Annonce:

Bondage vejledning for nybegyndere og kendere

Bondage vejledning for nybegyndere og kendere

Hos mange par opnår bondage, især efter filmserien “Fifty Shades of Grey”, stor opmærksomhed. Det er ikke sjældent kvinderne, der har erotiske fantasier omkring den udtryksfulde lænketeknik. Bondage er perfekt egnet til at tage det første skridt ind i den hemmelighedsfulde BDSM scene, og til at få mere afveksling ind i samlivet. Samtidig hæver det forholdet op på et helt nyt niveau hvad angår den gensidige tillid. Du er nødt til at have fuld tillid til din partner ved den intime lænketeknink, hvor du helt eller delvis giver afkald på din egen bevægelsesfrihed. I dette indlæg giver vi indledende tips og spændende bondage vejledning til forskellige lænketeknikker for nybegyndere og kendere.

Hvad er det, der er så tiltrækkende ved bondage?

Bondage er oprindeligt en japansk lænketeknik og kan i dag, udover på det seksuelle område, også opleves som kunst på scenen. En kombination af særlig æstetik og interessante følelsesoplevelser adskiller bondage fra andre sexpraktikker.

Ved bondage overgiver den ene part kontrollen og magten til den anden. Alene dette magtforhold virker for mange par utroligt erotisk. Idet den lænkede part ikke selv kan være seksuelt aktiv, koncentrerer denne sig automatisk mere på sin egen oplevelse af situationen. Berøringer og orgasmer opleves således mere bevidst og mærkbart intensiver. Samtidig oplever den aktive part det som utroligt erotisk, at stimulere partneren med forskellige teknikker og også gerne gøre den anden utålmodig. Bondage er en mangeartet sexpraktik, som er meget let at tilpasse de individuelle krav. Det bruges meget gerne under forspillet, i sexlegen eller til et rollespil.

Bondage for nybegyndere: Sexlegetøj og tips

Bondage-toys: Hvad skal jeg binde med?

Der skal ikke meget til, for at afprøve bondage til at begynde med. Som regel er det nok med en blød snor, tørklæder eller et bælte til den første gang. Når man så finder ud af, at bondage virkelig er en yderst spændende sexpraktik, som man gerne vil prøve noget oftere, stiger anfordringerne. Så kan legetøjskassen udvides med sexlegetøj, så som fod- og håndlænker samt lange bondagereb.

Bondage vejledning for nybegyndere og kendere

Yderligere spændende tilbehør er piske, pagajer eller blindfolds, som den dominerende part kan forkæle den lænkede partner med. Dette legetøj er ikke absolut nødvendigt for nybegyndere, men for viderekomne indenfor bondagekunsten er det absolut populært.

Bondage vejledning for nybegyndere og kendere

3 tips: Hvad skal jeg være opmærksom på ved bondage?

Bondage baserer på gensidig tillid og fingerspidsfornemmelse. For at beskytte partneren og undgå smerter, bør man informere sig omkring de forskellige lænketeknikker og være opmærksom på følgende punkter, før man starter:

 1. Aftale et kodeord
 2. Det er altid nødvendigt med et kodeord i BDSM området. Når dette kodeord bruges – I aftaler det forud med hinanden – skal partneren straks stoppe legen og spørge til partnerens tilstand. Kodeordet bruges, når der opstår smerter eller partneren ikke føler sig godt tilpas. Når bestemte legemsdele afsnøres eller partneren føler sig alt for indskrænket, skal kodeordet under alle omstændigheder bruges.

 3. Afstem brug af sexlegetøj i forvejen
 4. Særligt nybegyndere bør i forvejen afstemme med hinanden, hvilket sexlegetøj der bruges og hvilke man absolut ikke tænder på. Netop i begyndelsen står det ikke helt klart, hvad man allerede selv er parat til – det kan være en hjælp, når man allerede ved, hvilket sexlegetøj, der må bruges som ekstra stimulus. Først, når der er opbygget 100% tillid til partneren, er det også tilladt for den aktive part at komme med små overraskelser.

 5. Forsigtig med afsnøring: Sikkerheden står altid i første række!
 6. Gældende ved bondage er: Der skal altid være plads til to fingre mellem lænker og huden, for at undgå smerter og kvæstelser. Den stadige kommunikation med partneren skal opretholdes under lænkelsen, denne skal hele tiden give tilbagemeldinger til snøringerne. I begyndelsen er det derfor bedre, at snøringerne er en smule løse. Når I har fået mere erfaring, kan rebene efter gensidig aftale snøres strammere. Man skal blot altid være opmærksom på, ikke at strangulere nogen kropsdele.

  Bemærk: Lænkerne må aldrig lægges rundt omkring hals og sener. Disse kropsområder er absolut tabu, da her er fare for virkelig alvorlige læsioner! Der skal altid være en saks ved hånden, så der straks kan skrides ind, såfremt der er fare på færde, og som garanti for fuldstændig sikkerhed.

