Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Annonce:

Gode råd til forbedret produktivitet

Uanset hvilket erhverv man arbejder i, så er forøget produktivitet i alles interesse. Hvis man har god produktivitet, så har man automatisk mere tid mellem hænderne, som man kan benytte som man lyster. Det optimale ville selvfølgelig være at investere tiden i mere arbejde, men det kan også være rart at have et par ekstratimer med familien derhjemme.

Forøget produktivitet og mindsket chance for stress

De fleste stresstilfælde sker fordi, at man har mistet overskud og overblik i arbejdslivet. Men hvis man systematiserer arbejdet og ens forretningsprocesser, så kan man forhåbentligt beholde overblikket. En af de mest oplagte metoder at gøre dette på er gennem et ERP-system. Et ERP-system kan klargøre arbejdet, og gør det meget lettere at arbejde på tværs af afdelinger i en virksomhed. Du kan finde meget mere information vedrørende ERP-systemer her.

Ved at systematisere og skabe overblik over arbejdet og dets opgaver, så kan man lettere overskue hvad arbejdsdagen har at tilbyde, og dette kan være med til at mindske stress.

Led altid efter forbedringer

Uanset om du arbejder i en større virksomhed, men en masse forskellige slags opgaver, eller om du laver rutinearbejde, så er der sandsynligvis bestemte områder, hvori der er plads til forbedringer. Der er rigtig mange måder at optimere ens arbejdstid, og det er relativt let at finde, især hvis man holder nøje øje med det. I bygge og anlæg branchen er det især ofte plads til forbedringer, men de kan være sværere at lokalisere. Det kan derfor være en god idé at få eksternt eksperthjælp, hvis man sidder fast.

Husk at være realistisk

Selvom at optimal produktivitet er topprioritet, så skal man stadig huske at være realistisk, da man ellers kan risikere at putte unødvendigt pres på ansatte, kollegaer og i værste tilfælde, en selv. Sæt gerne mål, men lad det ikke påvirke dig for meget, hvis målene ikke kan nås. Det er okay at sætte urealistiske mål, så frem at man er klar over, at de er urealistiske. Man kan altid justere og ændre i målene løbende, og til sidst finder man forhåbentlig det punkt hvor man har optimeret produktiviteten uden at det har påvirket arbejdsmiljøet.

Motiver kollegaerne

Man kan altid forsøge at forøge ens individuelle produktivitet, men det kan være en fordel for at alle at motivere kollegaerne. Måske i kan lave en konkurrence ud af det, og se hvem der bedst kan skabe resultater. Det kan give et sammenspil på arbejdet, og det får generelt dagene til at gå lidt hurtigere.