Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Moskva, 27/12/2019 - 10:52

Officielt: Rusland anker OL-karantæne til CAS

Rusland vil have den fireårige udelukkelse behandlet ved Den Internationale Sportsdomstol.

Shamil Zhumatov/Reuters

Af: /ritzau/

Rusland har nu officielt anket den dopingstraf, der betyder, at landet ikke får mulighed for at stille op ved OL og vinter-OL i de kommende fire år.

Chefen for Ruslands Antidopingagentur, Rusada, Yuri Ganus, oplyser til nyhedsbureauet dpa, at klagebrevet fredag er blevet afsendt.

- Jeg kunne jo ikke bare lade være med at sende det, siger Ganus, der tidligere har slået fast, at det er omsonst at anke afgørelsen. I hans øjne er der nemlig ikke nogen chance for at vinde sagen i retten.

Alligevel besluttede Ruslands Olympiske Komité i denne uge at sende en appel afsted i håbet om, at Den Internationale Sportsdomstol (CAS) vil komme frem til en anden og mildere dom end Wada.

Samtidig ønsker russerne at markere, at de er uenige i Wadas afgørelse. Landets sportslige topledelse mener, at der er tale om en politisk kampagne mod Rusland.

Wada har idømt Rusland fire års udelukkelse fra store internationale sportsbegivenheder, fordi russerne har manipuleret med dopingdata, der blev sendt til Wada fra et laboratorie i Moskva.

Allerede i 2015 konkluderede en rapport, at der er foregået statsstøttet dopingsnyd i Rusland, hvilket blandt andet medførte, at en lang række russiske atleter blev udelukket fra at deltage ved OL i Rio de Janeiro året efter.

Siden blev Rusland spærret fra vinter-OL i Pyeongchang, men 169 russiske atleter fik dog lov at stille op til legene under neutralt flag.

/ritzau/

Nyhedsarkiv