Bondage vejledning for nybegyndere og kendere

Vejledning til standardknob med bondagereb

Mange af de basale lænketeknikker kunne man kalde en skipperhistorie. 😉 Grundteknikkerne er også en del af sejleruddannelsen – hvis du har skipperpatent, er det helt klart en fordel. Men for alle andre burde de enkelt teknikker til at binde hænder og fødder heller ikke være noget problem:

Flagknob med slip

Denne knob er velegnet til nybegyndere, da den er meget let og hurtig at løse op igen. Bondagerebet lægges én gang omkring fod- eller håndleddet, således at begge ender mødes i samme side. For enden af rebet formes en lille løkke, og nu bindes der en helt normal knude. Når man hiver i løkkens ende, løsnes rebet ganske enkelt. Denne lænketeknik gentages med den lange tovende på det modsatte led.

Bondage vejledning for nybegyndere og kendere

Stopperknob

Stopperknobet egner sig til bondagelege, hvor den lænkede part opbygger et træk i rebet, for eksempel når I udfører legen stående. Alt efter fra hvilken ende der hives i knuden løsnes eller strammes den.

Ved stopperknobet lægges rebet først én gang rundt om leddet. Nu krydser man enderne og lægger rebet endnu en gang rundt om leddet. I samme retning lægges rebet nu en tredje gang rundt om leddet. Nu skubbes den korte tovende nedefra igennem den senest lagte løkke og kommer op igen mellem det andet og det tredje omslag.

Bondage vejledning for nybegyndere og kendere

Lænkevejledning til fod- og håndjern

Lænker er særligt nemme at anvende. Netop for ikke så øvede knobkunstnere er lænker ideelle til alligevel at kunne afprøve forskellige bondageteknikker:

Spread-Eagle:

Spread-Eagle er en klassisk bondageteknik. Partneren ligger på ryggen med spredte arme og ben. Hænder og fødder lænkes nu ved hjælp af hånd- og fodlænker til sengen. Den aktive part kan nu i denne stilling forkæle den lænkede part med sexlegetøj. Denne stilling er for mange par den perfekte tilgang til bondageuniverset, da det ikke er nødvendigt med megen erfaring og heller ikke forlanger stor smidighed af den lænkede part.

Hogtie:

I modsætning til Spread-Eagle er Hogtie mere en teknik for viderekomne bondagefans. Til denne lænketeknik ligger den, som skal bindes, på maven. Hænderne og overkroppen strækkes bagud, og benene bøjes op imod ryggen. Hænder og fødder snøres nu sammen midt på kroppen. Således har partneren overhovedet ingen bevægelsesfrihed længere. Man bør dog træne denne stilling i forvejen uden lænker. Til denne lænkemetode kræves der smidighed, udholdenhed og smerteberedskab.

Tip: Hvis hogtien er for ubehagelig, kan man ændre den til en anden variant. Til den afvigende teknik indtager partneren en knælende position, i hvilken først engang fødderne bindes sammen. Derefter bøjer den lænkede sig forover og fører armene ind imellem benene. Nu forbindes hænderne med fodlænkerne.

Frogtie:

Alt efter hvordan den udføres, giver frogtien nogen større bevægelsesfrihed end hogtien. I denne position kan partneren efter eget valg ligge ned eller knæle. Med de passende lænker fastgøres fødderne nu til lårene, således at der dannes en slags frølårsposition. Armene kan forblive frie eller ligeledes lænkes.

Selvbinding: Lænketeknik for professionelle rebkunstnere

Bondage behøver ikke udelukkende udøves sammen med en partner. Bondagefans nyder også at bære lænker til hverdag under tøjet. Hertil skal man bruge et 8 meter langt reb, som under en stor sweater ikke er synligt for andre. Den, som ønsker at binde sig selv, bør have en hel del erfaring fra BDSM området og nøje kende sine egne grænser.

Vejledning:

 1. Skridt: For det første er der brug for et langt bondagereb. Dette lægges løst omkring nakken, således at begge lige lange tovender hænger ned over brysterne.
 2. Skridt: Med stor afstand til halsen bindes nu en knude lige over brystet. Til knuden holdes begge ender sammen og trækkes igennem løkken. Så bindes anden og tredje knude i brysthøjde og lige over navlen.
 3. Skridt: Nu trækkes begge tovender ind mellem benene. Her skal man være opmærksom på, at rebet ikke strammes for meget i intimområdet.
 4. Skridt: Begge tovender trækkes nedefra igennem løkken i nakken. Til hver side føres nu en tovende under armene frem til brystet. I løkken, som er dannet mellem den første og den anden knude, føres rebet en gang igennem og krydses igen på ryggen. Denne fremgangsmåde gentages mellem den anden og den tredje knude.
 5. Skridt: Når tovenderne endnu en gang er krydset på ryggen, bindes de sammen under den tredje knude.

Bondage vejledning for nybegyndere og kendere

Som I kan se, byder bondage på en masse spændende muligheder, hvor der er noget for enhver. Vov jer ind i BDSM universet og få en ny gnist og et nyt level af tillid i elskovs- og samlivet – I skal blot bruge et reb, nysgerrighed og lidt mod. Derved skal I altid være opmærksom på kommunikationen. Aftal et kodeord med partneren og tag hvert skridt med bondagelænkerne i fuld indforståelse med hinanden. Når blot I holder jer til vores bondagevejledning, udelukker I i forvejen mange farer. Kun på denne måde er bondage sjovt og fører jer ind i en verden, hvor berøringer mærkes tydeligere og lader jer opleve intensive orgasmer.