Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Hongkong, 21/10/2019 - 10:49

Hongkong-leder undskylder for vandkanons angreb på moské

Hongkongs politi respekterer religiøs frihed, lyder det, efter at moské blev ramt af vand med blåt farvestof.

Jeremy Tam/Civic Party/Reuters

Af: /ritzau/Reuters

Hongkongs politiske leder, Carrie Lam, har mandag været på besøg i en moské, dagen efter at dens indgang blev oversprøjtet af en vandkanon.

Her har hun sammen med Hongkongs politichef, Stephen Lo, undskyldt for hændelsen. Det oplyser repræsentanter fra moskéen ifølge nyhedsbureauet AFP. De tilføjer, at deres undskyldning er blevet accepteret.

Episoden ved Kowloon-moskéen, der er Hongkongs største, udspillede sig i forbindelse med nye uroligheder søndag i den særlige region.

En brandbil sendte her store mænger vand med blåt farvestof mod en lille gruppe personer, der stod foran moskéens indgang.

Hongkong politi har jævnligt brugt vand med blåt farvestof mod demonstranter for at kunne identificere dem.

I en udtalelse siger Hongkongs politi, at moskéen blev ramt ved en fejl.

Det lyder videre, at politiet "respekterer religiøs frihed og vil kæmpe for at beskytte alle hellige steder".

Efter to ugers relativ ro i Hongkong var tusindvis af demonstranter søndag tilbage på gaden i regionen. Politiet har ellers erklæret protesterne ulovlige.

Demonstrationerne begyndte oprindeligt i juni som følge af et kontroversielt lovforslag. Forslaget ville gøre det muligt at udlevere borgere fra Hongkong til retsforfølgelse i Kina. Det er siden blevet droppet.

Protesterne er dog i stor stil fortsat på gaderne.

Her holder mange også fem fingre i luften. En finger for hvert krav, som demonstranterne stiller til Hongkongs regering.

Ud over tilbagetrækningen af lovforslaget forlanger de, at Carrie Lam træder tilbage. Derudover skal politivold undersøges, fængslede demonstranter skal løslades, og befolkningen skal have større demokratisk frihed.

Hongkong hører under Kina som en særlig selvstyrende region, der har delvist selvstyre under devisen "ét land - to systemer".

/ritzau/Reuters

Nyhedsarkiv