Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 17/10/2018 - 10:59

Finanstilsynet afviser Danske Banks kronprins som direktør

Jacob Aarup-Andersen har ikke nok erfaring til at blive afløser for Thomas Borgen i Danske Bank.

Thomas Lekfeldt/arkiv/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Danske Bank ville have ansat den interne kandidat Jacob Aarup-Andersen som ny administrerende direktør, men det har banken fået afvist.

Finanstilsynet mener ikke, at han har nok erfaring. Derfor kan han ikke blive godkendt.

Det oplyser Danske Bank, der tager afgørelsen til efterretning og leder videre efter en permanent afløser for nordmanden Thomas Borgen.

- Det var en enig bestyrelse, der støttede Jacob Aarup-Andersen som ny administrerende direktør, vel vidende at der er visse områder, hvor det kunne have været ønskeligt med længere tids erfaring, siger Ole Andersen, bestyrelsesformand i Danske Bank, i en kommentar.

Den 40-årige Jacob Aarup-Andersen har været i banken siden 2012 og har fra flere sider været udpeget som den interne kronprins, der en dag skulle være administrerende direktør.

Han er i øjeblikket i spidsen for forretningsområdet Wealth Management, der forvalter penge for virksomheder og rige privatpersoner. Den stilling fortsætter han i.

Indtil videre vil Jesper Nielsen fortsætte som midlertidig direktør. Han blev ansat i starten af oktober, da Thomas Borgen stoppede.

Nordmanden valgte at trække sig som følge af sagen om hvidvask i Estland og stoppede i banken 1. oktober.

/ritzau/