Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 22/08/2022 - 10:58

Konservative ligger markant over Venstre i ny måling

De Konservative er den seneste uge gået markant frem, mens Venstre får den dårligste Voxmeter-måling i 20 år.

Af: /ritzau/

En uge efter at Søren Pape Poulsen meldte sig som statsministerkandidat, har De Konservative lagt stor afstand til Venstre i den nyeste måling fra analyseinstituttet Voxmeter.

Her står De Konservative til at få 16,5 procent af stemmerne, hvis der var valg i morgen.

Venstre står til at få 11 procent af stemmerne. Det er den dårligste måling for Venstre siden 2002, som er så længe, Voxmeter har målt opbakningen til partierne.

I sidste uge - før Søren Pape Poulsen erklærede sig som statsministerkandidat - lå partierne side om side og var lige store.

For begge partier er den nyeste måling langt fra resultatet ved folketingsvalget i 2019.

Her fik Venstre 23,4 procent af stemmerne. Til sammenligning fik De Konservative 6,6 procent af stemmerne ved 2019-valget.

De to partier har skiftevis ligget foran hinanden i målingerne det seneste halvandet års tid. Før det har Venstre ellers i en periode været det største parti i blå blok.

Det var mandag i sidste uge, at Søren Pape Poulsen endelig offentliggjorde, at han vil gå efter at blive statsminister efter næste valg. Det var ventet, at den konservative formand ville komme med den melding.

Senere på ugen fremlagde De Konservative i forbindelse med partiets sommergruppemøde også en skatteplan, som blandt andet indeholder et forslag om at afskaffe topskatten.

I målingen fra Voxmeter har blå blok flertal med 91 mandater. Rød blok står til 84 mandater.

Moderaterne ligger lige under spærregrænsen, men i sidste uge stod partiet til at komme i Folketinget med fire mandater.

Det er ikke udelukket, at Moderaterne med tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen i front kan komme til at stå med de afgørende mandater. Han vil først efter valget sige, hvem han vil pege på som statsminister.

/ritzau/

Nyhedsarkiv