Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Tübach, 17/06/2023 - 10:49

Mäders dødsfald får holdet til at trække sig i Schweiz

Schweiz Rundt skal køres færdig uden ryttere fra Bahrain Victorious. To andre hold har også trukket sig.

Dario Belingheri/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Cykelrytteren Gino Mäders tragiske dødsfald på torsdagens etape af Schweiz Rundt får nu hans hold Bahrain Victorious til at trække sig fra resten af løbet efter at have kørt den korte mindeetape fredag.

Det meddeler holdet på Twitter.

Dermed udgår danske Johan Price-Pejtersen også af løbet, da han var holdkammerat med Gino Mäder hos Bahrain Victorious.

Det tragiske dødsfald betød, at fredagens etape blev aflyst, og i stedet kørte alle holdene en kort mindeetape for den afdøde schweizer.

Der resterer to etaper af løbet, som føres af danske Mattias Skjelmose.

Lørdag skal feltet forcere en lille håndfuld bjerge, inden løbet afsluttes med en enkeltstart søndag.

26-årige Mäder kørte torsdag ud over en vejside på en nedkørsel fra et bjerg på 5. etape af Schweiz Rundt. Han landede i noget vand og var ikke til at komme i kontakt med. Han måtte derfor genoplives på stedet.

Herefter blev han fløjet på hospitalet, men fredag middag døde han af sine kvæstelser, meddelte Bahrain Victorious.

Også Magnus Sheffield fra Ineos-holdet styrtede på nedkørslen, og det fik stjernen Remco Evenepoel til at kritisere ruten.

- Mens en afslutning på toppen sagtens havde kunnet lade sig gøre, så var det ikke en god beslutning at lade os slutte ned ad denne farlige nedkørsel, skrev Evenepoel torsdag på Twitter.

Gino Mäders højdepunkter i den korte karriere var en etapesejr i Giro d'Italia i 2021, og samme år vandt han ungdomstrøjen i Vuelta a España.

Efterfølgende har det schweiziske Tudor-hold og Intermarché-holdet også trukket sig fra løbet, meddeler de begge på Twitter. Den danske mester Alexander Kamp fra Tudor kommer derfor heller ikke til start lørdag.

/ritzau/

København, 17/06/2023 - 08:00

Dansk skuespiller trængte til et afbræk

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Musicalperformer Pelle Emil Hebsgaard skal spille med i sin første børneforestilling med Cirkus Summarum. Og det har givet ham en tiltrængt pause.

Efter at Pelle Emil Hebsgaard har optrådt i adskillige musicals og været vært på TV 2-serien "Sommerdrømme", trænger han til et sceneskift.

For han er nået til et punkt i sin karriere, hvor han på ny skal finde glæden ved at lave store forestillinger. Den glæde skal han nu genfinde ved at lave teater til den yngre målgruppe, når han spiller med i Cirkus Summarum hen over sommeren.

- Jeg var gået lidt metaltræt i mit arbejde, så jeg har trængt til den her åbenbaring om, hvor fedt det er at stå på en scene, som jeg har fået ved at være med i Cirkus Summarum.

- For det er virkelig skønt at lave, fortæller Pelle Emil Hebsgaard.

Cirkus Summarum er en cirkusforestilling med de kendte figurer fra DR Ramasjang - blandt andre Motor Mille og Onkel Reje.

I showet skal Pelle Emil Hebsgaard spille karakteren Torben, der er Ballerups berygtede kommunale medarbejder, som vil lukke Cirkus Summarum.

Det er første gang, at Pelle Emil Hebsgaard er med i en børneforestilling.

- Jeg tror, det bliver fedt at lave noget til børn, for de kan ikke narres. Hvis ikke de griner og klapper, så har man tabt publikum, siger skuespilleren.

Men det er ikke helt uden omkostninger for familielivet, når han tager afsted for at bruge sin sommer i et cirkustelt.

Det betyder nemlig, at han ikke kan være hjemme ved sin familie og holde sommerferie.

- Jeg har heldigvis den mest støttende kone, som er meget forstående overfor, at det er sådan, det er, lige nu.

- Og jeg vil selvfølgelig prøve at komme så meget hjem, som jeg kan, for at se min lille dreng, fortæller Pelle Emil Hebsgaard.

Han er gift med Claudia Rex, der er kendt fra "Vild med dans". Sammen har de sønnen Zacharias fra 2019. Og parret venter en lille ny.

Pelle Emil Hebsgaard håber, at han også får familien at se på arbejdspladsen.

- Vores børn er altid velkomne i cirkusteltet, og der er gjort plads til, at de kan lege sammen bag ved scenen.

- Og ellers skal vi være i sommerhus i Aarhus i en af ugerne, hvor jeg tager afsted en gang imellem for at optræde, fortæller Pelle Emil Hebsgaard.

Tiden i teltet har allerede hjulpet ham med at finde tilbage til det, han godt kan lide ved at lave teater.

- Cirkus Summarum har fået mig til at genopdage det lækre ved det her store teaterrum. Så jeg synes, det er det hele værd, fortæller han.

Han skal gennem sin rolle vise børnene, at man skal tro på sig selv, for at ens egne drømme kan gå i opfyldelse.

- I virkeligheden drømmer min rolle om selv at stå på scenen og være en stjerne, men han tør ikke tro på sig selv, fortæller musicalperformeren.

Men det er sjældent, at Pelle Emil Hebsgaard tvivler på sig selv i det virkelige liv.

- Jeg har altid vidst, hvad der virkede, og hvad der ikke virkede, fordi jeg er blevet god til at sortere i min hjerne.

- Og så tester jeg mine jokes på min familie og mine venner. For jeg skal altid gennem en masse platte jokes, før jeg kommer med den rigtige, fortæller han.

Cirkus Summarum har premiere i Ballerup den 22. juni og i Aarhus den 19. juli.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 16/06/2023 - 15:12

Kevin Spacey satser på comeback: Jeg kan godt være et røvhul

Rocco Spaziani/Ritzau Scanpix

Kevin Spacey har ifølge det tyske magasin Zeit for første gang i fem år lukket en journalist ind. Og nu fortæller han i et langt interview om sit liv.

Den berømte amerikanske skuespiller Kevin Spacey, som er anklaget for fire seksuelle overgreb begået mod mænd, har givet sit første lange interview, siden hans karriere gik i stå i 2017.

Interviewet er givet til det tyske magasin Zeit, som publicerede det den 14. juni.

Anklagerne mod skuespilleren begyndte 2017, og efter at de fortsatte og voksede, valgte Netflix at fyre ham fra den populære serie "House of Cards".

I interviewet udtaler Kevin Spacey sig om sit liv og karriere og om, hvordan han har opført sig. Men han har sat den regel for interviewet, at der ikke må tales om de konkrete retssager, som han er anklaget for.

Til det tyske magasin fortæller han, at han mistede sit job, renome, penge og mange af sine venner, efter at beskyldningerne kom frem i medierne.

Men han er sikker på, at han får et comeback, hvis han bliver frikendt i retssagen, som finder sted den 28. juni i London.

Desuden erkender han delvist i interviewet, at han godt kan være "et røvhul".

- Jeg tror, at jeg virkelig prøvede at undgå at være et røvhul. Men jeg tror, at jeg til en vis grad var et røvhul, siger Kevin Spacey i interviewet ifølge Berlingske.

Skuespilleren Anthony Rapp var en af de første, som stod frem og beskyldte Kevin Spacey for et seksuelt overgreb tilbage i 1986, hvor Anthony Rapp kun var 14 år.

Det gjorde heller ikke sagen bedre for Kevin Spacey, at han selv samtidig med anklagerne valgte at stå frem som homoseksuel. Det fik nogle til at tro, at det var et stunt, han lavede for at tage opmærksomheden væk fra anklagerne om overgreb.

De fire seksuelle overgreb, som Kevin Spacey anklages for, skal have fundet sted mellem marts 2005 og august 2008 London samt i april i 2013.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 17/06/2023 - 08:00

FAKTA: Årsager til restskat

* Lavere renteudgifter - eksempelvis på grund af et omlagt boliglån.

* Lavere beskæftigelsesfradrag.

* Lavere kørselsfradrag, hvis du eksempelvis har arbejdet meget hjemme.

* Du har betalt mindre til din private pension, end hvad der står på forskudsopgørelsen.

* Du har haft gevinster på aktier eller værdipapirer.

* Feriepenge ved skift af arbejde (feriepenge bliver beskattet i det år, de er optjent).

* Du kan finde eksempler på, hvad du skal betale, hvis du betaler din restskat i primo maj, på skat.dk. Her kan du også finde eksempler på, hvad det betyder for din økonomi næste år, hvis du ikke betaler til tiden.

Kilde: skat.dk.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 17/06/2023 - 08:00

Betal restskat inden denne dato og spar penge

Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix

Hvis du er en af de 800.000 danskere, der ifølge Skattestyrelsen har skullet betale restskat tilbage i år, kan det godt betale sig at gøre det inden 3. juli.

I år fandt omtrent 800.000 danskere ud af, at de skulle betale restskat på sammenlagt 6,4 milliarder kroner - hvilket i gennemsnit er 8000 kroner. Og nu nærmer betalingsfristen sig.

Så hvis du er en af dem, bør du ikke vente alt for længe med at betale skattefar det, du skylder.

- Det kan for nogle være fristende at lukke øjnene for beløbet og renterne. Særligt hvis man skylder et højere beløb, som kan gøre ondt på pengepungen at betale tilbage over én gang.

- Men der er altså penge at spare ved at betale restskat tilbage hurtigst muligt, fortæller investeringskonsulent i Spar Nord Karsten Brøndum Idskov.

Og de penge kan du spare, hvis du betaler inden datoen rammer 3. juli 2023.

For betaler du inden fristen, slipper du med at betale en rente på 1,7 procent regnet fra 1. januar og frem til og med betalingsdatoen.

Men venter du til efter skæringsdatoen, lægger Skat et fast tillæg på 3,7 procent oveni i din restskat. Beløb op til 22.503 kroner regnes ind i din skat for 2024 sammen med restskatten.

- Har du en restskat på 8000 kroner, som er gennemsnittet, vil du skulle betale knap 70 kroner i rentetillæg, hvis du betaler den 30. juni. Betaler du derimod restskatten efter fristen, løber det op i et tillæg på knap 300 kroner.

- Så der er altså penge at spare ved at betale inden skæringsdatoen – især hvis du skylder et større beløb, forklarer chefkonsulent hos revisions- og rådgivningsvirksomheden BDO Henning Boye Hansen.

Det kan selvfølgelig godt gøre ondt på kontoen, hvis din restskat er et stort beløb.

Og det kan også være fint at dele et beløb op for at få det ud af verden, hvis beløbet er så stort, at du ikke kan betale det på én gang, vurderer Karsten Brøndum Idskov.

- Men du skal naturligvis være opmærksom på, at det bliver dyrere i sidste ende at vente, og samtidig skal du være beredt på et mindre rådighedsbeløb til næste år, siger han.

Står du eksempelvis med en restskat på 18.000 kroner, vil det konkret betyde, at din nettoløn efter det nye år falder med omkring 1500 kroner om måneden til afvikling af gælden.

Dermed bliver du også først færdig med at betale din restskat for 2022 i 2024.

Restskat over 22.503 kroner opkræves ifølge skat.dk i op til tre rater i løbet af august, september og oktober 2023. Du får besked i Digital Post, umiddelbart før du skal betale en rate.

- Hvis du eksempelvis skylder 25.000 kroner, vil et beløb på 22.503 kroner, som er inklusive tillægget på de 3,7 procent, blive regnet med i din forskudsskat til næste år, siger Henning Boye Hansen.

- Derudover vil du efter sommerferien i år skulle betale et restbeløb på 3422 kroner inklusive rentetillæg.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv