Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Mumbai, 18/07/2021 - 10:18

Jordskred i Indien får huse til at kollapse: Mindst 25 døde

Huse er styrtet sammen efter jordskred i en forstad til byen Mumbai i Indien. Flere er bekræftet døde.

Sujit Jaiswal/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Mindst 25 er døde efter et jordskred i det vestlige Indien. Det oplyser lokale embedsfolk søndag formiddag dansk tid ifølge Reuters.

Det er kraftig nedbør gennem det seneste døgn, der har ført til jordskred i to slumområder i forstæderne til Mumbai. Jordskreddene har fået flere huse til at kollapse, og det har kostet menneskeliv.

I et nabolag i Vikhroli lå en håndfuld huse for foden af en bakke. Husene styrtede sammen oven i hinanden. Seks personer døde i den forbindelse, fortæller embedsfolkene.

Det er blandt 11 tilfælde inden for et døgn, hvor huse eller vægge er faldet sammen i Mumbai-området.

Ifølge AFP er 12 lig blevet hentet ud fra murbrokker, efter at et træ væltede ned over en væg i den østlige forstad Chembur i de tidlige morgentimer. Flere indbyggere blev begravet, og der søges stadig efter overlevende såvel som omkomne.

Billeder viser ifølge nyhedsbureauet, at redningsfolk med deres hænder forsøger at grave folk frem fra jorden. Mindst fire kvæstede er bragt til hospitalet.

Ifølge lokale myndigheder kan flere personer være fanget i murbrokkerne, og redningsindsatsen fortsætter derfor.

Der bor 20 millioner mennesker i byen Mumbai, der siden lørdag er blevet ramt af store mængder regn. De kommende to dage forventer det indiske meteorologiske institut, at der vil komme moderat til kraftig regn eller tordenbyger i området.

Premierminister Narendra Modi har efter jordskreddet skrevet et opslag på Twitter, hvor han udtrykker sin medfølelse, skriver Reuters.

Det er langtfra første gang, at der er et fatalt jordskred i det sydasiatiske land.

I august sidste år blev over 20 personer dræbt, da en oversvømmelse som følge af monsunregn førte til et jordskred i Kerala i det sydlige Indien, har BBC berettet.

Og i februar i år meldte indiske myndigheder ifølge Reuters om over 200 døde i bjergkæden Himalaya. Også her menes et jordskred at være skyld i ulykken.

Jordskred bliver typisk forårsaget af voldsom regn, tørke, jordskælv eller vulkanudbrud. Klimaforandringer og stigende temperaturer forventes at kunne føre til flere jordskred med tiden, særligt i bjergområder med sne og is.

Når der sker et jordskred, bevæger jord, sten eller andet materiale sig ned ad en skråning, og det kan være livsfarligt.

En opgørelse fra WHO viser, at i omegnen af 4,8 millioner mennesker verden over blev påvirket af jordskred fra 1998 til 2017. Over 18.000 døde som følge af jordskred i samme periode.

/ritzau/

Nyhedsarkiv