Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 02/02/2023 - 10:55

Berejst dansk håndboldtræner går på jobjagt igen

Kim Rasmussen er færdig som landstræner for Sydkoreas håndboldkvinder efter kun otte måneder i jobbet.

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Håndboldtræneren Kim Rasmussen har været vidt omkring i sin karriere. Nu skal han igen til at se sig om efter en ny arbejdsgiver.

Rasmussens kontrakt som kvindelandstræner i Sydkorea er udløbet og bliver ikke forlænget.

Da den danske træner overtog holdet i maj sidste år, var håbet ellers, at han skulle føre sydkoreanerne til OL i 2024. Men ifølge træneren selv var kulturkløften for stor.

- Det er altid ærgerligt, men i sidste ende var der nogle kulturelle forskelle, der var for svære at arbejde med.

- En ting, jeg altid vil gøre, er at beskytte spillerne, så de bliver så fitte så mulige, men også så de undgår skader, skriver den nu tidligere landstræner ifølge TV 2 Sport på Facebook.

Uenighederne handlede blandt andet om træningsmængden på holdet, hvor forbundet ønskede mere træning, end Rasmussen og assistenten Bo Rudgaard ville stå inde for.

50-årige Kim Rasmussen vakte international opsigt, da han i både 2013 og 2015 førte et undertippet polsk landshold i VM-semifinalen.

Siden har han været landstræner for Ungarn og Montenegro og klubtræner i Polen og Rumænien, inden han sidste år fik ansvaret for de sydkoreanske kvinder.

/ritzau/

Næstved, 02/02/2023 - 08:00

Ukrainsk Eurovision-vinder gæster Dansk Melodi Grand Prix

Sascha Schuermann/Ritzau Scanpix

Kalush Orchestra, der vandt sidste års Eurovision, optræder til det danske melodigrandprix 11. februar.

Der er ikke lang tid til, at Dansk Melodi Grand Prix løber af stablen i Arena Næstved.

Aftenen byder blandt andet på en optræden fra sidste års vinder af det internationale melodigrandprix, Eurovision, ukrainske Kalush Orchestra.

Det oplyser DR i en pressemeddelelse.

Heri udtrykker gruppen glæde over at besøge Danmark.

- Vi er taknemmelige for den støtte, vi fik fra Danmark i forbindelse med Eurovision 2022. I var et af de lande, hvor tv-seerne gav os flest point, lyder det fra bandet.

Kalush Orchestra vandt Eurovision 2022 med sangen "Stefania". Først stod Storbritannien til at vinde. Men da seernes stemmer blev afsløret, slog Ukraine nationen på målstregen.

Det er stort at have Kalush Orchestra med i Dansk Melodi Grand Prix, lyder det fra Erik Struve Hansen, der er DR's programansvarlige for melodigrandprixet.

- Af åbenlyse og tragiske årsager kan Ukraine ikke være værter ved Eurovision i år. Så dette er vores måde at ønske tillykke på og anerkende den flotte Eurovision-sejr sidste år i Torino, siger Erik Struve Hansen i pressemeddelelsen.

Der er tradition for, at det internationale melodigrandprix afholdes i det land, der vandt året før. Eurovision kan ikke afholdes i det krigshærgede land, hvorfor England i stedet er værtsnation.

Det afholdes i Liverpool, hvor finalen finder sted den 13. maj.

Årets danske melodigrandprix sendes live på DR1 og DRTV klokken 20.00 med DR's Tina Müller og komikeren Heino Hansen som værter.

Her skal otte danske artister dyste om at komme til Liverpool og repræsentere Danmark.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 02/02/2023 - 07:00

Komiker i oplæring som jyde på TV 2

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Komiker Torben Chris fortsætter med at lære sin københavnske kollega Thomas Hartmann at blive en rigtig jyde i anden sæson af "Jysk for begyndere" på TV Syd.

Hvor forskellige er København og Jylland egentlig, når det kommer til stykket?

Ikke særlig meget. Det er budskabet i TV Syd-serien "Jysk for begyndere", som fortsætter i anden sæson, der løber over skærmen og streaming i midten af februar.

Det annoncerer TV Syd, en af TV 2's otte regionale stationer, i en pressemeddelelse.

- Første sæson viste, hvordan man med humor kan komme de fleste fordomme til livs og bringe os danskere tættere sammen, siger programchefen på TV Syd, Camilla Villefrance Selch, og fortsætter:

- "Jysk for begyndere" stiller med et glimt i øjet skarpt på det, der både gør os unikke og samtidig skaber fundamentet for de mange stærke fællesskaber, vi har i regionen, siger programchefen i pressemeddelelsen.

I serien følger vi komikerne Torben Chris og Thomas Hartmann rundt i det syd- og sønderjyske, hvor Torben Chris skal lære sin københavnske kollega at være en rigtig jyde.

I første sæson fik Torben Chris introduceret Thomas Hartmann til blandt andet grænsehandel og kagebord. Men Thomas Hartmann har stadig meget at lære, hvis han - ifølge Torben Chris - skal blive fuldt integreret i det sønderjyske.

I anden sæson skal komikerkollegerne omkring alt fra camping og croquis til knallertklub og kræmmermarked - alt sammen i Syd- og Sønderjylland.

Torben Chris er oprindelig vokset op i Give, men har boet 17 år i København. Han flyttede tilbage til sin barndomsby i 2019 og overtalte senere Thomas Hartmann og hans hustru til at flytte med.

- Folk har en tendens til at tro, at der er så mange flere muligheder i København end i Jylland. Men i København tager det mindst 30 minutter at køre til disse muligheder. Derefter leder du efter parkeringsplads i 20 minutter, siger Torben Chris i pressemeddelelsen.

Thomas Hartmann, der er født i København, fortæller, at han har lært meget af at være med i programmet.

Blandt andet hvor meget tid, plads og mulighed påvirker vores valg, og hvor meget mere man når, når man ikke stresser rundt.

- De fleste københavnere ville være utroligt jyske, hvis de boede herovre, lyder det fra Thomas Hartmann.

"Jysk for begyndere 2" har premiere på TV Syd Play 10. februar og på TV 2 Play 24. februar, hvor hele serien kan streames gratis. Derudover har serien tv-premiere på TV Syd 12. februar klokken 19.30.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 02/02/2023 - 09:00

FAKTA: God etikette hjælper romantikken

* Rammerne for middagen er næsten lige så vigtige som maden.

* Sørg derfor for, at der ikke er rodet der, hvor I skal spise, og server retterne på dine pæneste tallerkener.

* Når du udviser god etikette, signalerer du, at du har gjort dig umage og har styr på tingene. Det skaber tryghed og giver plads til at fokusere på smagsoplevelsen og samværet.

Kilde: kok Thomas Askov Jørgensen.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 02/02/2023 - 09:00

Scoremiddag: Forkæl din udkårne med smør og fingermad

Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Gør det enkelt, men gør dig umage, når du kokkererer for den, du har et godt øje til, lyder rådet fra to eksperter.

Du kan sige det med blomster, men du kan også sige det med en cremet sovs.

- Mad er kærlighedssproget for mig. Jeg elsker at lave mad til dem, jeg holder af, siger Camilla Skov, der driver bloggen "Vegetarisk Hverdag" og er forfatter til flere kogebøger.

- Det der med at gøre sig umage med et måltid er super kærlighedsfuldt og omsorgsfuldt, mener hun.

Kok og smagsudvikler Thomas Askov Jørgensen har det på samme måde.

- For mig handler det også meget om sanser. Hvis vinen ikke smager godt, har jeg ikke lyst til at kysse for eksempel, siger han.

Med valentinsdag rundt om hjørnet giver de to madromantikere her hver deres bud på den perfekte scoremiddag.

1) Frisk salat eller frisk fisk.

Som forret foreslår Camilla Skov en frisk vintersalat med fennikel, citron og en masse grønne urter.

- En scoremiddag skal ikke være for tung. Du skal helst ikke trille væk fra bordet bagefter, så der ikke er energi til, hvad man nu har lyst til efter maden, siger hun.

Thomas Askov Jørgensen synes, du skal servere ceviche i en østersskal, så retten kan spises uden bestik.

- Det bliver lidt fingermadsagtigt og intimt, siger han.

Du laver cevichen ved at skære et stykke torsk eller en anden lys fisk i små stykker og lægge det i en skål med citron et par timer. Anret herefter en portion til hver, og smid lidt urter på toppen.

2) Nem luksus.

Med hovedretten går du aldrig galt i byen med en enkel pastaret, mener Camilla Skov. Faktisk har hun en opskrift, der bærer navnet "Scorepasta".

- Den er latterligt nem at lave og smager bare sindssygt godt, siger hun.

Begynd med at sætte pasta over. Brun så langsomt en stor klat smør i en gryde, tilsæt en bunke smagfulde tomater, og lad dem koge i fem minutters tid. Smag til med æblecidereddike, honning, salt og peber.

- Til sidst klasker du en burrataost ovenpå, så det bliver ekstra luksuriøst, lyder det fra Camilla Skov.

Du kan også springe på fiskevognen og bage en hel pighvar i ovnen, siger Thomas Askov Jørgensen.

Den skal have seks-syv minutter i ovnen ved 210 grader. Hvis kødet begynder at slippe fiskebenet, er den helt sikkert færdig.

Lav så en sauce på hvidvinseddike, som du koger ind med peberkorn og derefter tilsætter smør.

Som tilbehør kan du servere små kartofler, små gulerødder og rosettekål.

- Rosettekål ligner en rose, og vi spiser jo også med øjnene, siger Thomas Askov Jørgensen.

3) Sødt og let.

Når du kokkererer for din udkårne, bør du gå efter retter, som gør, at du kan være mest muligt til stede ved bordet, mener Camilla Skov.

- Det går ikke, at du er væk i en halv time. Så det er en god idé at begrænse, hvad der skal laves i køkkenet i løbet af aftenen, siger hun.

En hurtig dessert kan være stykker af ananas, som du strøer med sukker og steger på en grillpande, indtil de får en karamelliseret overflade.

Server med vaniljeis og hvid chokolade, som du på forhånd har hakket groft og grillet i ovnen, så den bliver karamelliseret. Til sidst kan du pynte med lidt frisk mynte.

Har du noget marcipan tilovers fra julen, opfordrer Thomas Askov Jørgensen dig til at bage en mazarinbund og beklæde den med en havtornmousse.

- Samtidig kan du lave en havtornsirup, som kan hældes over tærten. Den laver du ved at blende havtornen, blande den med sukker i en gryde og lade det koge ind, siger han.

Og så er der ikke andet for end at tænde stearinlysene og finde champagnen frem.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv