Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 16/02/2020 - 10:50

27 udlændinge sigtet for at smugle 100 kilo kokain til Danmark

Kokainen blev kastet fra et containerskib ud for Langeland, hvor det blev samlet op af en mindre båd.

Claus Bech/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

I alt 27 personer er søndag i grundlovsforhør i København, hvor de sigtes for at have indsmuglet mindst 100 kokain til Danmark.

De 27 blev anholdt lørdag, hvor kokainen blev kastet ud fra containerskibet "Duncan Island" ud for Langelands østkyst.

Tre mænd tog imod stoffet og sejlede det i en mindre båd ind til Spodsbjerg. Her blev kokainen pakket i bagagerummet på en bil, hvorefter mændene ifølge politiet ville køre det videre til København og andre steder i Skandinavien.

Men politiet stod klar, og de tre mænd - en 50-årig russer samt to fra Letland på henholdsvis 41 og 44 år - blev anholdt, inden de nåede at køre fra Spodsbjerg.

Efter at have afleveret kokainen ved Langeland sejlede "Duncan Island" videre. Det nåede dog ikke længere end syd for Gedser, før det blev bordet af politifolk fra Københavns Politi.

De 24 personer om bord blev alle anholdt, og skibet med de københavnske betjente om bord satte kurs mod Kalundborg, hvor det nåede frem natten til søndag.

De anholdte på "Duncan Island" kommer fra henholdsvis Filippinerne, Rusland, Letland, Ecuador, Polen, Ukraine og Indien.

- Vi er selvfølgelig meget tilfredse med, at de mange kilo kokain ikke har ramt gaden. Nu efterforsker vi videre for at finde frem til, hvem der nu venter forgæves på leverancerne, udtaler lederen af Center for speciel efterforskning ved Københavns Politi, politiinspektør Dannie Rise, i en pressemeddelelse.

Han konstaterer, at en så stor mængde kokain er mange millioner kroner værd.

- Når de sælger narkoen på gaden, så geninvesterer de blandt andet fortjenesten i ny kriminalitet, og de penge mangler nogen nu og kan derfor ikke blive investeret i våben, køretøjer og andet, der understøtter den organiserede kriminalitet, lyder det fra Dannie Rise.

/ritzau/

Nyhedsarkiv