Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Malmø, 26/01/2023 - 10:47

Berørt norsk VM-skurk forventede ikke passivt spil

Kristian Bjørnsen var skyld i passivt spil, så Norge smed sejren mod Spanien i VM-kvartfinalen.

Jan Woitas/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Norges håndboldlandshold havde onsdag alle chancer for at avancere til semifinalen ved VM, men holdet smed det hele på gulvet og tabte til Spanien efter to gange forlænget spilletid.

I den ordinære spilletid førte Norge med 25-24 og havde endda bolden med få sekunder tilbage.

Spanien dækkede offensivt op på hele banen i et sidste forsøg på at erobre bolden, da Norges Kristian Bjørnsen modtog bolden. Han kunne gå mod mål for at afslutte, men kastede i stedet bolden bagud til en holdkammerat.

Dommeren dømte passivt spil, og Spanien kunne udligne i sidste sekund.

Efter kampen var Bjørnsen selvsagt slukøret.

- Jeg vurderede situationen sådan, at det ikke var passivt spil at sende bolden bagud på banen, blandt andet fordi jeg havde en forsvarer foran mig.

- Med facit i hånden nu er svaret selvfølgelig ja til, om jeg kunne have gjort noget anderledes. Jeg kunne have gået mod mål og skudt forbi eksempelvis, siger Kristian Bjørnsen ifølge NTB.

Derudover var det Bjørnsen, der brændte Norges sidste forsøg, så Spanien i stedet kunne juble over sejren på 35-34 efter dobbelt forlængelse.

- Jeg har haft det bedre. Jeg kom desværre ud i to situationer, der afgjorde kampen, og de mislykkedes begge, siger Kristian Bjørnsen til TV 2 Sport.

Bjørnsen havde bortset fra de to sekvenser spillet en god kamp og blev kampens topscorer med ni mål.

Norge kunne i semifinalen have mødt Danmark, men nu bliver det i stedet Spanien, der skal forsøge at stoppe verdensmesteren fra 2019 og 2021.

/ritzau/

København, 26/01/2023 - 08:00

Søren fra Sydfyn i melodigrandprix: Modet er min superkappe

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Søren Torpegaard Lund voksede op i en provinsby, hvor der ikke var mange queerpersoner at spejle sig i. Det gjorde, at han i lang tid lagde bånd på sig selv.

Når Søren Torpegaard Lund indtager scenen til Dansk Melodi Grand Prix, bliver det med masser af glitter og glamour.

Han skal optræde med sangen "Lige her", som handler om, at mennesker skal være der for hinanden.

- Jeg har selv oplevet svære tider, hvor jeg følte mig helt alene. Så med denne her sang vil jeg gerne sige, at jeg er der for jer, siger Søren Torpegaard Lund.

Den selvudnævnte provinsdreng voksede op på Sydfyn, hvor han spillede med i musicals og var glad for at både danse og synge. Men der var ikke mange som ham selv at spejle sig i.

- Når du har lyst til at gøre noget, der er uden for normerne, så kræver det et ekstra mod. Nogle gange kræver det endda mod at gå uden for din egen dør.

- Du har en følelse af, at du skal sige dig selv højt hver dag. Det er en øvelse. Men når du endelig tør gøre det, så føles det som en superkappe, siger han.

Han vil gerne gøre op med, at mennesker skal have en bestemt identitet. For det er en proces, der aldrig ender. Vi bliver alle ved med at udvikle os hele livet, siger han.

- Vi som mennesker indeholder så mange ting, og jeg synes, det er kedeligt, at vi tror, vi kun må være ens.

- Hvorfor tager alle det så seriøst at finde ud af, hvem vi er? Hvorfor kan vi ikke bare prøve alt muligt på vejen og være der for hinanden i det? Det er jo lige meget, hvordan vi ser ud, funderer den 24-årige grandprixdeltager.

Søren Torpegaard Lund fortæller, at han havde en stærk selvfølelse, da han var lille.

- Men så kom jeg i puberteten, og folk i min omgangskreds begyndte at sætte spørgsmålstegn ved, hvorfor jeg var, som jeg var.

- De spurgte, om jeg var det ene eller det andet. Der blev også råbt ord som "bøsse" efter mig, siger han.

Det førte til en større selvbevidsthed og en del år, hvor Søren Torpegaard Lund lagde bånd på sig selv.

- Det var faktisk en følelse af censur, fordi jeg skulle bevise, at jeg ikke var det, som de sagde, jeg var. Og jeg vidste jo ikke engang, hvad det var endnu, siger han.

For Søren Torpegaard Lund krævede det en stor mængde selvransagelse at nå dertil, hvor han tør være sig selv.

- Som queerperson, der er uden for normen, skal du virkelig kende din identitet for at kunne sige: Det her er den, jeg er.

Det kræver, at man siger en masse gode ord til sig selv. Og det er ikke hver dag, det virker, siger han.

- Nogle dage har jeg bare lyst til at være helt kedelig og basic og alt muligt. Men det er jo en del af det at være menneske. Det går op og ned.

- Så tag det helt roligt, og træk vejret. Der er et helt liv til at finde ud af, hvem du skal være, siger han.

Søren Torpegaard Lund deltager sammen med syv andre artister ved Dansk Melodi Grand Prix den 11. februar 2023. Det foregår i Arena Næstved med tv-vært Tina Müller og komiker Heino Hansen som værter.

Vinderen af Dansk Melodi Grand Prix skal repræsentere Danmark ved Eurovision i Liverpool den 13. maj.

/ritzau/

Læs Mere >>

Mexico, 25/01/2023 - 12:53

Dansk tv-vært vender tilbage efter exit

Rikke Gøransson, der sidste gang var vært for "Paradise Hotel" i sæson 17, er atter draget til Mexico. Hun genoptager værtsjobbet på "Paradise" med Olivia Salo.

Sidste år bedyrede Rikke Gøransson, at hun var færdig med at være vært på "Paradise".

Men nu vender hun alligevel tilbage i programmet.

Det annoncerer Viaplay Group i en pressemeddelelse.

Rikke Gøransson skal stå i spidsen for realityprogrammet sammen med Olivia Salo, der med Emil Olsen overtog tjansen fra hende.

Emil Olsen er siden stoppet som vært på "Paradise", så fremover udgøres værtsduoen af Rikke Gøransson og Olivia Salo.

- Jeg kan ikke beskrive med ord, hvor hjerteligt meget jeg glæder mig til at kunne byde en række spændte og håbefulde gæster velkommen til smukke "Paradise" og deres livs eventyr, jubler Rikke Gøransson i pressemeddelelsen.

I pressemeddelelsen står der ikke, hvad der har lokket Rikke Gøransson tilbage til Mexico, hvor optagelserne finder sted.

Efter 15 år som vært på programmet sagde Rikke Gøransson i et stort interview med Ritzau i januar 2022, at hun ville tjekke ud af programmet for at kaste sig over nye projekter.

- Nogle gange er tiden bare rigtig. Jeg tror, jeg har ledt efter - ikke en undskyldning - men en mulighed for at sige farvel til det i nogle år. Jeg er blevet ældre, og så ændrer ens prioriteter, værdisæt og fokus sig, sagde hun dengang.

Rikke Gøransson deltog selv i "Paradise Hotel" i programmets tredje sæson tilbage i 2007. Dengang var Ibi Støving vært.

Sæsonen efter overtog hun værtstjansen som bare 20-årig og var vært frem til 2021, hvor hun fyldte 35.

Sideløbende med værtsjobbet har Rikke Gøransson uddannet sig til psykoterapeut, og det havde sat en række refleksioner i gang, fortalte hun i 2022.

- Undervejs i den proces har jeg kunnet mærke, at der er nogle andre ting, der begynder at trække i mig. Ikke for at negligere de dilemmaer, som de unge mennesker står med dernede. Men når du sidder og læser til psykoterapeut og har med eksistentielle temaer at gøre og så måneden efter rejser til Mexico, så er det jo fint for at få en balance i tingene, sagde hun.

- Men jeg kan mærke, at det, der rører mit hjerte nu, måske er noget andet. Så jeg vil gerne bruge det, jeg har lært som menneske og professionel storyteller til at lave noget, der gør nytte for samfundet.

Efter 17 sæsoner ændrede Viaplay i 2022 konceptet og skiftede programmets titel fra "Paradise Hotel" til slet og ret "Paradise".

Der skulle være større fokus på positive værdier og adfærd - ikke blot de taktiske evner, lød det.

Man åbnede også for, at man ikke partout skal være single for at tjekke ind i programmet, og at man ikke absolut skal danne par med en af modsatte køn til de såkaldte parceremonier, hvor ugens udstemte findes.

Den nye sæson af "Paradise" med Rikke Gøransson og Olivia Salo som værter forventes at få premiere på Viaplay senere i 2023.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 26/01/2023 - 09:00

FAKTA: Hvor må du være øm efter løb?

* Du må gerne være øm i læggen eller i forlåret, når du begynder at løbetræne.

* Men kan du mærke, at det gør ondt i skinnebenet, under knæskallen og på siden af knæet samt i hasen, så skal du være opmærksom.

* Bliver du ramt af en overbelastningsskade, skal du skrue ned for intensiteten eller holde en pause, og det kan godt tage lang tid.

Kilde: løbeekspert, forfatter og tidligere eliteløber Claus Hechmann.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 26/01/2023 - 09:00

Løbeeksperternes startprogram: Ingen høj puls

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Løb uden om de værste benspænd og undgå opstartsskader. To eksperter guider dig igennem den første løbeuge.

"Kom i form på syv dage". Yes, tænker du og hopper i løbeskoene og spæner ud på en alt for lang løberute i et alt for højt tempo.

For den skal have maks gas. Du har jo kun syv dage.

Men så hurtigt går det altså ikke, lyder det fra løbeekspert, forfatter og tidligere eliteløber Claus Hechmann.

- Det er vigtigt, at du i første omgang får stimuleret væv og sener, og det tager tid.

- Jeg vil slet ikke anbefale, at du bare giver den gas, siger han.

Er du vant til at være aktiv, så kan du ifølge Claus Hechmann starte med let løb tre dage den første uge, hvor du ikke løber mere end en halv time ad gangen.

Og så skal det være delt op mellem gang og let løb i to-minutters intervaller.

- Det skal gå relativt langsomt og ingen høj puls. Det skal du vente med til efter to-tre uger, for så har du mærket, om senerne er bygget op, og hvad de kan holde til.

- Jeg ser mange starte fra nul og give den gas, og så går det galt, siger han.

Ifølge Claus Hechmann er det bedre at svømme, cykle eller ro, hvis du gerne vil have pulsen op og ikke er i løbeform.

- Løb er meget vægtbaseret, og hvis du har lidt for mange kilo at løfte, skal du være påpasselig.

Er du i rigtig dårlig form, kan det hjælpe kun at bruge gangtræning til at begynde med.

- Gå i lidt varieret tempo og gerne op og ned ad bakker, siger Claus Hechmann.

- Kommer pulsen op af det, er det nok ikke så godt at løbe før efter to-tre uger med gangtræning.

Det sker nemlig tit, at nye motionister kommer til at sætte forventningerne alt for højt op, lyder det fra løbecoach og personlig træner Esther Baltzer.

- Det kan være, du tænker, at du sagtens kan løbe i ti minutter uden pause. Men det behøver du altså ikke, siger hun.

- Løber du i længere tid, er belastningen på dine led og sener større, end hvis du skiftevis løber og går.

Sener og led skal have tid til at blive stærkere, og derfor anbefaler Esther Baltzer også, at du lægger ud med at gå og løbe skiftevis.

Og det handler ikke om distancen i starten, men tiden du er afsted, mener hun.

- Kom derfor ud maks tre gange i første uge en halv time ad gangen.

- Hvis du kommer hjem med følelsen af, at "det var da ikke så slemt", så er sandsynligheden også større for, at du kommer af sted i næste uge.

Som en lille sidegevinst kan du ifølge Esther Baltzer styrketræne derhjemme, de dage du ikke træner.

- Men kun hvis du har overskud. Her kunne man styrke sin core med squats og mavebøjninger.

- Så styrker man også sit løb, siger hun.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv