Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 13/08/2021 - 11:00

Afstandskrav i butikker og hos frisøren fjernes

Sundhedsstyrelsens nye anbefalinger betyder, at der nu ikke skal holdes afstand i butikker og supermarkeder.

Af: /ritzau/

Det er fra lørdag ikke længere nødvendigt at holde afstand i køen til kassen i eksempelvis supermarkedet.

Afstands- og arealkrav i erhvervslivet bliver nemlig fjernet fra lørdag 14. august, oplyser Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

Det omfatter blandt andet dagligvarebutikker, frisører og forlystelsesparker.

Det er Sundhedsstyrelsens opdaterede anbefalinger til at forebygge smitte, der betyder, at afstands- og arealkrav ophæves.

Erhvervsministeriet understreger, at der forsat vil være kompensation til arrangører, som skal omstille forretningen til det, der nu er en ny virkelighed.

Ud over butikker, frisører og forlystelsesparker er der tale om alt fra lege- og badelande, konferencesteder, dyrskuer, markeder, messer og alle øvrige liberale erhverv, der nu ikke længere behøver at få kunderne til at holde afstand.

- Det glæder mig meget, at hverdagen vender tilbage ude i erhvervslivet. Det er et afgørende vendepunkt ikke alene for virksomhederne, men for os alle. Nu kan vi komme i Tivoli, i badeland og meget andet uden at skulle tænke på arealkrav, udtaler erhvervsminister Simon Kollerup (S) i meddelelsen.

De nu fjernede krav til afstand kommer, efter at det fredag også blev oplyst, at mundbindskravet i den kollektive trafik fjernes lørdag.

Dermed er det lørdag også slut med at bruge mundbind i busser, tog, metro og på færger.

/ritzau/

Nyhedsarkiv