Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Madrid, 12/03/2019 - 03:17

Luna Christofi: Zidane får maksimal indflydelse i Real

Som den mest populære Real Madrid-træner i nyere tid er Zinedine Zidane tilbage sammen med en stor pengepung.

Af: /ritzau/

I et forsøg på genrejsning blev Zinedine Zidane mandag genansat som cheftræner i Real Madrid som erstatning for fyrede Santiago Solari.

Zidane forlod Real Madrid sidste sommer, og franskmanden vender denne gang tilbage i en mere magtfuld position, hvor han er sikret stjerneindkøb og stor sportslig indflydelse.

Det fortæller TV3 Sports reporter Luna Christofi, der har fulgt Real Madrid tæt i mange år.

- Zidane får status af det, som nogensinde i spansk fodbold kommer tættest på at være manager. Han har lært af de ting, der er sket i de seneste år.

- Han får maksimal indflydelse på alle de sportslige beslutninger, og han har betinget sig stjernekøb til sommer. Og så har han betinget sig, at der er nogle, der skal væk, siger Christofi.

Real Madrid røg i sidste uge ud af Champions League, og holdet er også ude af den spanske pokalturnering og halter langt efter FC Barcelona i ligaen.

Så der kigges allerede nu frem mod de kommende sæsoner, vurderer Christofi.

- Zidane er formentlig den bedste brandslukker, de overhovedet kan få. Og når jeg siger brandslukker, så er det ikke i forhold til at redde sæsonen. Den er ikke til at redde. Og det er heller ikke det, han skal.

- Han skal få samlet nogle stumper sammen, som giver et ordentligt afsæt til de kommende sæsoner, og det er han helt ubetinget den bedste til, siger Christofi.

Real Madrid-klubpræsident Florentino Pérez har bøjet sig og givet efter for Zidanes krav, fortæller Luna Christofi.

- Onsdag formiddag blev Zidane kontaktet første gang og sagde nej. Han sagde ja i anden ombæring.

- Selv Florentino Pérez, Spaniens mægtigste mand, kan også bliver presset derhen, hvor han må give køb på alle mulige ting for at få det, han gerne vil.

- Zidane kender truppen ind og ud, og nu har han fået de ting, som Florentino Pérez ikke ville give ham sidste sommer. Han har fået de betingelser, som han kan arbejde ud fra, vurderer Luna Christofi.

I spanske medier har Zidane angiveligt fået lov at handle for 2,5 milliarder kroner af præsidenten, der har mærket presset fra fansene alle steder i de seneste dage.

- Jeg var ude at spise samme sted som Florentino i onsdags, og der rynkede folk på næsen, da han kom ind på restauranten.

- Der var også kontant afregning på Bernabeu. Og en faktor, han ikke kan styre, er de meget følsomme fans. Derfor har han truffet det mest populære valg, forklarer Christofi.

Zidane vandt som træner for Real Madrid Champions League tre gange i træk i sin seneste periode. Det skete i årene 2016, 2017 og 2018.

/ritzau/