Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 02/11/2018 - 10:53

OVERBLIK: Her er anklagers erkendelse i politividnesag

Se her, hvad tidligere anklager Trine Sorgenfri har erkendt sig skyldig i.

Af: /ritzau/

En tidligere anklager hos Statsadvokaten i København, Trine Sorgenfri, har fredag erkendt sig skyldig i brud på straffelovens regler om falsk forklaring og stillingsmisbrug.

Her er, hvad hun har erkendt.

* Tre politiagenter skulle vidne i retten 3. oktober 2016 i en stor hashsag fra det såkaldte Nordlys-kompleks om organiseret salg af hash på Christiania.

I dagene inden sagde Trine Sorgenfri til agenterne, at de i landsretten ikke måtte fortælle, at de var blevet informeret om, hvilke spørgsmål hun ville stille. Udskrift af mailkorrespondance viser dog, at det havde hun.

Hun har i den forbindelse erkendt, at hun har forsøgt at medvirke til falsk forklaring, og at hun i den forbindelse misbrugte sin stilling.

* Over for Østre Landsret og forsvarsadvokaterne i sagen oplyste Trine Sorgenfri, at to lister med spørgsmål IKKE var sendt til politiagenterne. Men det var de.

Hun har erkendt, at hun i den forbindelse misbrugte sin stilling.

* Derudover har Trine Sorgenfri erkendt, at hun i forbindelse med to retssager på forhånd sendte nogle af de spørgsmål, hun ville stille i retten, til de politifolk, som skulle afhøres.

Hun afviser dog, at der skulle være tale om stillingsmisbrug, som anklagemyndigheden påstår.

/ritzau/