Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Holstebro, 03/12/2022 - 10:56

61-årig mand klemt ihjel i hydraulisk skydedør

En medarbejder hos Arla i Videbæk mistede lørdag morgen livet i en arbejdsulykke. De pårørende er underrettet.

Af: /ritzau/

En 61-årig mand mistede tidligt lørdag morgen livet i en arbejdsulykke hos Arla i Videbæk vest for Herning.

Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi, der fik anmeldelsen om ulykken klokken 05.04.

Ulykken skete i en vaskehal, hvor Arlas tankbiler bliver vasket. En særlig trailer trækker vognene ind og ud af vaskehallen.

- Han kommer i klemme i den hydrauliske skydedør på traileren, fortæller politiets vagtchef Anders Olesen.

Kolleger til den 61-årige fandt ham i skydedøren. De tilkaldte en ambulance og gik straks i gang med hjerte-lungeredning.

- Men da lægen når frem, er han afgået ved døden, siger vagtchefen.

Da ulykken er sket i forbindelse med arbejde, skal Arbejdstilsynet nu undersøge, hvad der sket, og blandt andet fastslå om alle regler er blevet overholdt.

De pårørende til den 61-årige er blevet underrettet.

/ritzau/

København, 03/12/2022 - 08:00

Silas Holst ekskluderet: Boybands gav mig håb

Folkeskolen var ikke en sjov tid for danser Silas Holst. Han beskriver det som et mobbehelvede, men boybands viste vejen frem og gav ham lov til at drømme.

Når Silas Holst indtager landets scener for både at synge, danse og performe ikoniske boybandhits fra 90'erne, ligger det meget tæt på hans hjerte.

Han og kollegerne Joakim Tranberg, Teit Samsø, Jeff Ace Schjerlund og Kim Ace Schjerlund fortolker internationale boybandbangere fra blandt andet Backstreet Boys, *NSYNC og Take That.

Koncertoplevelsen hedder "The Boyband Tour" og er en hyldest til de grupper, som hjalp Silas Holst med at acceptere sig selv.

- For en danse- og sangglad dreng som mig var der noget vildt i at se fem gutter stille sig op og synkrondanse, samtidig med at de blev hyldet for det, siger Silas Holst og fortsætter:

- Som teenager har man brug for at måle sig med andre en stor del af tiden, og derfor inspirerede de håb og drømme for rigtig mange unge mennesker, tror jeg.

For ham var boybandene beviset for, at man sagtens kunne leve af at udtrykke sig gennem musik og bevægelser og blive anerkendt for den, man er.

- De forenede på en måde alt det, jeg elskede, inden jeg fandt ud af, at der var noget, der hed musicals.

- Der var noget håb i, at jeg godt måtte synge og danse, for det gjorde andre også, siger den 39-årige danser.

Det blev begyndelsen på Silas Holsts omfangsrige repertoire. Han fik sit helt store gennembrud i "Vild med dans", og det bragte ham videre til musicals som "Dirty Dancing", "The Book of Mormon" og "Saturday Night Fever".

Han har leveret mange mindeværdige præstationer.

I 2019 vandt han som den første nogensinde "Vild med dans" med en mandlig deltager, skuespilleren Jakob Fauerby, og udtrykte, at han var stolt af danskernes mangfoldighed.

Den mærkede han ikke, da han voksede op.

- Når jeg tænker tilbage på min skoletid, tænker jeg først og fremmest, at det var helt vildt ensomt. Det var en følelse af at skulle overleve noget i 13 år i stedet for at skulle opleve det, siger han.

Det viste sig allerede fra første skoledag.

- Mit mobbehelvede startede med noget så simpelt, som at en dreng spurgte, om jeg var en dreng eller pige, fordi jeg gik i meget anderledes tøj end de andre.

- Jeg gik i striktrøjer i stedet for håndboldtrøjer og gik til dans i stedet for fodbold. Jeg var grundlæggende anderledes fra barnsben, siger den tredobbelte "Vild med dans"-vinder.

Mere skulle der ikke til. Han var stemplet som "ham den mærkelige".

Han blev aldrig valgt først, når der skulle dannes hold i idræt. Han spiste altid alene i spisefrikvarteret og havde ingen, han kunne være sammen med om aftenen.

