Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Jerusalem, 20/06/2021 - 10:57

Det er svært at få Netanyahu ud af officiel bolig

Benjamin Netanyahu har ikke været Israels premierminister i en uge, men bor stadig i premierministerboligen.

Maya Alleruzzo/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Igennem 12 år har Benjamin Netanyahu og hans familie boet i Israels officielle bolig for premierministeren i Balfour Street i Jerusalem.

Her befinder han sig godt. Han er netop blevet væltet som premierminister og blev den 13. juni afløst af Naftali Bennett.

Men Netanyahu-familiens postadresse er stadig Balfour Street.

Netanyahu er ikke flyttet, og det vakte opsigt, da USA's tidligere FN-ambassadør Nikki Haley forleden lagde et foto fra et besøg hos Netanyahu på de sociale medier.

Det lignede et foto af et officielt møde i premierministerboligen mellem boligens beboer, der ikke er premierminister, og en eks-FN-ambassadør.

Nu begynder der imidlertid at ske noget.

Avisen Jerusalem Post skriver, at der er indgået en aftale mellem Netanyahu og Bennett, om at Netanyahu skal være ude af boligen senest den 10. juli.

Det er knap en måned efter, at Netanyahu blev eks-premierminister.

Avisen skriver også, at Netanyahu har accepteret, at det er slut med at holde officielle møder i boligen.

Bennett er ikke boligløs.

Han bor i Tel Aviv med sin familie. Israelske medier skriver, at her bliver han boende. Familien har fire børn, og de skal ikke skifte skole.

Netanyahu og hans kone ventes at flytte til familiens hus ved kysten lidt nord for Hadera, indtil familiens lejlighed i Jerusalem er opgraderet sikkerhedsmæssigt.

Det er ikke første gang, at Netanyahu må forlade premierministerboligen. Han var premierminister fra 1996 til 1999, og da han havde tabt valget og skulle flytte, gjorde det ondt.

Det fortalte han i 2016 til israelske bosættere, der skulle fjernes fra en bosættelse på Vestbredden, skriver Jerusalem Post.

Han sagde da, at han ved, hvordan det er at miste sit hjem.

- Efter valget i 1999 blev jeg og min familie uden advarsel sparket ud af Balfour, sagde han.

- Bare sådan. Alle vore ting ude på gaden. Vi var nødt til at flytte ind på Sheraton Plaza Hotel. Det var en forfærdelig følelse.

/ritzau/

Nyhedsarkiv