Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 02/10/2018 - 02:14

OVERBLIK: Her er de seneste års livstidsdomme

Fængsel på livstid tages sjældent i brug. Alligevel har fem fået netop den straf i løbet af 2018.

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Østre Landsret har tirsdag taget lovens strengeste straf, fængsel på livstid, i brug i sag, hvor en mand er dømt for drab på sin familie.

Her er et overblik over de seneste års domme til livstid i Danmark:

2018: Østre Landsret idømmer 39-årige Hedaiatullah Mahmoud fængsel på livstid for at have dræbt sin hustru, sine sønner på 13 og 15 år og sin datter på fire år i familiens lejlighed i Husum i København i april 2017.

2018: Østre Landsret idømmer ubådsbygger Peter Madsen fængsel på livstid for at have dræbt og mishandlet den svenske journalist Kim Wall.

2018: Højesteret idømmer 50-årige Christian Andersen livstid for drab på Hanne Pedersen samt efterfølgende tyveri og ildspåsættelse. Andersen blev i 1997 dømt for et andet drab, og det var hovedårsagen til, at han fik livstid.

2018: Østre Landsret idømmer 27-årige Alexander Jensen livstid for at have dræbt sin gravide ekskæreste og hendes nye kæreste med et oversavet jagtgevær.

2018: Østre Landsret idømmer Ian Ramm Hansen, en fremtrædende bandidosrocker, livstid for at have skudt tre unge, mens de lå og sov i en lejlighed på Frederiksberg.

2016: Østre Landsret idømmer den 23-årige Asbjørn Haferbier livstid for drab på to mænd i en grusgrav i Sorø.

2016: Vestre Landsret idømmer Peter-Thue Rudgaard livstid for under en ferie i Tyskland at sætte ild til bilen med sine to døtre på bagsædet, der begge døde.

2016: Højesteret idømmer Jørgen Saugsted livstid for drab på advokat Anders Lindholt og forsøg på at dræbe sin tidligere svigersøn.

2012: Østre Landsret idømmer Vincent Smith livstid for at have skudt og dræbt ægteparret Bjarne Johansen og Heidi Nielsen i Tusindårsskoven i Odense.

2012: Vestre Landsret idømmer Andreas Linnet og Jonas Melchior Hansen livstid for drab på 68-årige Elke Mamsen og hendes voksne søn Hans i Møgeltønder.

2011: Københavns Byret idømmer den såkaldte Amagermand, Marcel Lychau Hansen, livstid for to drab og seks voldtægter.

2011: Retten i Lyngby idømmer Morten Skipper-Pedersen livstid for drab på sine tre børn på to, otte og ti år i Birkerød.

2011: Østre Landsret idømmer Steen Lassen livstid for drab på sin hustru og parrets to døtre i Greve.

2010: Retten i Sønderborg idømmer den tidligere voldtægtsdømte John Knudsen livstid for gennem 30 timer at have sexmishandlet den 52-årige Kirsten Bay Andersen på sin båd, inden han kvalte hende og smed liget i Haderslev Fjord.

2008: Vestre Landsret idømmer den 33-årige Martin Petersen livstid for at have kvalt og stukket sin tidligere samleverske og parrets to børn på fire og seks år til døde i Sønderborg.

Kilder: Kriminalforsorgen og Ritzau.

/ritzau/