Når han ikke dansede i sin fritid, sad han derfor derhjemme og så fjernsyn. Dansekammeraterne kom langvejs fra og tog hurtigt hjem igen, så han havde ingen dybe venskaber.

- Men det fandt jeg på en måde også en plads i. Det gav en masse tid til at drømme stort og sætte mål, siger han i dag.

Det var måske det, der gjorde, at Silas Holst stillede op i en dansekonkurrence i 9. klasse, funderer han.

Alene indtog han scenen foran hele skolen, dansede til "Everybody" af Backstreet Boys - og vandt.

Siden har det banebrydende nummer fremkaldt gode minder i hans erindringer.

- Det var en af de få gange i mit 13-årige skoleliv, hvor sol, måne og stjerner stod rigtigt, og jeg bare følte mig som en konge for en aften.

- Jeg ved ikke lige, hvor jeg fik modet fra. Men den vandt jeg sgu. Det var ret vildt, siger han og griner.

Det var gennem dans og sang, at han fangede de andres anerkendelse.

De få lyspunkter som dansekonkurrencen er indprentet i hans hukommelse som de eneste succesoplevelser i løbet af alle 13 skoleår.

Mobningen har gjort, at Silas Holst har levn fra fortiden, som han skal gøre op med hele tiden. På den måde handler det stadig lidt om at overleve.

- Grundlæggende er der en stemme inde i mig, der siger, at folk ikke kan lide mig. Den stemme er til tider meget larmende.

- Men jeg tror, at jeg på en eller anden måde har omfavnet den og tænkt, at det nok er den, der holder mig dejligt ydmyg og taknemmelig for alt det, der sker i mit liv. Jeg forventer ikke at få noget foræret, siger den kommende boyband-stjerne.

Til årets Reumert, som hylder og hædrer scenekunsten, blev han tildelt statuetten i kategorien Årets Mandlige Hovedrolle for sin præstation som dragqueenen Lola i musicalen "Kinky Boots".

Efter prisuddelingen havde han en følelse af at tudbrøle i tre dage, fortæller han.

- Jeg var bare grundlykkelig, fordi jeg lykkedes med noget, jeg satte mig for. Det giver også et grundlag for i den grad at sætte pris på ting, siger Silas Holst.

Derfor glæder han sig vanvittigt meget til at optræde med hits som "I Want It That Way" og "Bye Bye Bye" på "The Boyband Tour".

Turnéen slutter på Frederiksberg den 18. februar 2023.

- Alle drenge har haft en hed drøm om at være sådan en popstjerne, der kunne fylde Wembley. Nu er det så en lillebitte Wembley, vi prøver at fylde i KB Hallen. Det hele går lidt op i en højere enhed, siger han.

- Der ligger enormt meget kærlighed til de boybands i showet. Så det er jo ikke drømmen, der er noget galt med. Og det er altid vigtigt at holde fast i drømmen, siger Silas Holst.

"The Boyband Tour" har premiere i Hermans i Aarhus 3. december og slutter i KB Hallen på Frederiksberg 18. februar 2023.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 02/12/2022 - 19:00

Ekssvømmer Jeanette Ottesen skal skilles

Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix

Tidligere elitesvømmer Jeanette Ottesen og hendes mand, Marco Loughran, går fra hinanden, fortæller hun på Instagram. De har to børn sammen.

Efter fem års ægteskab skal Jeanette Ottesen og Marco Loughran skilles.

Det skriver den tidligere elitesvømmer i et opslag på Instagram.

Jeanette Ottesen og Marco Loughran har været gift siden 2017 og har to børn sammen. Han har ligesom hende været professionel svømmer.

- Nogle gange forløber livet ikke, som man havde drømt om. Marco og jeg skal skilles, da vi ikke længere deler de samme værdier og ønsker til dét at være i et ægteskab, skriver Jeanette Ottesen.

- Det er selvsagt et voldsomt sted at være, særligt som nybagt mor, og lige nu er mit fokus på mine børns og min trivsel - og samtidig betyder det meget for mig også at fortsætte med at være der for mine klienter.

34-årige Jeanette Ottesen, der i dag arbejder som coach, har repræsenteret Danmark ved OL fem gange. Første gang var som 16-årig ved OL i Athen, som fandt sted i 2004. Senest deltog hun ved OL i Tokyo i 2021.

Herefter meddelte, at hun indstillede sin karriere som svømmer.

Jeanette Ottesen er med 53 medaljer fra EM, VM og OL den mest vindende danske svømmer nogensinde.

Også Marco Loughran, der er brite, har deltaget i OL som svømmer.

Jeanette Ottesen har været gift én gang tidligere. Det var fra 2011 til 2014, hvor hun var gift med ungdomskæresten Bobby William Gray.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 03/12/2022 - 10:00

FAKTA: Vælg det rigtige ølglas

* Skal du drikke hvedeøl, serveres det bedst i et højt, slankt glas, som enten har en kraftig bund eller står på en stilk.

* Et klassisk pilsnerglas er udformet som en trompet. Det er højt og slankt, og så bliver det gradvist bredere i toppen, så der er plads til skum på toppen.

* De mørkere og stærkere øl, som mange juleøl er en del af, nydes bedst af et brednæset glas på stilk, så man kan slynge øllet rundt og dufte til aromaerne.

* Et godt allround-glas er det amerikanske pint-glas, som mange kender fra barerne, hvor der er et udfold i toppen, man kan holde om.

Kilde: Slagelse Bryghus

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 03/12/2022 - 10:00

Ølekspertens favoritter: Disse juleøl skal du have på bordet

Hvad siger du til en juleøl tilsat kirsebær eller brygget på champagnegær? Ølekspert Carsten Berthelsen guider dig her igennem julens mange ølmuligheder.

Hvis du også er ved at drukne i antallet af specialølsetiketter og julebrygs-typer på ølhylderne i supermarkederne, så er du nok ikke den eneste.

For hvordan vælger du den rigtige øl til julemaden?

Ifølge ølekspert Carsten Berthelsen kan man dele øllen til julefesterne op i to lejre. Nemlig juleaftensmiddagen og julefrokosterne.

- Til julefrokosten vil jeg ikke vælge en så alkoholstærk øl, hvis man skal i gang med snapsen også. Jeg ville nok tage en juleøl på omkring fem-seks procent, fortæller han.

- Og så til den deciderede julemad vil jeg gå med de mere maltkraftige typer med mere sødme på syv procent eller over.

På bordet juleaften har Carsten Berthelsen altid flere forskellige slags juleøl stående, men der er én type, som han vender tilbage til.

- Det er en Rochefort 10 på 11,3 procent. Så en ret tung øl, men meget behagelig øl. Den har en pragtfuld fylde og en maltkraft, som gør det alletiders til julemaden, siger han.

Det er her, du får et godt modspil til den tunge julekost.

Generelt skal du gå efter mere malttunge og sødmefyldte øl, end hvad du er vant til fra en normal pilsner.

- Og så må jeg jo også nævne en øl, der på mange måder var banebrydende for meget af det øl, vi drikker juleaften. Nemlig en St. Feuillien Cuvée de Noël. Den får altid en meget høj score til blindsmagninger.

Til risalamanden peger Carsten Berthelsen igen på de maltrige øl.

- Belgierne har en type, som hedder kriek. Den er spids og frugtig og meget morsom at sætte på julebordet til desserten, da det er en øl med tilsat kirsebær.

Ellers kan du vælge en barley wine, som sagtens kan drikkes til risalamanden også, mener Carsten Berthelsen.

Er du derimod på udkig efter en øl, som virkelig sparker til dine smagsløg, så kan du prøve nogle af Belgiens gode champagneøl.

- Der findes en type, som hedder Deus, hvor der er brugt champagnegær. Det smager af en total fusion af øl og vin, og det er ganske festligt.

Dog er øllen ikke så nem at få fat i, men du burde kunne finde den i nogle specialbutikker, understreger han.

Deus har også en rimelig alkoholprocent, som ligger på 11,5.

Og en rimelig alkoholprocent er da også, hvad Anders Breinholt, Søren Rasted og øleksperten Carsten Berthelsen nok ender med at få, når de igen skal kåre årets bedste juleøl i Breinholts Julekalender 2022.

Det gør de på Viaplay frem til 24. december.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv