.

/ritzau/AP