Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 24/02/2023 - 10:51

Ecco udsat for hærværk på årsdag for russisk invasion

Skoproducenten Ecco er blevet kritiseret for fortsat at sælge sko i Rusland. Fredag er Ecco udsat for hærværk.

Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Den danske skoproducent Ecco har været udsat for hærværk ved virksomhedens kontor i udkanten af Tønder.

Under Eccos logo på en stor sten er der malet et hvidt "Z" med graffiti, skriver JydskeVestkysten.

Bogstavet er blevet et symbol på Ruslands invasion af Ukraine.

Ecco er blevet kritiseret af blandt andre statsminister Mette Frederiksen (S) for fortsat at sælge sko i Rusland.

Virksomheden har tidligere forklaret, at den har valgt at beholde aktiviteterne på det russiske marked af hensyn til virksomhedens 1800 ansatte og deres familier. Ellers ville de ende på gaden, lød det.

Hærværket er sket natten til fredag, der er årsdagen for den russiske invasion af Ukraine.

Ifølge JydskeVestkysten var stenen først pakket ind i plastik med farver, der relaterer til det ukrainske flag.

Under plastikken gemte graffitien med bogstavet sig, der prydede flere sider.

Billeder fra avisen viser, at stenen er ved at blive vasket ren.

Det vides ikke, hvem der står bag hærværket.

Til JydskeVestkysten oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi, at der er modtaget en anmeldelse om hærværket fra Ecco.

- Men jeg kan ikke sige så meget andet, bortset fra, at vi selvfølgelig søger vidner til dette her. Så hvis nogen har set noget, hører vi meget gerne fra dem, siger politikommissær Chris Thorning Vesterdal til mediet.

I august sidste år blev en Ecco-butik i København udsat for hærværk.

Her var indgangspartiet blevet overhældt med rød maling.

I Danmark har flere forhandlere valgt at droppe samarbejdet med Ecco på grund af firmaets fortsatte tilstedeværelse i Rusland.

Blandt andet Magasin og kæden Euro Sko har besluttet at tage Ecco-sko af hylderne.

/ritzau/

København, 24/02/2023 - 10:00

X Factor-Kristoffer er pædagog: Jeg savner mine børn

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Kristoffer Lundholm arbejder til daglig som pædagog i Aalborg. Det vante liv har han dog måttet lægge på hylden for en stund for at fokusere på "X Factor".

26-årige Kristoffer Lundholms hverdag har ændret sig markant, siden han tog til auditionen på sangkonkurrencen "X Factor", hvor han nu er gået videre til programmets andet liveshow.

Inden hans liv pludselig centrerede sig om vokaler, koreografi og performance, arbejde han som pædagog på en skole i Aalborg. Deltagelsen i "X Factor" har dog betydet, at Kristoffer Lundholm nu for en periode bor flere hundrede kilometer fra hjemmet. Og det kan mærkes.

- Jeg savner mine unger, jeg savner mit arbejde, og jeg savner min hverdag. Det der med at skulle væk og have struktureret en ny hverdag, det kan godt være udfordrende. Men jeg er ved at være der, fortæller han.

Selv om afsavnet til hjembyen og tilværelsen dér har fyldt i tankerne, understreger han dog, at den rejse han er på med "X Factor", er det hele værd.

- Jeg nyder det, og jeg tager det ind, fordi jeg synes, at det er megavigtigt. Nu er det dét her, jeg går efter, og jeg elsker hvert et sekund af det, lyder det.

Det var egentlig lidt af et tilfælde, at den 26-årige nordjyde fandt interessen for det musikalske. I mange år var han betaget af sportsverdenen.

- Men så fandt jeg en støvet guitar oppe på loftet, og så fandt jeg ud af, at jeg kunne synge. At jeg havde et eller andet. Og så har jeg bare kørt derfra, fortæller han.

Kristoffer Lundholm har gennem hele "X Factors" levetid siddet klistret til skærmen hver fredag, når programmet blev sendt. Når han så deltagerne på scenen, tænkte han "det kan jeg i hvert fald gøre lige så godt".

Det var en del af motivationen for at tilmelde sig det populære program.

Men også timingen spillede ind. Det hele gik op i en højere enhed, fortæller Kristoffer Lundholm. Han var det rette sted i livet, chefen opfordrede ham til at udleve drømmen, og så kom nyheden om, at en ny dommer ville tiltræde programmet.

- At Simon (Kvamm, red.) i denne sæson er dommer, det var også noget af det, der gav mig et skub, siger han.

Til Kristoffer Lundholms held kunne Simon Kvamm også se potentialet i den 26-årige pædagog og endte altså med at blive hans mentor.

- Det er nærmest en eventyrfortælling. Det hele er forløbet, som jeg overhovedet ikke havde turdet drømme om, da jeg meldte mig til. Så at vi var på bølgelængde fra dag ét, det var bare et kæmpe plus, siger han.

Ved fredagens udsendelse af "X Factor" var det pigegruppen DiVERSE, som efter en duel i farezonen måtte tage afsked med konkurrencen. Gruppen havde Kwamie Liv som mentor.

Kristoffer Lundholm gik videre uden at ryge i farezonen. Han skal optræde ved programmets andet liveshow, der bliver sendt fredag klokken 20 på TV 2.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 24/02/2023 - 08:00

Dansk streamingsucces fortsætter: Jagter forræderisk morder

Natalie Madueño og Simon Sears er begge tilbage, når fjerde sæson af "Den som dræber - fanget af mørket", som ventes at lande på Viaplay næste år.

"Den som dræber - fanget af mørket" er blevet kaldt ultravoldelig og ækel af anmelderne. Men det har ikke afholdt seerne fra at se serien.

Og der er mere gys og gru på vej.

Optagelserne til fjerde omgang af thrillersuccesen er i gang og ventes at få premiere næste år. Det annoncerer Viaplay Group i en pressemeddelelse.

- Samtlige sæsoner er så spændende og velskrevne. Derfor skal man glæde sig til et brag af en fjerde sæson, hvor man kommer endnu tættere på Louise og Frederik, som for alvor bliver sat på deres livs prøve i jagten på en forræderisk morder, lyder det i pressemeddelelsen fra Filippa Wallestam, der har titlen Chief Content Officer hos Viaplay Group.

Natalie Madueño genoptager rollen som psykologen Louise Bergstein, der har specialiseret sig i at tegne profiler af gerningsmænd. Simon Sears vender også tilbage i universet som efterforskeren Frederik Havgaard.

Et ungt bandemedlem bliver løsladt og efterfølgende likvideret, og det er afsættet for fjerde sæson af "Den som dræber - fanget af mørket".

Drabet bliver begyndelsen på en spektakulær mordgåde, lyder det om handlingen.

Serien undersøger også, hvornår forbrydere reelt har udstået deres straf, og om menneskets jagt på retfærdighed kan gå for vidt, teaser Viaplay Group.

Oprindeligt blev "Den som dræber" sendt på TV 2 tilbage i 2011. Men serien fik et remake i 2019 på Viaplay og TV 3 med helt nye karakterer i et helt nyt univers.

Tredje sæson af Viaplays version, som fik premiere i begyndelsen af 2023, er den mest sete serie på premieredagen nogensinde på streamingtjenesten.

Fjerde sæson af "Den som dræber - fanget af mørket" forventes at få premiere i løbet af 2024.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 24/02/2023 - 10:00

FAKTA: Detox din bankkonto

* Ønsker du at skabe mere luft i din privatøkonomi, kan du prøve helt at nulstille dine udgifter.

* Det gør du ved at afmelde alt det, du betaler fast til - bortset fra livsnødvendige ting som eksempelvis husleje.

* Afmeld for eksempel dit fitnessmedlemskab, alle streamingtjenester og diverse abonnementer.

* Lad detoxen vare en måned eller to, og tag derefter stilling til, hvad du savner, og hvad du fortsat kan leve uden.

Kilde: Ann Lehmann Erichsen, der er forbrugerøkonom hos Sydbank.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 24/02/2023 - 10:00

Din økonomi i marts: Kig på boliglånet og husk de gode energivaner

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Som boligejer skal du i marts sørge for at have nok penge på kontoen til at betale af på boliglånet.

Det kan betale sig at spænde livremmen en anelse ind i marts. I hvert fald hvis du har et rentetilpasset boliglån.

For den sidste dag i måneden skal du betale årets første nye dyrere termin, og det beløb kan gøre ondt på pengepungen, hvis ikke du har taget højde for de stigende renter i dit budget.

- Der er mange, der vil være vant til en lav ydelse, men som har fået en stigning på flere tusinde kroner om måneden. Og det skal betales første gang den 31. marts, siger Ann Lehmann Erichsen, der er forbrugerøkonom hos Sydbank.

De høje renter spiller også ind, hvis du står over for at skulle refinansiere dit lån.

Det fortæller Anders Valdemar Juhl, der driver det uvildige økonomiske rådgivningsfirma Uvildigraad.

- Renten er firdoblet på et par år, og mange af dem, der har kørt med billige flekslån, er blevet rystet over, at der nu er sket et stort indhug i deres rådighedsbeløb, siger han og fortsætter:

- Hvis man har et ønske om at sikre fremtiden mod yderligere rentestigninger, kan man overveje at låse renten fast. Det giver en tryghed.

I samme ombæring kan det være, at du overvejer at revurdere dine investeringer, hvis du har tabt penge grundet den usikre økonomiske situation i verden, som er blevet udløst af krigen i Ukraine.

- Mit bedste råd er at have lidt is i maven, lyder det fra Anders Valdemar Juhl.

- Står du i en situation, hvor skal hæve din pension om kort tid, kan det være lidt utrygt. Men for dig, der har en lidt længere tidshorisont, kan det helt klart betale sig at være tro mod din investeringsprofil, siger han.

Lige så vel som der skal holdes snor i boliglån og investeringer, bør du i marts fortsat have blikket skarpt rettet mod energiregningerne, mener Ann Lehmann Erichsen.

For selv om regeringens vinterhjælp gør det billigere at bruge strøm i det første halve år af 2023, så nytter det ikke at give los på forbruget, understreger hun.

- Det er vigtigt ikke at falde tilbage på de vaner, vi havde før energikrisen. For den billigere elpris bliver jo ikke ved.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv