Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Annonce:

5 tips – sådan får du et lækkert, nordisk badeværelse

Gråtoner med få farver

Indsæt Overskrift

Nordisk design har altid været kendt for at være lidt underspillet og ikke for flashy. Dette kan også ses på farvepaletten, hvor gråtoner ofte har hovedrollen. Skal du have et nordisk badevæ-relse, er gråtoner ofte et smart valg som udgangspunktet for farverne. Undgå dog ikke farver komplet.

Et moderne badeværelse skal gerne have lidt farver, men for at holde det nordisk og lidt under-spillet, er det vigtigt at bruge farverne sparsomt. Også hvilke farver du bruger, er vigtigt at overveje. Pastelfarver, særligt blå og grønne, vil gå virkelig godt til gråtonerne. Badeforhænget er et oplagt sted at eksperimentere med farver, da det fylder en del, men samtidig er let at udskifte, hvis eksperimentet ikke er succesfuldt.

Matchende armatur

Et godt råd til ethvert badeværelse, men særligt til et stilfuldt, nordisk et, er at sørge for at alt armatur matcher. Dette vil sige, at hvis du vil have en bruser i messing bør din håndvask også være det. Dette skaber en følelse af kontinuitet i designet af badeværelset.

På et nordisk badeværelse kan du gå lidt forskellige veje med armaturet. Den lidt åbenlyse vej er at omfavne gråtonerne og vælge armatur i sølvfarve. Det modsatte kan dog også fungere. Mere gyldne armaturer i for eksempel messing, kan give en lidt varm kontrast til gråtonerne – særligt hvis de har en lidt mat finish.

Styr på detaljer

Det der tager et godt badeværelse og løfter det op til et lækkert badeværelse, er en sans for alle detaljer. Ofte lægger vi desværre mest mærke til de detaljer der ikke passer ind, hvilket i værste fald kan ødelægge et forhåndsindtryk. Detaljer er altså noget man bør mestre, og det er vigtigt at du indser at ingen detalje er for lille.

Et godt eksempel er gulvafløbet. Dette har for de fleste mest bare en praktisk funktion, men dette er en spildt chance for at forbedre kvaliteten af dit badeværelsesdesign. Tag for eksempel et linjeafløb fra Unidrain. Dette linjeafløb er en lækker detalje og vil gå godt med det minimali-stiske, nordiske. Sørg endelig også for at det matcher armaturet.

Naturlig minimalisme

Minimalisme er en af grundpillerne i nordisk design. Der bør ikke være for meget dekoration og andet pjat så at sige. En god måde du alligevel kan dekorere på. er ved at inddrage naturlige elementer og lade dem være dekorationerne.

Der er mange veje at gå med dette. Det kan være at du går en tur langs stranden og finder en række virkelig flotte sten, der kan stå som dekoration i et hjørne eller ved siden af håndvasken. Et stort og flot stykke bark kan også være smart.

En anden mulighed er selvfølgelig at inkorporere planter i dit badeværelse. Der findes mange planter der trives ekstra godt i de ofte varme og lidt fugtige badeværelser. Disse bringer også naturligt farve med sig og er en god kontrast til gråtonerne.

Lad møblerne dekorere

En anden måde at sørge for dekoration og udsmykning er gennem møblerne i sig selv. Den nordiske minimalisme har altid haft en forkærlighed for at gøre noget skønt ud af det funktio-nelle og dermed minimere behovet for ekstra pynt.

En flot bordplade kunne for eksempel give et stort indtryk på badeværelset. Særligt hvis du vælger en af et ekstra flot stykke træ eller flot sten. Her bliver naturen igen stjernen i indretnin-gen og centrum for badeværelset.

Det kan dog også være mindre ting. En særligt flot avisholder er oplagt til at opbevare lidt læse-stof ved toilettet. Eller hvad med en gammel, rustik stumtjener eller stige til at holde håndklæ-derne. Selv hvis de skiller sig lidt ud bidrager de med charme og historie.