Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Islamabad, 05/08/2023 - 10:52

Pakistans tidligere leder Imran Khan får tre års fængsel

Imran Khan er blevet dømt for at stjæle og videresælge gaver, som han modtog, da han var premierminister.

Aamir Qureshi/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Pakistans tidligere leder Imran Khan er lørdag blevet idømt tre års fængsel for svindel med gaver, han fik som premierminister.

Det skriver lokale medier ifølge nyhedsbureauerne AFP og Reuters.

Khan er dømt for at have videresolgt nogle af de gaver, han modtog.

Dommen kan blokere Khans muligheder for at stille op ved det pakistanske valg, der skal finde sted senest i begyndelsen af november.

Khan er i forbindelse med lørdagens domsafsigelse også blevet anholdt. Det er sket i den østlige by Lahore, skriver Reuters.

Lokale medier og en person på stedet fra Reuters beskriver, at Khans bolig i Lahore var omringet af politi umiddelbart efter dommen.

Politiet oplyser, at Khan vil blive bragt til hovedstaden Islamabad.

Khans parti, Tehreek-e-Insaf (PTI), oplyser i en udtalelse, at det allerede har anket lørdagens dom til Pakistans højesteret.

Dommen mod Khan falder, efter at en valgkommission konkluderede, at han ulovligt videresolgte gaver, han fik som premierminister fra 2018 til 2022.

Khan har selv nægtet at have gjort noget ulovligt.

70-årige Khan, der er tidligere cricketstjerne, blev tvunget til at gå af i april 2022, da han tabte en tillidsafstemning. Han havde forud for afstemningen forsøgt at forhindre den ved at opløse nationalforsamlingen.

I marts i år forsøgte Pakistans politi at anholde Khan.

Politiet måtte dog droppe det efter af være endt i voldsomme sammenstød med flere af Khans tilhængere. Tilhængerne mener - ligesom Khan selv - at han er offer for en politisk sammensværgelse.

Et par måneder senere - i maj - lykkedes det for politiet at anholde Khan. Her blev han pågrebet af paramilitære styrker i Islamabad.

Et par dage senere blev Khan dog beordret løsladt af Pakistans højesteret. Den vurderede, at der havde været tale om en ulovlig anholdelse.

/ritzau/

Skanderborg, 05/08/2023 - 10:00

TV 2-profil takker af efter 17 år: Jeg skal bære mig selv

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Selv om det er vemodigt at stoppe som vært, har det hele tiden været meningen, at Heidi Frederikke Sigdal har villet gå fuldtid med sin egen virksomhed.

Det er slut med at se tv-vært Heidi Frederikke Sigdal byde seere velkommen på programmer som "Go' Morgen Danmark".

Efter 17 år på TV 2 stopper hun på skærmen for at hellige sig helt til sin egen virksomhed, hvor hun tilbyder sig som moderator, konferencier og facilitator.

- Det er en æra, der slutter, siger Heidi Frederikke Sigdal.

- Jeg kommer til at savne de mennesker, jeg arbejder sammen med. Men det er det rigtige for mig, fastslår hun.

Om det er et endegyldigt farvel, kan Heidi Frederikke Sigdal ikke sige noget om.

- Lige nu skal jeg lave noget andet. Lige nu skal jeg virkelig bare ud at bære mig selv på mine egne vinger og fyre alt mit krudt ind i min egen virksomhed. Men man skal jo aldrig sige aldrig, lyder det fra Heidi Frederikke Sigdal.

- Det kan sagtens være, jeg skal lave fjernsyn igen på et andet tidspunkt. Men lige nu skal jeg noget andet.

Heidi Frederikke Sigdal er uddannet journalist og kom til TV 2 i 2006. Hun var på TV 2 Sporten i et helt årti, inden hun blev barselsvikar for Louise Wolff på "Go' Morgen Danmark" i 2016. Det var oprindeligt planen, at hun bare skulle være barselsvikar et års tid frem. Men et års tid endte med at blive til syv.

- Jeg er så ydmyg, glad og taknemlig over, at jeg har fået lov til at være på TV 2, for det er et dejligt sted. Det er nok også derfor, jeg har været der så længe, funderer hun.

Selv om det er vemodigt, har det hele tiden været meningen, at Heidi Frederikke Sigdal har villet gå fuldtid med sin virksomhed. Hun har bygget den op, samtidig med at hun har arbejdet på TV 2. Timingen skulle være den rette, og det er den nu.

Nu kan hun - og har lyst til at - leve af virksomheden.

I begyndelsen af juli havde Heidi Frederikke Sigdal sin sidste vagt på skærmen, og kollegerne fik sendt hende afsted med manér.

- De har simpelthen været så søde. Helt overvældende ... Det ved jeg ikke helt, hvad jeg skal sige til ... Det har faktisk været rørende, meget rørende, fortæller hun.

Heldigvis har Heidi Frederikke Sigdal en allersidste TV 2-tjans på årets Smukfest i High Spirits-baren. Her langer en række af kanalens kendte ansigter på skift fadøl og drinks over disken.

- Det er den bedste måde at slutte af på. Der er glade mennesker og gode kolleger. Jeg kunne ikke finde en bedre måde, siger Heidi Frederikke Sigdal.

/ritzau/

Læs Mere >>

Skanderborg, 05/08/2023 - 08:00

Værter sælger populært DR-program til udlandet

Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

Det er ikke kun de danske tv-seere, der er vilde med "Nul stjerner". Nu har det store udland også fået øje på det populære og skæve rejseprogram fra Danmark.

Det hele begyndte med en aversion mod rejseprogrammer på tv.

Hvorfor kom de aldrig tættere på de lokale og bag de glamourøse femstjernede hoteller og droneskud af bountystrande? Det undrede de to kammerater Jan Elhøj og Morten Kirckhoff.

Dermed var idéen til "Nul stjerner" født, og det populære tv-program har i år kørt på DR i seks sæsoner, hvor de to er værter sammen.

Og nu har det store udland tilmed fået øjnene op for konceptet.

- I første omgang er det Norge og Holland, der har købt det. Men vi er også i gang med Sverige og Finland, og vi er ved at rulle det ud med nogle i Belgien, forklarer Morten Kirckhoff.

- Så forhåbentlig bliver der om et par år produceret "Nul stjerner" i hele verden, skraldgriner han.

De to værter forklarer, at de udenlandske tv-selskaber faktisk ringede ud af det blå, fordi de havde fået øje på det danske tv-program.

- Det har vi kæmpe optur over, siger Morten Kirckhoff.

- Nu må vi se, hvad det bliver til. For meget af det er båret af, at det er Jan og mig, der er værter. Så hvis man sætter to skæverter ind ...

- Så er det deres problem, afbryder Jan Elhøj efterfulgt af et lille pift, hvorefter de to bryder ud i latter sammen.

Rejsekammeraterne kan blandt andet fortælle, at det i Norge er to kvinder, der skal være værter.

- Det bliver ret spændende. De har ovenikøbet valgt nogle af de samme lande, som vi har været i, så det bliver skidesjovt at se, siger Morten Kirckhoff.

Lige nu er de to værter på landevejen med deres "Nul stjerner - det store rejseshow", hvor de blandt andet har optrådt på årets Smukfest i Skanderborg.

I showet tager de folk med bag kulisserne på produktionen af programmet. Og sandheden er, at de to herrer står for langt det meste selv. Ud over en kameramand og en tilrettelægger er de nemlig afsted på egen hånd.

At programmet skulle vokse sig populært, var svært at få øje på, hvis man spoler tiden nogle år tilbage. Det havde en noget hård og langsommelig fødsel.

- Vi gik ud til DR og sagde, at vi vil lave verdens fedeste rejseprogram. De var ikke just med på ideen, siger Jan Elhøj, inden Morten Kirckhoff fortsætter:

- Men vi blev ved med at tro på, at et rejseprogram, der tager ud og viser verden så autentisk som muligt, måtte da have sin gang på jord, siger han.

Det viste sig også at være sandt. Siden 2019 har makkerparret oplevet enorm succes med "Nul stjerner", der har op mod 700.000 seere per afsnit på DR.

- Vi har lavet seks sæsoner nu, og vores seertal stiger og stiger, i en tid hvor folk ser mindre og mindre fjernsyn, og konkurrencen på streaming er højere og højere - hvem havde troet det, siger Morten Kirckhoff.

Under Jan Elhøj og Morten Kirckhoffs show på Smukfest kunne de til klapsalver fra publikum også fortælle, at de vender tilbage med endnu en sæson "Nul stjerner" næste sommer.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 05/08/2023 - 08:00

FAKTA: De kravlende avner

* Avner er små spidse skaller, der sidder på græsser og kornsorter. Du ser dem for eksempel på arten gold byg.

* Har en hund fået en avne i øret, øjet eller i poten, kan den sjældent selv få den ud. Derfor bliver der ofte behov for dyrelægebehandling.

* I poterne arbejder avnerne sig tit op mellem tæerne og danner smertefulde bylder, som skal tømmes for betændelse, skylles og syes sammen igen.

Kilde: netdyredoktor.dk.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 05/08/2023 - 08:00

Tjek din hund for denne lumske sommerfare

Silas Stein/Ritzau Scanpix

Den daglige luftetur kan ende grueligt galt, hvis Fifi eller Buller kommer hjem med de såkaldte græsavner i pelsen.

De er bittesmå, men kan forvolde din hund store smerter her i sommermånederne.

Avner er græs- eller kornskaller, der har små strå med modhager, som nemt sætter sig i hundens pels.

Herfra kan de bevæge sig ind under huden og sætte sig fast. Det kan blandt andet føre til bylder i poterne, øregangsbetændelse og sår på hornhinden.

- Det er et kæmpe problem. Næsten dagligt får vi hunde ind, der halter, slikker sig på poten, klør sig i øret eller misser med øjet, hvor vi finder en græsavne eller flere, fortæller Natascha Schmidt-Svejstrup, der er chefdyrlæge hos Gentofte Dyreklinik.

Som hundeejer bør du derfor på denne tid af året altid tjekke din firbenede følgesvend for avner, når I har været ude at gå i naturen – især hvis den har løbet gennem områder med højt græs eller en mark.

- Så kan man typisk nå at redde det, inden de her græsskaller begynder at arbejde sig ind i hunden, lyder det fra Natascha Schmidt-Svejstrup.

Det er særligt langhårede hunde, der er i risiko for at blive ramt. Derfor kan en klipning være en anden måde at forebygge problemet på, siger hun.

- Har du for eksempel en cockerspaniel, kan du klippe det lange hår, der sidder ved indgangen til øret, og du kan også klippe pelsen på poterne.

De små græsskaller sniger sig dog nogle gange ind alligevel. Og derfor skal du være særligt opmærksom, hvis din hund begynder at slikke sig meget på poten, ryste meget på hovedet, klø sig meget i øret eller misser med øjet.

Er skaden sket, må I en tur til dyrlægen, hvor hunden oftest vil få noget beroligende, så avnen kan pilles ud.

Ender Fido på briksen, opfordrer Lotte Evers, der er hundeekspert hos Agria Dyreforsikring, dig til at undersøge, om din forsikring kan hjælpe med at betale regningen.

- Sådan en dyrlægeregning kan godt løbe op i tusindvis af kroner, og tit kræver det, at du tager en hjemmearbejdsdag dagen efter for at være ved hunden, siger hun.

Hos Agria Dyreforsikring får man i øjeblikket også henvendelser om græsavner.

- Vi oplever rimelig mange af dem nu her. Hvert år ser vi en stigning, når det bliver sommertid, fortæller Lotte Evers.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv