Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 18/10/2023 - 10:55

Italiensk fodboldpræsident støtter spillere med bettingsag

Præsidenten i Det Italienske Fodboldforbund (FIGC) udtrykker støtte til Sandro Tonali og Nicolo Zaniolo.

Jonathan Moscrop/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Præsidenten i Det Italienske Fodboldforbund (FIGC), Gabriele Gravina, udtrykker sin støtte til Sandro Tonali og Nicolo Zaniolo.

Spillerne blev i sidste uge sendt hjem fra landsholdslejren på grund af en undersøgelse hos anklagemyndigheden i Torino, om at de havde overtrådt bettingreglerne.

- Jeg vil garantere, at hvis de ønsker hjælp, skal de også få det. Forbundet skal ikke bare straffe, men vi må også støtte de unge spillere, siger Gabriele Gravina til Sky Sports ifølge nyhedsbureauet NTB.

Tonali er 23 år gammel, mens Zaniolo er et år ældre.

- Vi fordømmer ikke spillerne på grund af det her. De skal selvfølgelig stå til ansvar for, hvad de har gjort, og vi skal arbejde for at komme til bunds i sagen, siger Gravina.

Tirsdag bekræftede Tonalis agent, Giuseppe Riso, at spilleren lider af et bettingproblem, men Tonali er opsat på at få det løst.

Ifølge det italienske medie La Gazzetta dello Sport har Tonali spillet på sine egne kampe, mens spilleren var i AC Milan.

Væddemålene menes dog ikke at have haft betydning for udfaldet i kampene.

23-årige Tonali skiftede i sommer til Newcastle i Premier League.

Ud over Sandro Tonali og Nicolo Zaniolo er 21-årige Nicolo Fagioli blevet undersøgt for at have været involveret i en bettingsag.

Tirsdag oplyste FIGC, at Juventus-spilleren Fagioli skal afsone karantæne i syv måneder for at have overtrådt regler om betting.

Fagioli stod til at få 12 måneders karantæne, men der blev indgået et forlig, så man landede på fem måneder mindre.

/ritzau/

USA, 18/10/2023 - 10:55

Britney Spears: Derfor kronragede jeg mig selv

Unknown/Ritzau Scanpix

Flere uddrag er Britney Spears' længe ventede erindringsbog er lækket. Her sætter sangerinden ord på det, der blev kaldt begyndelsen på hendes sammenbrud.

Paparazzobilleder af popstjernen Britney Spears, der kørte en trimmer gennem sine lange lokker, ramte forsiderne i 2007.

Nu - 16 år efter - sætter den 41-årige Piece of Me-sangerinde sine egne ord på, hvorfor hun kronragede sig selv. Det gør hun i sin længe ventede erindringsbog, "The Woman in Me", der udkommer 26. oktober.

- Jeg var blevet kigget op og ned på, og folk havde fortalt mig, hvad de syntes om min krop, siden jeg var teenager. At barbere mit hår af og skabe mig var min måde at skubbe tilbage på, siger hun i bogen ifølge mediet E! News.

Kort efter at Britney Spears havde kronraget sig selv, fattede hun en paraply og hamrede den ind i en bil tilhørende en paparazzofotograf. Hun blev også foreviget, mens hun tog på apoteket midt om natten, og der kom historier ud om, at hun havde låst sig inde på et badeværelse med sin yngste søn.

På daværende tidspunkt var den dengang 25-årige verdensstjerne midt i skilsmissen fra danseren Kevin Federline, som hun fik sine to sønner, Sean Preston og Jayden James, med.

Myndighederne blev tilkaldt, da Britney Spears' opførsel eskalerede fra at være bekymrende til at blive foruroligende.

Hun blev indlagt på et psykiatrisk hospital, og det blev begyndelsen på det 13 år lange værgemål, hun blev underlagt, da hun blev anset for ikke at kunne tage vare på sig selv.

Fra 2008 til 2019 havde Britney Spears' far, Jamie Spears, sammen med en advokat fuld kontrol over det meste af popstjernens liv.

Siden styrede han det økonomiske og forretningsmæssige i samarbejde med et forvaltningsfirma.

I 2021 - efter 13 år - afgjorde en domstol, at værgemålet helt skulle ophøre.

Britney Spears bekendtgjorde i sommer, at hun ville udgive en erindringsbog, hvor hun ville fortælle sin historie og tage ejerskab over sin egen narrativ.

Flere uddrag fra bogen er lækket. Herunder et afsnit, hvori sangerinden fortæller, at hun under forholdet med popkollegaen Justin Timberlake blev gravid og fik en abort. Hun var i tvivl, men Justin Timberlake ønskede ifølge Britney Spears ikke at blive far i den alder.

Parret havde kendt hinanden, siden de var børn, og var kærester mellem 1999 og 2002.

/ritzau/

Læs Mere >>

Santa Fe, 18/10/2023 - 09:03

Anklagere vil have Alec Baldwin tiltalt for utilsigtet drab

David Dee Delgado/Reuters

Anklagerne mod Alec Baldwin om uagtsomt drab blev droppet, men nu kan have blive tiltalt for utilsigtet drab.

Den amerikanske skuespiller Alec Baldwin kan endnu ikke ånde lettet op, efter at samtlige anklager i forbindelse med skyderiet og en filmfotografs tragiske død blev droppet tidligere på året.

Anklagerne i sagen har nu bedt en føderal storjury om at rejse tiltale mod den 65-årige Hollywood-veteran for "utilsigtet drab".

Det oplyser Kari Morrissey, sagens særlige anklager, ifølge nyhedsbureauet Reuters, efter at flere undersøgelser af bevismaterialet har indikeret, at Alec Baldwin kan bære et ansvar i sagen.

Ulykken skete 21. oktober 2021 under optagelserne til filmen "Rust".

Alec Baldwin holdt her en Colt-revolver, der viste sig at være ladt med skarp ammunition. Filmfotografen Halyna Hutchins blev ramt af skud og døde.

Baldwin har tidligere sagt, at der var tale om en ulykke, og at han mener, at han ikke var ansvarlig for Hutchins' død.

Han har også sagt, at det ikke var hans ansvar at kontrollere pistolen, og hvad den var ladt med. Derudover har han hævdet, at han ikke trykkede på aftrækkeren, men at den ved en fejl gik af, da han tog ladegreb.

Baldwin var blevet anklaget for uagtsomt drab.

Da den anklage blev droppet oplyste en unavngiven kilde til nyhedsbureauet Reuters, at anklagerne droppede sagen, fordi beviser viste, at der var blevet justeret på revolverens indstillinger, efter at den var blevet fremstillet.

Dermed kunne anklagere ikke længere bevise, at våbnet med sikkerhed ikke ville affyre et skud, hvis aftrækkeren blev udløst.

Det kunne yderligere undersøgelser i august imidlertid.

Her viste kriminaltekniske undersøgelser fra det amerikanske forbundspoliti, FBI, at pistolen ikke kunnet have været blevet affyret, uden at der var blevet trykket på aftrækkeren.

Morrissey skriver i en pressemeddelelse sammen med sagens anden anklager, Jason Lewis, at der over de seneste måneder er kommet mere bevismateriale frem i lyset, og at de derfor vil have en føderal storjury til at se på, om der kan rejses tiltale for utilsigtet drab.

- Efter omfattende efterforskning i løbet af de seneste måneder er der kommet yderligere fakta frem i lyset, som, vi mener, viser, at Hr. Baldwin bærer strafferetlig skyld for, at Halyna Hutchins døde, og at Joel Souza blev skudt.

Joel Souza er instruktør for "Rust" og blev ramt af skud fra pistolen, men døde ikke.

Baldwin fastholder via sine advokater, at han ikke er ansvarlig for Hutchins' død, og at han ikke trykkede på aftrækkeren.

- Det er uheldigt, at en skrækkelige tragedie er blevet omdannet til et misforstået forsøg på retsforfølgelse. Vi kommer til at svare på tiltalen i retten, lyder det fra skuespillerens advokater, Luke Nikas og Alex Spiro.

Anklagerne oplyser, at en føderal storjury vil se på det nye bevismateriale i sagen i midten af november.

En føderal storjury er et slags nævningeting nedsat af anklagemyndigheden. Storjuryen består af civile, som skal se på en sags bevismateriale for at se, om der er grundlag for at rejse tiltale for en forbrydelse.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 18/10/2023 - 07:00

FAKTA: Kort om intervalløb

* Intervalløb er kendetegnet ved, at man løber hurtigere og belaster sig selv mere, end man normalt ville gøre, opdelt i faste intervaller med indlagte pauser.

* Temposkift og øget intensitet er det fundamentale. Det spiller en afgørende rolle, hvis man vil forbedre sin form og præstationsevne.

* Der findes mange forskellige former for intervaller, som man kan løbe. Det kan både være 10-20-30, tabata eller HIIT-træning.

Kilder: Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet og iForm.dk

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 18/10/2023 - 07:00

FAKTA: Kom i gang med 10-20-30

* 10-20-30-løb er intervaltræning, hvor du løber 30 sekunder i lavt tempo, 20 sekunder i moderat tempo og 10 sekunder i spurt.

* Hvert interval tager et minut. Det gentager du tre til fem gange. Herefter holder du et til fire minutters pause.

* Er du nybegynder, starter du med en fem-minutters træning de første to træningspas. Er du vant til at løbe, kan du starte med to gange fem-minutters træning med tre-fire minutters pause.

* For at få en effekt skal du løbe 10-20-30 mindst to gange om ugen. Nybegyndere skal ikke løbe mere end to gange om ugen i starten.

Kilde: Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv